18.5 C
Ikaria
Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, 2022

ΕΛΜΕ: Ψήφισμα συμπαράστασης στην εκπαιδευτικό των Ραχών Ικαρίας

σχολείοΓια παράβαση καθήκοντος και άρνηση εκτέλεσης υπηρεσίας εγκαλείται η εκπαιδευτικός Στέλλα Σωτηριάδου λόγω της άρνησής της να  συμμετέχει σε εσωτερική διαδικασία "αξιολόγησης" στο νηπιαγωγείο όπου εργάζεται

"Κανείς συνάδελφος μόνος του!  Η τροµοκρατία της διοίκησης δε θα περάσει!" απαντά η ΕΛΜΕ με σχετικό ψήφισμα:
 
"Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στη συνάδελφο Σωτηριάδου Στέλλα και καταγγέλλουμε τη δίωξη και την προσπάθεια τρομοκράτησής της από τον προϊστάμενο Α/θμιας Εκπαίδευσης Σάμου κ. Παναγιώτη Ζαβουδάκη. 
 
Η συνάδελφος Σωτηριάδου Στέλλα, προϊσταμένη του νηπιαγωγείου Ραχών, έκανε μια πολιτική επιλογή “ασυγχώρητη” για τις μέρες μας. Μετά την εντολή της διοίκησης να δημιουργήσει ομάδες αυτοαξιολόγησης στο σχολείο της, με δεδομένη την άρνηση του συλλόγου διδασκόντων και ενάντια σε αυτήν, επέλεξε να παραιτηθεί από τη θέση της προϊσταμένης. Επέλεξε να στηρίξει έμπρακτα την άποψή της, τις συναδέλφους της στο σύλλογο και τα παιδιά του σχολείου παραιτούμενη, έτσι ώστε να μην εξαναγκαστεί να βοηθήσει στην εφαρμογή της «αξιολόγησης». Της «αξιολόγησης» της πειθάρχησης, της χειραγώγησης, της κατηγοριοποίησης σχολείων και εκπαιδευτικών, των διαθεσιμοτήτων και των απολύσεων. Όμως ο προϊστάμενος Α/θμιας εκπαίδευσης Σάμου κ. Π. Ζαβουδάκης δεν ικανοποιήθηκε με την παραίτηση της συναδέλφου -παραίτηση που ακόμα δεν έχει συζητηθεί στο αρμόδια όργανο (ΠΥΣΠΕ Σάμου)- και την εγκαλεί για «άρνηση εκτέλεσης υπηρεσίας» και για «παράβαση υπαλληλικού καθήκοντος»! 
Είναι ξεκάθαρη η προσπάθεια τρομοκράτησης από τη διοίκηση όποιου δάσκαλου, ορθώνει αντιστάσεις στην καταστροφή του δημόσιου σχολείου και έχει το θάρρος να συντάσσεται με τους συναδέλφους του και όχι με τις διαταγές της διοίκησης! Είναι γνωστή σε όλους μας,διευθυντές και μη, η εκστρατεία τρομοκρατίας και η αφόρητη ψυχολογική πίεση που ασκήθηκε και ασκείται από το υπουργείο και τα στελέχη εκπαίδευσης, πίεση που εξανάγκασε αρκετούς διευθυντές να συγκροτήσουν ομάδες "αυτοαξιολόγησης" στα σχολεία τους παρά τις αντίθετες αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων. Έτσι το υπουργείο, βάζοντας στην άκρη δήθεν εθελοντισμούς, δημοκρατίες και άλλες “ευχάριστες διατυπώσεις” δείχνει τον πραγματικό χαρακτήρα της αξιολόγησης: Πειθάρχηση, φόβος, κατηγοριοποίηση.
Να γνωρίζει ο κ. Ζαβουδάκης, το υπουργείο και οι όποιοι πρόθυμοι υπερασπιστές αυτών των πολιτικών, που δεν διστάζουν να κάνουν καριέρα πατώντας πάνω στην εξόντωση των συναδέλφων τους, των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και στα ερείπια της Δημόσιας Εκπαίδευσης, πως δεν θα μείνουμε θεατές στο ανθρωποκυνηγητό όσων συναδέλφων μας, πιστών στις αρχές τους, ορθώνουν το ανάστημά τους. Θα σταθούμε δυναμικά δίπλα τους με κάθε τρόπο. Θα κινητοποιηθούμε με κάθε τρόπο υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα της ελεύθερης διατύπωσης γνώμης, της δημοκρατικής λειτουργίας του δημόσιου σχολείου και αντιτιθέμενοι στις διώξεις και τον εξαναγκασμό. Καλούμε σε συστράτευση σε αυτόν τον σκοπό τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και το σύνολο των σωματείων και Ομοσπονδιών. Υπό αυτές τις συνθήκες η μάχη ενάντια στην αξιολόγηση αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία. Η έκβασή της είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για το δημόσιο σχολείο και τη δημοκρατική λειτουργία 
του, για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. 
 
Κανείς συνάδελφος μόνος του!  Η τροµοκρατία της διοίκησης δε θα περάσει! 
 
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΘΕ ∆ΙΑ∆ΙΚΑΣΙΑ ∆ΙΩΞΗΣ ΚΑΙ 
ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ "
ertopen.com


Άγιος Κήρυκος: 12/05/2014

1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Κηρύκου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

   Το Δ.Σ. του συλλόγου γονέων & κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού σχολείου Αγ. Κηρύκου εκφράζει την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή του στους εκπαιδευτικούς-προϊστάμενους σχολικών μονάδων, οι οποίοι εφάρμοσαν και στήριξαν εμπράκτως με τις παραιτήσεις τους τις αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων του σχολείου τους αλλά και των συνδικαλιστικών οργάνων (συλλόγων εκπαδευτικών) που ανήκουν, αναφορικά με την αξιολόγηση στον κλάδο τους. Θεωρούμε ότι είναι μια πράξη γενναία και ελπίζουμε να γίνουν παράδειγμα προς μίμηση συνέπειας λόγων και έργων.

 

ΤΟ Δ.Σ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

14,614ΥποστηρικτέςΚάντε Like
577ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,340ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ