Ελένη Σταύρου : «Προσήλωση στις αρχές της 3 του Σεπτέμβρη. Όχι εμμονή σε σύμβολα και ονόματα»

3 Σεπτέμβρη 2019

Άρθρο μου με την ευκαιρία των 45 χρόνων από την ιστορική διακήρυξη της 3 του Σεπτέμβρη 1974.

 

Ελένη Σταύρου : «Προσήλωση στις αρχές της 3 του Σεπτέμβρη. Όχι εμμονή σε σύμβολα και ονόματα»

Προσήλωση στις αρχές της 3 του Σεπτέμβρη και όχι εμμονή σε σύμβολα και ονόματα.

Αυτό είναι το πραγματικό μήνυμα της σημερινής μέρας για όλους εμάς τους δημοκράτες πολίτες, που, 45 χρόνια πριν, ονειρευτήκαμε μαζί με τον Ανδρέα Παπανδρέου,τον Ιδρυτή της μεγάλης ριζοσπαστικής, προοδευτικής παράταξης και εξακολουθούμε να ονειρευόμαστε, μια Ελλάδα για όλους τους πολίτες.

Για όλους εμάς που πιστέψαμε σε ένα Σοσιαλδημοκρατικό Κίνημα «που εκφράζει τους πόθους και τις ανάγκες του απλού Έλληνα πολίτη, σε ένα Κίνημα που ανήκει στον αγρότη, τον εργάτη, το βιοτέχνη, το μισθωτό, τον υπάλληλο, τη γυναίκα, τη θαρραλέα και φωτισμένη νεολαία μας».

Με οδηγό μας τις αρχές της 3 του Σεπτέμβρη που αγκαλιάζουν κάθε πολίτη, ενάντια στα συμφέροντα, την πελατειακή λογική, τις ανισότητες και αδικίες, την κάθε είδους συντήρηση, το μίσος και το διχασμό, ήρθε η ώρα της αφύπνισης.

Χρέος μας είναι να περάσουμε από την παθητική στάση και την απαξίωση, στην ενεργό πολιτική δράση.

Γιατί όλοι εμείς, οι απλοί πολίτες αυτού του τόπου, κρατάμε τη δύναμη στα χέρια μας και μπορούμε να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο και πιο δίκαιο αύριο για μας και τα παιδιά μας.

Για μας τις γυναίκες η 3 του Σεπτέμβρη του 1974 έχει ιδιαίτερη αξία γιατί σηματοδοτεί τις μεγάλες διεκδικήσεις για ισότητα και κοινωνική δικαιοσύνη σε συνεργασία με τα Γυναικεία Κινήματα, που αργότερα με την Κυβέρνηση της Αλλαγής του Ανδρέα Παπανδρέου μετουσιώθηκαν σε ριζοσπαστικές αλλαγές του Οικογενειακού και Εργατικού Δικαίου, μας έφεραν στην επιφάνεια και άλλαξαν σταδιακά τη ζωή μας.

==============

Η Ελένη Σταύρου είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, Συντονίστρια του Δικτύου Γυναικών του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών και στις βουλευτικές εκλογές Ιουλίου 2019 ήταν Υποψήφια Βουλευτής Δυτικού Τομέα με το Κίνημα Αλλαγής.

Ελένη Σταύρου

Γεννήθηκα και ζω στο Λόφο Αξιωματικών, Περιστέρι Αττικής. Σ’ αυτή την πόλη, δίπλα στις όχθες του ποταμού Κηφισού μεγάλωσα τα δύο μου κορίτσια.
Έχω καταγωγή από την Ικαρία και τη Στερεά Ελλάδα.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
• Υποψήφια Βουλευτής Δυτικού Τομέα με το Κίνημα Αλλαγής (Ιούλιος 2019)
• Εκλεγμένο Μέλος Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής.
• Μέλος της Γραμματείας Δικτύου Ισότητας Κινήματος Αλλαγής.
• Μέλος της Επιτροπής «Ανοιχτή Κοινωνία – Δικαιώματα» της Οργανωτικής Επιτροπής Ιδρυτικού Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής.
• Εκλεγμένο Μέλος Εθνικού Συμβουλίου ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών.
• Συντονίστρια Δικτύου Γυναικών ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών (από Απρίλιο 2016 ως σήμερα)
• Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Περιστερίου με τον υποψήφιο Δήμαρχο Δημήτρη Κελάφα από την ίδρυσή του (1/4/2016 ως σήμερα (Μάιος 2014)
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
Μαζί με τις υπόλοιπες γυναίκες – μέλη του Δικτύου Γυναικών του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών συμμετέχουμε στο διαρκή αγώνα για την προώθηση  των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των γυναικών και κάθε ανθρώπινης ύπαρξης. Για ίσες ευκαιρίες, αλληλεγγύη, κοινωνική δικαιοσύνη για όλους.
Είμαι μέλος του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών
Συμμετέχω στον αγώνα κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Για τα δικαιώματα των πολλών και όχι των λίγων και ισχυρών.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Εργάστηκα για πάνω από 30 χρόνια στον τραπεζικό τομέα, κατέχοντας υψηλές θέσεις ευθύνης σε διάφορους τομείς δραστηριότητας (Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού, Διαχείριση Κινδύνων, Κανονιστική Συμμόρφωση και Δημόσιες Σχέσεις).
Διετέλεσα Υποδιευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Αγροτικής Τράπεζας, Αναπληρώτρια Επικεφαλής της Διεύθυνσης Κανονιστικής Συμμόρφωσης και Επικεφαλής Τομέων της Διεύθυνσης Διαχείρισης Κινδύνων. Επί 11 χρόνια διετέλεσα στέλεχος της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της Αγροτικής Τράπεζας.
Είμαι μέλος του Οικονομικού́Επιμελητηρίου και έχω άδεια άσκησης επαγγέλματος Οικονομολόγου.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
email eleni_[email protected] & [email protected]
ιστοσελίδα https://estavrou.gr/
Facebook https://www.facebook.com/elenistvr/
Linkedin https://www.linkedin.com/in/elenistavrou/
Twitter https://twitter.com/ELENISTAVROU5
Instagram https://www.instagram.com/eleni__stavrou/

About ikariaki.gr