10 C
Ikaria
Κυριακή, Απρίλιος 11, 2021

Ενημέρωση απο τη Λαϊκή Συσπείρωση για τα θέματα που συζητήθηκαν στο 14ο Δ.Σ. Ικαρίας

Λας Ικαρίας δημοτικό συμβούλιοΕνημερωτικά σας γνωρίζουμε ότι:

Στην συζήτηση που έγινε για την   Καταδίκη της «Χρυσής Αυγής» :

Η Λαϊκή Συσπείρωση μετα την τοποθετηση της πλειοψηφιας (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ,κλπ) και την καταθεση σχεδιου ψηφησματος απο τον κυριο δημαρχο τοποετηθηκε καταγγέλλοντας στον λαό των νησιών μας,  την εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, από  εγκληματίες που συνδέονται με την «Χρυσή Αυγή». Καθώς επίσης και την  δολοφονική επίθεση που δέχτηκαν μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα. Η επίθεση στο Πέραμα και η επίθεση στην Αμφιάλη που κατέληξε  στην εν ψυχρώ δολοφονία του  Π. Φύσσα ήταν μαφιόζικες ενέργειες, από το σχεδιασμό μέχρι την εκτέλεσή τους. Η  «Χρυσή Αυγή» αποδεικνύεται ότι είναι ναζιστική οργάνωση με μακροχρόνια εγκληματική δράση, καθώς της δολοφονίας του Π. Φύσσα προηγήθηκαν δεκάδες άλλες τέτοιες δολοφονικές απόπειρες, τραμπουκισμοί και εμπρησμοί εναντίον Ελλήνων και μεταναστών.

Η Λαϊκή Συσπείρωση αφου αναδειξε  το χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής ως δύναμης που τρέφεται από το κεφάλαιο και το αστικό σύστημα, που είναι γέννημα-θρέμμα του καπιταλισμού. Καταθέσε σχέδιο ψηφίσματος όχι γιατί δεν υπηρχαν στο  σχέδιο που κατέθεσε η πλειοψηφια (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ,κλπ) σημεία που μας βρίσκουν συμφώνους, αλλά γιατί κατά την γνώμη μας στο σχέδιο του κ. Δήμαρχου, δεν αναδεικνύονται οι ευθύνες του κοινωνικοπολιτικού συστήματος που γεννά, τρέφει  και αξιοποιεί το φασισμό για τη διαφύλαξη των συμφερόντων του κεφαλαίου.

 Όλα αυτά την  στιγμή που γύρω από την υπόθεση της Χρυσής Αυγής στήνεται μια πολύμορφη επιχείρηση επίδρασης στη συνείδηση του λαού, με πολλαπλές επιδιώξεις και στόχους. Η κυβέρνηση και τα αστικά επιτελεία, τροφοδοτούν το οπλοστάσιό τους με «πυρομαχικά», προσπαθώντας να ταυτίσουν τη Χρυσή Αυγή με το εργατικό – λαϊκό κίνημα που έχει ως στόχο την αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Καλλιεργούν ψυχολογία φόβου, ως εμπόδιο στη συμμετοχή των εργαζομένων στην αντικαπιταλιστική πάλη.   Το σχέδιο του κ. Δήμαρχου  δεν λέει επίσης κουβέντα για τους δεσμούς της «Χρυσής Αυγής» με εφοπλιστές και βιομήχανους που την αξιοποιούν για να τρομοκρατούν τους εργάτες που σηκώνουν κεφάλι.

 Επίσης κατά την άποψη μας δεν γίνεται η καταδίκη των νεοναζί να πηγαίνει αντάμα με συμψηφισμούς και γενικότητες. Ενώ οι γενικόλογες αντιμνημονιακές ρητορείες θολώνουν τα νερά κι αφήνουν εκεί την Χρυσή Αυγή να ψαρεύει. Για όσα περνά ο λαός μας σήμερα οι υπεύθυνοι έχουν ονοματεπώνυμο, είναι η τρόικα (δηλαδή η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ.) Υπεύθυνη είναι η άρχουσα τάξη που εκμεταλλεύεται και κλέβει τον ιδρώτα του λαού. Καθώς και όσα πολιτικά κόμματα αποδέχονται αυτή την λογική και την υπηρετούν με τις θέσεις τα προγράμματα τους και την στάση τους από διάφορες θέσεις.  Όσο για την «Δημοκρατία» που καλούν σήμερα οι δυνάμεις του λεγόμενου «Συνταγματικού τόξου» να υπερασπιστεί ο λαός, υπενθυμίζουμε ότι στην Ελλάδα αυτή η «Δημοκρατία» και όχι γενικά η δημοκρατία έχει δημιουργήσει 3,5 εκατ. ανασφάλιστους, 1,5 εκατομμύριο άνεργους, και σχεδόν 4 εκατομμύρια.       

                                        

Στην συζήτηση που έγινε για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον χώρο της εκπαίδευσης :

Η Λαϊκή Συσπείρωση  αφού  επισήμανε ότι  εδώ και τρεις εβδομάδες ζήτησε τη σύγκληση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου με μοναδικό θέμα συζήτησης την κατάσταση που διαμορφωνόταν στον χώρο της εκπαίδευσης, ακριβώς επειδή το ζήτημα αυτό δεν αφορά κάποιους ειδικούς ή μόνο τους εκπαιδευτικούς ή μόνο τους μαθητές ή μόνο τους γονείς τους. Η Παιδεία είναι ζήτημα που αφορά πρωταρχικά το λαό, αφορά κάθε εργατική λαϊκή  οικογένεια, αφορά όλους του Ικαριώτες. Από αυτή την άποψη και καθώς τα προβλήματα στο χώρο αυτό εμφανίστηκαν από την πρώτη μέρα του Σεπτέμβρη θεωρούμε ότι η πλειοψηφία έφερε Στη  το θέμα για συζήτηση με μεγάλη καθυστέρηση και επιπλέον δεν είναι το μοναδικό θέμα συζήτησης, πράγμα που σημαίνει ότι θα υπάρχει περιορισμός στον χρόνο, δεν θα δοθεί η ευκαιρία να μιλήσουν όλοι όσοι θέλουν, πέρα από το γεγονός ότι παρουσιάζεται σαν ένα θέμα ανάμεσα στα άλλα υποβαθμίζοντας το ζήτημα της Παιδείας.  

Στην συζήτηση που ακολούθησε η ΛΑΣ αφού ανάδειξε το προβλήματα που δημιουργεί στα νησιά μας η εκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης. Κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο Ικαρίας να καταγγείλει τη πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση στον χώρο της εκπαίδευσης με τη νέα διοικητική δομή – το «νέο  σχολείο», τη  διαφοροποίηση στο πρόγραμμα στο επίπεδο της περιφέρειας και του σχολείου – να μπει εμπόδιο στις συγχωνεύσεις  και  στις  καταργήσεις των σχολικών μονάδων, να εκφράσει την κάθετη διαφωνία του στον νόμο για την «Αναβάθμιση» της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ζητώντας την ανάκληση του, παραθέτοντας ταυτόχρονα και ένα πλαίσιο διεκδικήσεων. Η πλειοψηφια (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ, κλπ) για μια ακόμα φορά  δεν δέχτηκε να υπάρχει στην απόφαση σαφή πολιτική καταγγελία των εμπνευστών και των υπευθύνων της αποδιάρθρωσης του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης, περιορίστηκε σε ένα γενικόλογο κείμενο δίνοντας την εντύπωση πως έφερε το θέμα για συζήτηση για τυπικούς λόγους η για να "βγάλει την υποχρέωση".

                    

Στην συζήτηση που έγινε για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στους χώρους άθλησης του Δήμου Ικαρίας :

Η Λαϊκή Συσπείρωση  αφού επισήμανε την εγκατάλειψη από την σημερινή διοικηση των αθλητικων  εγκαταστασεων στην τυχη τους, και κατήγγειλε την  πλειοψηφια (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ, κλπ) για προσχηματική ενασχόληση με το θέμα. Κάλεσε το Δ.Σ να αναβαλει την εγκριση του κανονισμου λειτουργιας και να επανελθει το θεμα αφου ενημερωθει το Δ.Σ, οι αθλητικοι Συλογοι, και οσοι δημοτες ενδιαφερθουν για αυτο το θεμα.   Προταση που εγινε τελικά δεκτη κατα πλειοψηφια .

 

Τέλος στην συζήτηση που έγινε για τα θέματα που έφεραν στο Δ.Σ οι σύλλογοι γονέων της Δ. Ε Αγίου Κηρυκου και οι κάτοικοι του οικισμού της Παναγιάς: 

Η Λαϊκή Συσπείρωση συνεβαλε με την θεση της στο να γινουν δεκτα απο το δημοτικο συμβουλιο τα αιτηματα, και δεσμευτηκε να παρακολουθει την πορεια υλοποιησης τους το επομενο διαστημα.


Επέκταση αποχετευτικού δικτύου στον οικισμό Πανάγια

15/6/2013

 

Προς την διοίκηση του δήμου Ικαρίας

 

Κοινοποίηση: δημοτικό συμβούλιο Ικαριας

 

Κύριε δήμαρχε, όπως ίσως θα έχετε υποψιν σας εδώ και τρία χρόνια δεν έχει ολοκληρωθεί ένα σημαντικό έργο για τους κάτοικους του οικισμού της παναγιάς, έργο που θα αντιμετωπίσει σημαντικά την διευθέτηση των λημμάτων του οικισμού.

Αναφερόμαστε στο έργο «Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης από θέση Κουζίνος έως πλατεία στον οικισμό Παναγιά Δήμου Αγίου Κηρύκου». Το ιστορικό του έργου συνοπτικά είναι το εξής : Το 2008 συντάσσεται από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Αγίου Κηρύκου η 140/2008 μελέτη που αφορά την επέκταση του αποχετευτικού δικτύου του οικισμού προϋπολογισμού 65.645,68 € (με το ΦΠΑ). Η μελέτη εγκρίθηκε με την 119/2008 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και εν συνεχεία αρχές του 2009 δημοπρατείται και εντος του 2009 αρχίζουν οι εργασίες εκτέλεσης του έργου. Εργασίες που διακόπτονται το 2010 χωρίς να συνεχιστούν ποτέ , με αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθεί το έργο.

Δεδομένης της μέχρι σήμερα αδιευκρίνιστης αιτίας της αναστολής των εργασιών, και δεδομένου ότι οι λόγοι που οδήγησαν στην έναρξη των εργασιών δεν έχουν εκλείψει ερωτάστε κύριε δήμαρχε:

 • Για ποιους λόγους δεν έχουν ολοκληρωθεί οι προβλεπόμενες εργασίες που εκκρεμούν (τοποθέτηση αντλιών) έτσι ώστε να παραδοθεί το έργο και να μπει σε χρήση το δίκτυο;

 • Οι μέχρι σήμερα εργασίες έχουν απορροφήσει το σύνολο του προβλεπόμενου προϋπολογισμού ;

 • Πως προγραμματίζετε να ολοκληρώσετε το εν λόγο έργο και σε τι χρονικό διάστημα προσδιορίζετε την παράδοση του σε χρήση από τους κάτοικους του οικισμού;

Οι κάτοικοι του οικισμού


Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Αγίου Κηρύκου                  Άγιος Κήρυκος Ικάριας – 4/4/2013

 

Θέμα – Μέτρα προστασίας στο 1ο Δημοτικό Αγίου Κηρύκου

Αξιότιμοι Κυρίες & Κύριοι

Δια της παρούσης σας ενημερώνουμε για ένα σοβαρό κατά την άποψη μας ζήτημα , που αφορά την προστασία των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου. πως γνωρίζετε, τα τελευταία χρόνια τοποθετήθηκε από τον δήμο μια πόρτα στην σκάλα που οδηγεί στο ανωτέρω δημοτικό σχολειό, ώστε να απομονώνεται ο χώρος του σχολειού από τους μη έχοντες σχέση με την εκπαιδευτική διαδικασία (εξωσχολικούς). Καθώς επίσης και από το δρόμο, όπως επιβάλλεται για την ασφάλεια και την προστασία των μαθητών (ιδιαίτερα αυτής της τρυφερής ηλικίας.) Πλην όμως, η συγκεκριμένη πόρτα δεν κλειδώνει, με αποτέλεσμα να καθίσταται άχρηστη, αφού δεν διασφαλίζεται η επιβαλλόμενη προστασία των παιδιών και του σχολικού χώρου κατά την διάρκεια τουλάχιστον της λειτουργιάς του σχολείου. Δημιουργώντας έτσι μια κατάσταση διαρκούς και άμεσου κινδύνου για τα παιδιά.

Το Δ.Σ του συλλόγου κατόπιν ερωτημάτων που έγιναν από γονείς, μέλη του συλλόγου μας, αποφάσισε στην τελευταία του συνεδρίαση (20/3/13) να απευθυνθεί στους καθ υλην αρμόδιους για να επιλυθούν του ζητήματος. Κατόπιν αυτού παρακαλούμε όπως προβείτε στις δέουσες ενέργειες, ώστε να διασφαλιστεί το κλείδωμα της ανωτέρω πόρτας τουλάχιστον κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του σχολείου, όπως επιβάλουν προφανείς λόγοι υπέρτερου δημοσίου συμφέροντος, αναγόμενοι στην επιτακτική ανάγκη ασφάλειας και προστασίας των παιδιών-μαθητών του σχολείου. Σημειωτέων ότι το αίτημα μας αυτό, περάν του ότι είναι δίκαιο αλλά και αναγκαίο, είναι και επείγον να ικανοποιηθεί. Επιπλέον είναι προφανές ότι δεν θα επιβαρύνει ούτε τις (λιγοστές) γειτονικές ιδιοκτησίες που εξυπηρετούνται από την συγκεκριμένη σκάλα, καθώς υπάρχει εναλλακτικός τρόπος ευχερούς διοδευσης τους μέσω παρακείμενης οδού, ενώ το κλείδωμα της πόρτας θα γίνεται μονό κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του σχολείου, ήτοι για το απολυτός απαραίτητο χρονικό διάστημα .

Για το Δ.Σ του συλλόγου Γ & Κ 1ου Δημοτικού

Η πρόεδρος

Μαρία Ανδρεάδη


ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ικαρίας:

 • Καταδικάζει τη στυγερή, εν ψυχρώ δολοφονία του δημοκράτη και αντιφασίστα πολίτη Παύλου Φύσσα από τον ναζιστή δολοφόνο της Χρυσής Αυγής, καθώς και τις δολοφονικές επιθέσεις κατά μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και άλλων πολιτών και μεταναστών με σειρά εγκληματικών ενεργειών.

 • Απαιτεί από την Ελληνική Πολιτεία την ενεργοποίηση όλων των μηχανισμών και θεσμών που διαθέτει για την αποκάλυψη της φασιστικής βίας και την παραδειγματική τιμωρία όλων όσοι ευθύνονται για την οργάνωση και εκτέλεση των βίαιων επιθέσεων κατά Ελλήνων πολιτών και μεταναστών.

 • Καλεί τους δημοκρατικούς πολίτες, ανεξάρτητα από την κομματική, πολιτική και ιδεολογική τους τοποθέτηση, να απομονώσουν τους εκφραστές της ναζιστικής ιδεολογίας και πρακτικής και να αποκαλύψουν αυτούς που ενισχύουν με οιονδήποτε τρόπο τους ναζιστές στην πραγματοποίηση των έκνομων δραστηριοτήτων τους.

 • Καταδικάζει την άσκηση βίας ως μέσου για την  προώθηση ή επιβολή πολιτικών απόψεων  και πρακτικών.

 • Θεωρούμε  ότι οποιαδήποτε ταύτιση των δημοκρατικών κομμάτων της Βουλής με τις ναζιστικές μεθόδους της Χρυσής Αυγής είναι  ανιστόρητη και απαράδεκτη.

 • Σημειώνεται ότι οι πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται εις βάρος του μεγαλύτερου μέρους του ελληνικού λαού τροφοδοτούν την προπαγάνδα και τη δημαγωγία της Χρυσής Αυγής και πρέπει να τερματιστούν.

 • Η Δημοκρατική παράδοση της Ικαρίας δεν επιτρέπει και δεν ανέχεται το φασισμό σε οποιαδήποτε εκδοχή του.

 

 • Απαιτούμε την πλήρη κάθαρση και την παραδειγματική τιμωρία όσων ενέχονται σε εγκληματικές δραστηριότητες, που στρέφονται κατά της κοινωνίας μας, των δημοκρατικών αξιών και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

 

Η Δημοκρατία μας οφείλει και πρέπει να αμυνθεί και να νικήσει.

Ο Δήμος Ικαρίας καλεί όλους τους Ικαριώτες να καταδικάσουν την δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής και εκφράζει την οδύνη του στη οικογένεια του Παύλου Φύσσα.


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

14,233ΥποστηρικτέςΚάντε Like
577ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ