Δήμος Ικαρίας: Συγκρότηση Συνεργείων Περισυλλογής Ανεπιτήρητων Παραγωγικών Ζώων

 Άγιος Κήρυκος  25-02-2020

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Δημοτική Αρχή γίνεται αποδέκτης καθημερινών εντόνων παραπόνων για το σοβαρό και χρόνιο πρόβλημα που βιώνει ο τόπος μας λόγω του μεγάλου αριθμού ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων στα βουνά, στο οδικό δίκτυο αλλά και μέσα στους οικισμούς, με συνέπεια την οικολογική καταστροφή, την πρόκληση ατυχημάτων, τη φθορά στις ιδιωτικές περιουσίες και το διχασμό της τοπικής κοινωνίας.

 

Αφουγκραζόμενη την απόγνωση των δημοτών, οι οποίοι πλήττονται και οικονομικά για την αποκατάσταση των ζημιών στην περιουσία τους αλλά κι από τις προσφυγές τους στη δικαιοσύνη και κατανοώντας τους προβληματισμούς των κτηνοτρόφων που δεν παραβαίνουν την ισχύουσα νομοθεσία, αποφάσισε να προβεί σε ενέργειες που αποσκοπούν στην επίλυση του προβλήματος της αποίμενης κτηνοτροφίας.

 

Θέτοντας ως άμεση προτεραιότητα τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων προέβη στην υλοποίηση των δεσμεύσεων που απορρέουν από το Νόμο (άρθρ. 17 του Ν. 4056/2012 ) και κατόπιν διαλογικής συζήτησης του Δημάρχου Ικαρίας με το Δ.Σ. του κτηνοτροφικού συλλόγου στο Δημοτικό Κατάστημα Ευδήλου στις 22-2-2020, προχωρά στη συγκρότηση συνεργείων περισυλλογής των ανεπιτήρητων  παραγωγικών ζώων, ενώ παράλληλα απηύθυνε κάλεσμα στο Δασονομείο Ικαρίας, στις δημοτικές παρατάξεις, στα Τοπικά Συμβούλια και σε όλους τους συλλογικούς φορείς για τη συνδρομή τους.

 

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Συνημμένα:

1.ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ_παραταξεις

2.ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ_ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

3.ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗΣ ΑΝΕΠΙΤΗΡΗΤΩΝ ΖΩΩΝ_Δασονομείο

Check Also

Πολύ Υψηλός Κίνδυνος Πυρκαγιάς σε Ικαρία και Σάμο τη Παρασκευή 10 Ιουλίου

  Πολύ Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020. Σύμφωνα …