20.1 C
Ikaria
Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, 2022

«Εμείς για το Αιγαίο» Χριστιάνα Καλογήρου – Στέφανος Παμφίλης

κατάλογος 22στεφανος παφιλης 1

«Εμείς για το Αιγαίο»

Χριστιάνα Καλογήρου

Υποψήφιος έπαρχος Στέφανος Παμφίλης.

Οι προκλήσεις μας για το αιγαίο και για τα νησιά μας είναι μπροστά μας. Έχουμε τα εργαλεία και το έμψυχο δυναμικό, ανθρώπους με εμπειρία ικανούς να διαχειριστούν το μέλλον των νησιών μας και να φέρουν τη φωνή της διεκδίκησης περά εκεί στα κέντρα των αποφάσεων. Να χειριστούν τα χρηματοδοτικά προγράμματα του ΕΣΠΑ (κοινοτικά χρήματα) για να αναδείξουμε και να αναπτύξουμε τους τόπους μας κρατώντας τους νέους μας εδώ με προοπτικές και ευκαιρίες.

Να σταματήσουμε τη μιζέρια και την μεμψιμοιρία μεταξύ μας και να καλλιεργήσουμε την αλληλεγγύη για τον τόπο μας που όλοι ονειρευόμαστε. Σταυροφορία και πανστρατιά να είναι ο σκοπός μας για τα νησιά μας και να αντιληφθούμε ότι είμαστε υποχρεωμένοι να αφήσουμε κατά μέρους τις πολιτικές που μας χωρίζουν γιατί ο τόπος δεν αντέχει πια τέτοιες καταστάσεις και δοκιμασίες και δεν μπορεί δίπλα μας άλλα νησιά να ευημερούν και εμείς να κρατάμε ομπρέλες στην ανάπτυξη διότι πολλές φορές αυτά που μας ταλαιπωρούν, δηλαδή η αντίστροφη μέτρηση προέρχεται από τις διάφορες πολιτικές που κακό κάνουν για τον τόπο μας και όχι καλό με τη δική μας ευθύνη.

Χωρίς λοιπόν έργα πνοής για τον τόπο, έργα που θα αλλάξουν την εικόνα προς το καλύτερο και έργα που θα ανεβάσουν Το βοιωτικό μας επίπεδο δεν κάνουμε τίποτα απλώς φουσκώνουμε το άδειο μπαλόνι.

  • Έτσι λοιπόν πρώτος μοχλός ανάπτυξης είναι οι ιαματικές μας πηγές, το χρυσάφι για τον τόπο μας, η ευλογία για την κοινωνία μας υποδομές και ανάδειξη στο ρόλο που τους αρμόζει στην πρώτη θέση παγκοσμίως .
  • Αξιοποίηση του μύθου του Ικάρου, αυτή τη μεγάλη πρωτιά και κληρονομία, το βωμό αφής της φλόγας και τον Ίκαρη. Να κατορθώσουμε να πείσουμε εκτός συνόρων ότι από αυτό το μικρό νησί του αιγαίου ξεκίνησε η πρώτη παγκόσμια πτήση.
  • Ενεργοποίηση της Ικάριου ακαδημίας και να αναλάβει τελικά το κράτος τις υποχρεώσεις του και τις ευθύνες του που έχει.
  • Πλήρης στήριξη των εθελοντικών πυροσβεστικών κλιμακίων της επαρχίας για το ανιδιοτελές και περήφανο έργο που επιτελούν.
  • Το θέμα της μακροζωίας πλήρης στήριξη κάθε παρέμβασης η οποία θα αναδεικνύει αυτή την πρωτιά που έχουμε σας Ικαριώτες και να στηρίξουμε με νύχια και με δόντια την πρόταση του άξιου συμπατριώτη μας, γιατρού και σήμερα υποψήφιου ευρωβουλευτού Χριστόδουλου Σταυρινάδη για την δημιουργία ινστιτούτου μακροζωίας στην Ικαρία όπου η παρουσία του ινστιτούτου θα ανάδειξη την Ικαρία για άλλη μια φορά σε όλο τον κόσμο με μελέτες, παρουσιάσεις, προβολές και συνέδρια.
  • Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και ανάδειξη όλων τον μορφών τουρισμού που αφορούν τον τόπο μας, εναλλακτικές μορφές τουρισμού, καινοτόμες προτάσεις για την στήριξη όλων των δράσεων.

Ορθά λοιπόν το αιγαίο μας και ειδικά τα νησιά μας χρειάζονται ένα πρόσωπο όπως η Χριστιάνα Καλογήρου με διορατική αντίληψη, με αποφασιστικότητα με γνώση και λύσεις, με εμπειρία που δεν μπορεί κανένας να το αμφισβητήσει και ιδιαίτερο έμπρακτο ενδιαφέρον για το περιβάλλον.

  • Η καθημερινότητα του πολίτη είναι πρωταρχικός σκοπός μας με προγράμματα στήριξης των ανήμπορων, αυτών που με κάθε τρόπο χρειάζονται την υποστήριξή μας όπου είναι καθαρά υποχρέωσή μας όπως και της πολιτείας με πλήρη στήριξη του προγράμματος βοήθεια στο σπίτι και ειδικά και στον Άγιο Κήρυκο.

Το επαρχείο της Ικαρίας επανασυστάθηκε και θα έχει επίσημο λόγο σε όλα τα θέματα της επαρχίας με παρεμβάσεις και λύσεις της αρμοδιότητος του με το νόμο 4255 ΦΕΚ 89/11-4-2014 και θα επανέλθει η φωνή της Ικαρίας και των Φούρνων που έχει σιγάσει τόσα χρονιά.

Ζητώ με σεβασμό την στήριξη σας στον συνδυασμό μας, «ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ», με υποψήφια περιφερειάρχη την Χριστιάνα Καλογήρου και την υποστήριξή σας προ το πρόσωπό μου να σας αντιπροσωπεύσω με εντιμότητα, με αντικειμενική διεκδίκηση όπως έμαθα πάντα να κάνω με αποτελέσματα όπως έφερνα για τον τόπο μου, με σεβασμό στον κάθε πολίτη της επαρχίας, με ταπεινότητα, με καθαρές λύσεις για τα νησιά μας. Τονίζοντας εδώ ότι η ιστορία του καθενός είναι το διαβατήριο για την επόμενη μέρα στην πολιτική του σταδιοδρομία.

Δώστε μου την δύναμη για να αγωνιστώ για όλα αυτά και για όλα τα άλλα που θα αντιμετωπίσουμε για τον τόπο μας.

Στέφανος Παμφίλης:

Πρώην Έπαρχος Ικαρίας, Φούρνων και Θύμαινας, Νομαρχιακός Σύμβουλος Ν. ΣΑΜΟΥ.

[email protected]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

14,614ΥποστηρικτέςΚάντε Like
577ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,340ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ