10 C
Ikaria
Κυριακή, Απρίλιος 11, 2021

Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ικαρία: Εμβολιασμός ακριτών αλλά και υποδομές των νησιών στο επίκεντρο

Αναμετάδοση από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ικαρία, λίγες ώρες πριν ο κ.Μητσοτάκης βρέθηκε στους Φούρνους.

Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην αίθουσα του Παλαιού Δημαρχείου Αγίου Κηρύκου Ικαρίας το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021.

 

Λίγα λεπτά πριν ο κ.Μητσοτάκης βρέθηκε στο Νοσοκομείο Ικαρίας

ο Δήμαρχος Ικαρίας Νικόλαος Καλαμπόγιας ο οποίος έκανε ειδική μνεία για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στο νησί μας το 1993 και την κατασκευή του Αεροδρομίου Ικαρίας το οποίο είναι το μεγαλύτερο έργο των τελευταίων χρόνων, όμως απαιτείται η αναβάθμιση του , Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης ο οποίος έθεσε θέμα για τα λιμάνια του νησιού της Ικαρίας μεταξύ των σημαντικών θεμάτων του Σεισμού και του Μεταναστευτικού και ο Βουλευτής νομού Σάμου Χριστόδουλος Στεφανάδης.
Ερωτήσεις προς τον Πρωθυπουργού έθεσαν ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Ικαρίας Φίλιππος Τσαντές, ο Δημοτικός Σύμβουλος Παναγιώτης Καραγιαννάκης που έθεσε θέμα ενιαίου ΦΠΑ στα νησιά, η Αντιδήμαρχος Ευδήλου Δέσποινα Τσαγκά που έθεσε θέμα δημιουργίας φράγματος στα Αρνοπέζα, στη συνέχεια ο Αντιδήμαρχος Ικαρίας Νικόλαος Καλαμάρας έθεσε θέμα συγκοινωνιών και Γεωθερμίας.

 

Ο κ.Μητσοτάκης αφού άκουσε τις τοποθετήσεις από τις αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα εμβολιασμών που είναι σε εξέλιξη, ειδική αναφορά στην Μακροζωία της Ικαρίας και την δυνατότητα να αναπτυχθεί η τουριστική προβολή του νησιού όλο τον χρόνο.

Για το αεροδρόμιο της Ικαρίας ο κ.Μητσοτάκης έκανε ένα σχόλιο για εκείνους που και τότε διαμαρτυρόντουσαν, σχετικά με την επέκταση του αεροδρομίου, θέμα που έθεσε ο Δήμαρχος Ικαρίας στον Πρωθυπουργό, ο κ.Μητσοτάκης είναι θετικός με το να γίνει πύλη εισόδου για να έρχονται πτήσεις απευθείας στην Ικαρία.

Για τις Ιαματικές πηγές, θέμα που τέθηκε από τον Αντιδήμαρχο Ικαρίας κ.Καλαμάρα αλλά και για την ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αναφέρθηκαν τα εργαλεία χρηματοδότησης που υπάρχουν ήδη στην διάθεση της Αυτοδιοίκησης και με αυτόν τον τρόπο μπορούν να ”ξεκλειδώσουν” κονδύλια προς αξιοποίηση των νησιών μας.

Γνωρίζει για τα ζητήματα των Λιμένων, και ειδικά για τον Εύδηλο έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες αποκατάστασης του. και για τους βιολογικούς αλλά και την διαχείριση των λημμάτων ο κ.Μητσοτάκης απάντησε στον κ.Μουτζούρη και δεσμεύθηκε προς ενίσχυση αυτών των έργων καθώς δεν μπορούμε να μιλάμε για Μακροζωία χωρίς τέτοιες υποδομές.

Για το φράγμα στα Αρνοπέζα αλλά και για το κάστρο του Κοσκοινά, θέμα που έθεσε η Αντιδήμαρχος Ευδήλου κ.Τσαγκά ο Πρωθυπουργός ενώ δεν είχε ενημερωθεί σχετικά, όπως ο ίδιος είπε θα ήθελε να έρθει σχετική πρόταση για να δρομολογηθούν οι εξελίξεις προς την κατασκευή του φράγματος αλλά και την ανάδειξη των αρχαιοτήτων σε Κοσκοινά και Φούρνους Ικαρίας.

Ο κ.Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στα ζητήματα του Σεισμού, καθώς στον χώρο βρέθηκαν και οι Δήμαρχοι της Σάμου, και όπως σημείωσε θα βρεθούμε κοντά στα δίκαια αιτήματα τους για την επούλωση των πληγών της 30ης Οκτωβρίου.

Μήνυμα Μητσοτάκη από την Ικαρία για διερευνητικές: Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στις συμμαχίες μας

Η ομιλία έκλεισε με την ελπίδα να επανέλθει στην Ικαρία στο μέλλον.

Η συνέχεια της επίσκεψης του κ.Μητσοτάκη θα είναι στον Εύδηλο και στο Κέντρο Υγείας όπου είναι σημείο εμβολιασμού κατά της Covid-19

στη συνέχεια ελικόπτερο από τη παραλία του Φυτέματος θα παραλάβει την Πρωθυπουργική αποστολή από την Ικαρία προς Αθήνα.

Διαμαρτυρίες

Παράσταση διαμαρτυρίας και στο Νοσοκομείο Ικαρίας αλλά και στη πλατεία Αγίου Κηρύκου όπως είχαν προκηρυχθεί από τα Σωματεία και Συνδικάτα του νησιού τα οποία εναντιώθηκαν με τον χαρακτήρα της επίσκεψης Μητσοτάκη σε Φούρνυος και Ικαρία, με δύο υπομνήματα προς τον Πρωθυπουργό με βασικά αιτήματα την ”Αποκλειστικά δημόσιο-δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όλες τις μέρες και όλες τις ώρες του χρόνου. Καμία επιχειρηματική δράση στο χώρο της Υγείας”

 

Η διαμαρτυρία στο Νοσοκομείο Ικαρίας


Διαμαρτυρία στο Κέντρο Υγείας Ευδήλου

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

14,233ΥποστηρικτέςΚάντε Like
577ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ