20.1 C
Ikaria
Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, 2022

Χαιρετισμός της νέας Προέδρου της Πανικαριακής Αδελφότητας Αμερικής

PIB_Landing_01

 

terry_platis_200px

 

Πανικαριακή Αδελφότητα Αμερικής “Ίκαρος’
Χαίρετε αδελφοί και αδελφές!
Είμαι απίστευτα ενθουσιασμένη για την επερχόμενη χρονιά! Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε με το να με εκλέξετε ως Ανώτατη Πρόεδρό σας στο Συνέδριο του 2014 στο Clearwater της Φλόριντα, και θα βάλω τα δυνατά μου να σας εξυπηρετήσω.
Είμαι μέλος της Αδελφότητας για πολλούς από τους ίδιους λόγους με εσάς, την βαθειά ριζωμένη αγάπη σας για την Ικαρία και τους συντρόφους Ικαριώτες, και την περηφάνια του να ανήκεις σε ένα οργανισμό τόσο πλούσιο σε ιστορία, με ιστορική παράδοση για τη βοήθεια που προσφέρει στους άλλους. Θέλω να ξέρετε ότι δεσμεύομαι να τιμήσω το παρελθόν μας με τη συνέχιση της αδελφικής και φιλανθρωπικής αποστολής μας, ώστε να ενώσουμε και να βοηθήσουμε τους Ικαριώτες.
Τα νέα του Συνεδρίου
Πρώτον, ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Helios Chapter που φιλοξενεί φέτος το Ανώτατο Συνέδριο του 2014! Η Αδελφότητα εκτιμά όλη τη σκληρή δουλειά που χρειάστηκε προκειμένου να φιλοξενηθεί το Συνέδριο. Στο Συνέδριο είχε μεγάλη απήχηση, συμπεριλαμβανομένου και της Ικαριακής νεολαίας, και ήταν θαυμάσιο να βλέπεις όλους να έρχονται σε επαφή με την εκτεταμένη Ικαριώτικη ‘οικογένειά τους’, ενώ ταυτόχρονα απολάμβαναν την τελευταία ηλιοφάνεια προτού έρθει ο χειμώνας (για εμάς που ζούμε στο στρόβιλο του βορρά), και χόρευαν τον Καριώτικο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Για όσους από εσάς δεν καταφέρατε να παραβρεθείτε στις επιχειρηματικές συναντήσεις του Συνεδρίου, υπήρξαν αρκετά θέματα της επιχείρησης του Συνεδρίου που επισημάνθηκαν:

Υποτροφίες: Η Επιτροπή Υποτροφιών βράβευσε, και το Ίδρυμα χρηματοδότησε, 60 υποτροφίες στο Συνέδριο (28 προπτυχιακές και 5 μεταπτυχιακές υποτροφίες στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά και 23 προπτυχιακές και 4 μεταπτυχιακές υποτροφίες στην Ελλάδα). Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι οι απεσταλμένοι του Συνεδρίου ψήφισαν υπέρ της αύξησης του ποσού της κάθε προπτυχιακής υποτροφίας στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά στα $2000 και των μεταπτυχιακών υποτροφιών σε ΗΠΑ και Καναδά στα $2500. Η αύξηση αυτή θα ισχύσει φέτος.
Τη χρονιά αυτή, κάθε αιτών που διέθετε τα κατάλληλα προσόντα έλαβε μια υποτροφία. Παρόλο που το τριάντα τρία είναι ένας αξιέπαινος αριθμός κατάλληλων αιτούντων, μπορούμε να τα καταφέρουμε ακόμα καλύτερα. Ενθαρρύνω ιδιαίτερα κάθε μαθητή λυκείου και μαθητή κολλεγίου ή απόφοιτο που πληροί τα κριτήρια να κάνει αίτηση για υποτροφία για την επερχόμενη χρονιά.

Συνέδριο 2016: στο Μεγάλο Μήλο (Νέα Υόρκη), σου ερχόμαστε! Οι αντιπρόσωποι του Συνεδρίου ενέκριναν την προσφορά του Pandiki chapter για τη φιλοξενία του Συνεδρίου του 2016 στη Νέα Υόρκη. Το 2016 συμπληρώνονται 15 χρόνια από το τελευταίο Συνέδριο στη Νέα Υόρκη, αλλά είμαι σίγουρη πως θα αξίζει την αναμονή!

Άλλα έργα: Οι αντιπρόσωποι του Συνεδρίου ανέθεσαν στο Ανώτατο Οίκημα τη συγκέντρωση ενός συνόλου ‘βέλτιστων πρακτικών’ για τα chapter, με στόχο τη βελτίωση του αριθμού των μελών. Το chapter Lefkas στη Βαλτιμόρη, που πρόσφατα γνώρισε έντονη αύξηση των μελών του, θα παρέχει στο Ανώτατο Οίκημα τις γνώσεις του για την προσπάθεια αυτή, αλλά παρόλα αυτά το Ανώτατο Οίκημα δέχεται τις ιδέες και γνώσεις οποιουδήποτε chapter και μέλους σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να αυξηθούν τα μέλη μας. Ενημερώστε μας για τις ιδέες σας!
Οι αντιπρόσωποι του Συνεδρίου ενέκριναν επίσης τη δημιουργία μιας επιτροπής για τη διερεύνηση τρόπων με τους οποίους μπορούμε να ενθαρρύνουμε τις προσφορές από τα chapter. Παρακαλώ ενημερώστε με αν ενδιαφέρεστε να ενταχθείτε στην επιτροπή αυτή.
Νέοι υπάλληλοι
Καλωσορίζουμε πίσω αρκετά οικεία πρόσωπα στο Ανώτατο Οίκημα – ο Δημοσθένης Γιάκας , ο Σύμβουλός μας, η Ασπασία Ηλία, η Κυβερνήτης της Επαρχίας 2, ο Κώστας Τσαμπής, ο Κυβερνήτης της Επαρχίας 4, η Αλεξάνδρα Κατσά, η Κυβερνήτης της Επαρχίας 5, και ο Νίκος Σκάρος, ο Κυβερνήτης της Επαρχίας 6. Καλωσορίζουμε επίσης πίσω αρκετά οικεία πρόσωπα στο Ανώτατο Οίκημα, αλλά σε νέους ρόλους – ο Γιώργος Παράλαιμος, ο νέος μας Αντιπρόεδρος, ο Δαμιανός Σκάρος, ο νέος μας Γραμματέας, η Κατερίνα Παντελάδη, η νέα Ταμίας/Διαχειριστής Βάσης Δεδομένων, η Κατερίνα Μαυροφίλιππου, η νέα Κυβερνήτης της Επαρχίας 1, και ο Δημήτρης Λακέρδας, ο νέος Κυβερνήτης της Επαρχίας 4. Καλωσορίζουμε επίσης τον Γιώργο Καρναβά από το Pharos chapter στο Ανώτατο Οίκημα ως νέος Κυβερνήτης της Νεολαίας. Συγχαρητήρια σε όλους!
Και το πιο ειλικρινές ευχαριστώ στον απερχόμενο Ανώτατο Πρόεδρο Γιώργο Κοκλανάρη για την υπηρεσία του στην Αδελφότητα. Είχα την ευχαρίστηση να υπηρετώ υπό τους 5 τελευταίους Ανώτατους Προέδρους και έμαθα αρκετά από κάθε έναν από αυτούς. Αλλά αυτός που με ενέπνευσε περισσότερο ήταν ο Γιώργος Κοκλανάρης. Τα τελευταία δυο χρόνια, αδελφός Γιώργος επιδείκνυε το πάθος του για ‘αυτό το μικρό βοτσαλάκι στο Αιγαίο’ (όπως του αρέσει να το αποκαλεί) που είναι η Ικαρία, με το να ηγείται πολυάριθμων προσπαθειών συγκέντρωσης χρημάτων, και να εργάζεται σκληρά για να γίνουν πραγματικότητα, ενώ παράλληλα πάντα κατάφερνε να κρατά το κλίμα ανάλαφρο και διασκεδαστικό. Η θέση του είναι αρκετά δύσκολο να αναπληρωθεί.

 

Συνδιάσκεψη Νεολαίας
Εάν το chapter σας ενδιαφέρεται να φιλοξενήσει την Συνδιάσκεψη της Νεολαίας της Πανικαριακής Αδελφότητας για το 2015, σας παρακαλώ ενημερώστε μας! Είναι προτιμητέο από εμάς να φιλοξενηθεί η Συνδιάσκεψη της Νεολαίας σε συνδυασμό με κάποια άλλη εκδήλωση του συγκεκριμένου chapter. Θα λάβουμε υπόψη τα chapter που θα εκφράσουν ενδιαφέρον (και ευελπιστούμε να ανακοινώσουμε την τελική μας επιλογή) στη φθινοπωρινή συνέλευση του Ανώτατου Οικήματος. Εάν το chapter σας ενδιαφέρεται να φιλοξενήσει την επόμενη συνδιάσκεψη Νεολαίας, παρακαλώ όπως αποστείλατε email στον Γιώργο Καρναβά, Κυβερνήτη της Νεολαίας μας, στο [email protected], το συντομότερο δυνατόν.

 

Οι ιδέες σας (και τα στοιχεία επικοινωνίας σας)
Θέλουμε να μάθουμε τα νέα σας! Ενώ παράλληλα εγώ και οι υπόλοιποι υπάλληλοι του Ανώτατου Οικήματος θα βάλουμε τα δυνατά μας ώστε να οδηγήσουμε την Αδελφότητα στο επόμενο στάδιο ανάπτυξης και εξέλιξης, η Αδελφότητα είναι τα μέλη της. Γι’ αυτό, στείλτε μου τις ιδέες σας, είτε έχουν να κάνουν με τη βελτίωση των Συνεδρίων, είτε με τρόπους που μπορούμε να προσελκύσουμε περισσότερα μέλη. Μπορείτε πάντα να με βρείτε μέσω τηλεφώνου στο 917-941-4233 ή μέσω email στο [email protected] . Ανυπομονώ να σας ακούσω.
Επίσης, υπέπεσε στην αντίληψή μου ότι αρκετά από τα τοπικά chapter έχουν καλύτερο κατάλογο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το Ανώτατο Οίκημα. Για να είμαστε σίγουροι ότι όσο περισσότερα από τα μέλη μας γίνεται ενημερώνονται για τα νέα της Αδελφότητας, ζητούμε από τον Πρόεδρο/Γραμματέα κάθε chapter να στείλουν στον υπεύθυνο της σελίδας μας, Dean Tripodes (στο [email protected]), τον πιο πρόσφατο κατάλογο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

 

Κοινωνικά μέσα
Παρόλο που σχεδιάζω να συνεχίσω την παράδοση των προκατόχων μου με το μηνιαίο Προεδρικό ενημερωτικό δελτίο, θα ήθελα να είμαστε σε επαφή πιο συχνά. Οπότε αν δεν το έχετε ήδη κάνει, παρακαλώ κάντε μας like στο Facebook στο www.facebook.com/Panicarian και ακολουθήστε μας στο Twitter στο twitter.com/Panicarian.

 

Αδελφικά δική σας,
E. Terry Platis
Ανώτατη Πρόεδρος

Μετάφραση από το αρχικό άρθρο http://www.pan-icarian.com/presidents_message/presidents_message_2014-09.pdf

 

 

Μετάφραση :  Μαρία Σ. Πολίτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

14,614ΥποστηρικτέςΚάντε Like
577ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,340ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ