Δελφίνι (σταχτοδέλφινο) εκβράστηκε σχεδόν νεκρό, χθες το απόγευμα στην ακτή Μεσαχτή της Ικαρίας

Σχεδόν νεκρό εκβράστηκε χτες το απόγευμα στην παραλία της Μεσαχτής ένα δελφίνι (σταχτοδέλφινο κατά τους ειδικούς).

Οι λουόμενοι όταν είδαν το συμπαθές κήτος, παρά την έντονη θαλασσοταραχή, δεν αιφνιδιάστηκαν καθόλου, αντιθέτως έσπευσαν να ενημερώσουν τις αρμόδιες Λιμενικές αρχές Ικαρίας στον Εύδηλο, αλλά και τον Δήμο Ικαρίας, αφού πρώτα έβγαλαν το δελφίνι στην παραλία.

 

Επί τόπου έσπευσαν αμέσως δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος και ειδοποιήθηκε ο Δήμος Ικαρίας με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο της Δ.Ε. Ραχών, ο οποίος και έσπευσε στο σημείο που υπήρχε το δελφίνι.

 

Είχαν ήδη ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες αρχές της Περιφερειακής Ενότητας Ικαρίας (Κτηνιατρείο κλπ.) για να γίνει η εξέταση του κήτους και να διαπιστωθεί από τι προήλθε ο θάνατος του.

Σήμερα το πρωί έγινε, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, οργανωμένη μεταφορά του δελφινιού, από συνεργεία του Δήμου Ικαρίας, με εποπτεία του αντιδημάρχου της Δ.Ε. Ραχών, του Κτηνιάτρου κ. Β. Θεοδωράκη, αλλά και εκπροσώπου του Λιμενικού Σταθμού Ευδήλου, στον χώρο υγειονομικής ταφής, όπου και έγινε η νεκροψία – νεκροτομή του κήτους.

Δείγματα εστάλησαν στην αρμόδια υπηρεσία της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, για να βγει το πόρισμα για τα αίτια θανάτου του δελφινιού.

 

 

Φωτογραφίες :

Mythos Ikaria Ikaria  &  Evi pylara

About ikariaki.gr