Διαμαρτυρία για την μη ύπαρξη Holter στο Νοσοκομείο Ικαρίας

Διαμαρτυρία

 

 
Προς:

 

Κοινοποίηση

 

Τον αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου Ικαρίας

 

Στον Δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο Δήμου Ικαρίας

 

Την ΔΥΠΕ Πειραιά και Νήσων

 

Στον Σύλλογο εργαζομένων Νοσοκομείου Κέντρου Υγείας  Ικαρίας

 

‘Έχουμε στο νησί μας ένα δημόσιο νοσοκομείο που παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές προσφέρει, με την ακούραστη προσπάθεια των εργαζομένων ακόμα και σε μονήρεις θέσεις,  τεράστιες ιατρικές υπηρεσίες και συχνά σώζει ζωές. Τους αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ!

Όλες μας οι προσπάθειες θα πρέπει να στρέφονται στην βελτίωση των υπηρεσιών , στην πλήρη στελέχωση και την κάλυψη των υποδομών και των αναλώσιμων.

Εμείς που υπογράφουμε αυτή τη διαμαρτυρία, περιμένουμε μήνες  να έρθει συσκευή Holter  στο νοσοκομείο ώστε να μπορέσει ο καρδιολόγος να ολοκληρώσει τις εξετάσεις. Παρά τις προσπάθειές του Γιατρού ακόμα δεν έχει φτάσει. Επίσης διαπιστώσαμε πως κάποιες φορές  που χρειαστήκαμε  δεν υπήρχαν και αντιδραστήρια για εξετάσεις  όπως πχ του προστάτη.

Αναρωτιόμαστε : Δεν θα έπρεπε τα αναλώσιμα υλικά  και ο απαραίτητος εξοπλισμός να προμηθεύονται  έγκαιρα ή να ανανεώνονται  πριν βγουν οριστικά εκτός λειτουργίας;   

Η λειτουργία του νοσοκομείου είναι πραγματικά ζήτημα  «ζωής ή θανάτου» για το νησί μας Αυτό το αισθανόμαστε ιδιαίτερα άτομα που ανήκουμε σε ευπαθείς ομάδες. Η  δημόσια υγεία έχει κατακτηθεί με αγώνες , στηρίζεται από τα ασφαλιστικά μας ταμεία και τους φόρους μας.   Όμως  βλέπουμε  ότι αντί να ενισχύεται,  δεκάδες εκατομμύρια και μάλιστα μέσα στην κορύφωση του κορονοΪού  πηγαίνουν  πάλι σε ιδιώτες κλινικάρχες, ενώ εμείς  μένουμε σπίτι ακόμα και με συμπτώματα για να μην καταρρεύσει το δημόσιο σύστημα…

Ζητάμε να κάνετε όλες τις ενέργειες ώστε  να καλυφθεί άμεσα το Νοσοκομείο με συσκευές  Holter και ανανεωθεί έγκαιρα και όπου χρειάζεται ο εξοπλισμός του καρδιολογικού τμήματος  Επίσης ζητάμε να υπάρχουν έγκαιρα και σε επάρκεια τα αναλώσιμα που είναι αναγκαία  για βασικές στοιχειώδεις εξετάσεις.

Πετράκη Κατερίνα

Σταυρινάδης Στέλιος

Φουντούλης  Γιώργος

Check Also

Διαμαρτυρία υπαλλήλων Κ.Υ. Ευδήλου Ικαρίας για την μη τήρηση πρωτοκόλλου covid-19

ΑΘΗΝΑ 17/8/2020 ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 3292 ΠΡΟΣ: 1. ΔΙΟΙΚΗΤΗ 2ης ΥΠΕ κο ΡΟΪΛΟ ΧΡΗΣΤΟ ΚΟΙΝ.: ΣΩΜΑΤΕΙΟ …