Επαναλειτουργία σχολείων δήμου Ικαρίας

9-5-2020

ΔΗΜΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε πλήρη ετοιμότητα για την επανέναρξη των μαθημάτων και την υποδοχή μαθητών και εκπαιδευτικών θα βρίσκονται τα σχολεία του Δήμου Ικαρίας στις 11 Μαΐου, ημερομηνία κατά την οποία επιστρέφουν στις αίθουσες οι μαθητές της τρίτης Λυκείου.

Πραγματοποιήθηκε διανομή αντισηπτικών σε όλα τα σχολεία έτσι ώστε τη Δευτέρα σε κάθε αίθουσα να υπάρχει επαρκής ποσότητα αντισηπτικού για την χρήση από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Έγιναν οι απαραίτητες διαδικασίες και ο προγραμματισμός σχετικά με την καθαριότητα στις σχολικές μονάδες των αιθουσών που λειτουργούν και ταυτόχρονα έχει ήδη γίνει πρόβλεψη, σε περίπτωση μη επάρκειας, να υπάρξει ενίσχυση του προσωπικού.

Απολυμάνσεις θα γίνουν στις σχολικές αίθουσες όταν παραστεί ανάγκη μιας και τα σχολεία είχαν σχολαστικά καθαριστεί κατά το κλείσιμο τους.
Εξετάζεται επίσης η προμήθεια θερμομέτρων σε περίπτωση που απαιτηθεί θερμομέτρηση των εισερχομένων στα σχολεία.

Η προαιρετική χρήση μάσκας σύμφωνα με τις συστάσεις του υπουργείου μας κρατάει σε αναμονή και είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε αν αλλάξει κάτι.

Θέλω να διαβεβαιώσω μαθητές, γονείς και καθηγητές πως ο Δήμος βρίσκεται στο πλευρό τους διασφαλίζοντας την ασφάλεια των σχολικών μονάδων.

Τέλος ως εκπαιδευτικός και ως γονέας, έχοντας ιδιαίτερη ευαισθησία με την εκπαιδευτική διαδικασία, θα ευχηθώ καλή δύναμη σε όλους και καλή επιτυχία στα παιδιά μας που προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΛΑΜΠΟΓΙΑΣ

About ikariaki.gr