Δήλωση στήριξης στην Λαϊκή Συσπείρωση από τον Στέλιο Κούβαρη για τον β’ γύρο στην Ικαρία

Στέλιος Κούβαρης συνταξιούχος Πλοίαρχος του Εμπορικού Ναυτικού μέλος της ΠΕΣΜΕΝ, από το Καραβόσταμο Ικαρίας, γνωστός σε όλη το νησί  για την αγωνιστική του δράση.

Σε δήλωση στήριξής του στην Λαϊκή Συσπείρωση απευθύνει κάλεσμα στο λαό της Ικαρίας να ψηφίσει Λαϊκή Συσπείρωση «γιατί θα έχει αγωνιστικό παρών, πρωτοπόρα δράση για την στήριξη των Ικαριωτών από την αντιλαϊκή πολιτική των μέχρι τώρα κυβερνήσεων και της ΕΕ. Γιατί στηρίζεται από το ΚΚΕ το μόνο Κόμμα που αγωνίζεται ενάντια στη μείωση των μισθών και των συντάξεων, συνολικά του λαϊκού εισοδήματος, είναι το μόνο Κόμμα που έναν αιώνα τώρα βρίσκεται στη πρώτη γραμμή των αγώνων του λαού μας, για μια καλύτερη ζωή. Ειδικά σε βάρος των ναυτεργατών έχει γίνει τεράστια μείωση του εισοδήματός τους. Για παράδειγμα ένας πλοίαρχος ή Α’ μηχανικός όταν κάνει 7 μήνες υπηρεσία σε πλοία με ελληνική σημαία, πληρώνει εκτός από τις κρατήσεις του ΝΑΤ, περίπου 14.000 ευρώ φόρο εισοδήματος και περίπου 7000 χιλιάδες φόρο αλληλεγγύης, το γνωστό χαράτσι το οποίο ενώ έλεγαν ότι θα ισχύσει για ένα έτος, ήρθε και έμεινε.

Σημειωτέων οι ναυτεργάτες με τον αγώνα μας είχαμε κατακτήσει το αφορολόγητο εισόδημα, με την εισαγωγή συναλλάγματος, κατάκτηση που τώρα και αυτή την πήρανε πίσω.

Οι Ικαριώτες μπροστά στη κάλπη να υπολογίσουν ότι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ενώθηκαν για να χτυπήσουν το ΚΚΕ. Γι αυτό όλοι στη κάλπη με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, με το γαρύφαλλο, στο χέρι, για να εκλέξουμε κομμουνιστή δήμαρχο το Ν. Λαρδά, αγωνιστική δημοτική αρχή, ισχυρό σύμμαχο των αγώνων του ικαριώτικου λαού για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα».

About ikariaki.gr