12.5 C
Ikaria
Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023

Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης – Δηλώσεις Κ. Μητσοτάκη, Α. Τσίπρα, Ν. Ανδρουλάκη

Απορρίφθηκε με 156 «όχι» και 143 «ναι» η πρόταση δυσπιστίας που υπέβαλε εναντίον της κυβέρνησης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

   Συνολικά ψήφισαν 299 βουλευτές, κατά την ονομαστική φανερή ψηφοφορία, η οποία διεξήχθη στην Ολομέλεια, μετά από τριήμερη συζήτηση, ενώ απουσίαζε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Ανδρέας Πάτσης.

Στις ομιλίες που ακολούθησαν, ο Πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγορώντας την για “χυδαιότητα και τοξικότητα”, ενώ κατηγόρησε τον κ.Τσίπρα για “πρωτοφανείς ύβρεις” εναντίον του και σημείωσε ότι η Δημοκρατία θα προστατευθεί με νίκη της ΝΔ στις εκλογές.

«Καταλαβαίνω, θέλετε να παρουσιάσετε μια εικόνα της πραγματικότητας τελείως δυστοπική. 3,5 χρόνια μετά τις εκλογές δημοσκοπικά υπολείπεστε και καταλαβαίνω γιατί ανεβάζετε συνέχεια τα ντεσιμπέλ της χυδαιότητας” τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον κ.Τσίπρα, προσθέτοντας: «Μας θυμίσατε ότι ο θίασος του ΣΥΡΙΖΑ ξέρει να πυροβολεί τη χώρα, να ρίχνει λάσπη και να ποτίζει την κοινωνία με διχασμό, δηλητήριο και ψέματα. Διανθίζοντας σήμερα με πρωτοφανείς προσωπικές ύβρεις εναντίον μου”.

Ο κ.Μητσοτάκης αναφερόμενος στο κυβερνητικό έργο είπε ότι όσα μεσολάβησαν αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση αυτή έδειξε ότι μπορεί να βγαίνει μπροστά και να αντιμετωπίζει τις κρίσεις, “ενώ, κ.Τσίπρα, εσείς έχετε μία ιστορία να προσωποποιείτε εσείς ο ίδιος τις κρίσεις. Διότι τις κρίσεις του 2015 τις προκαλέσατε εσείς, με τους δικούς σας ερασιτεχνικούς -στην καλύτερη περίπτωση- χειρισμούς”.

Προσέθεσε ότι η ΝΔ είναι δύναμη έργου και ελπίδας, ενώ -όπως είπε ο ΣΥΡΙΖΑ- “παραμένει δυστυχώς -το αποδείξατε και σήμερα- ένας φορέας καθηλωμένος στη μιζέρια. Εμείς έχουμε κάνει πολλά και μπορούμε να κάνουμε περισσότερα, έχουμε κάνει λάθη από τα οποία έχουμε μάθει, εσείς όμως μας φέρατε στο μηδέν και υπόσχεστε πάλι το μηδέν”.

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στο θέμα των παρακολουθήσεων κάλεσε τον κ.Τσίπρα να απαντήσει “με ένα ναι ή ένα όχι” εάν υπήρχαν ονόματα ή όχι στην επιστολή Ράμμου, τον κατηγόρησε για παραπλάνηση του κοινοβουλίου και σημείωσε: «Αν δεν υπήρχαν ονόματα στην επιστολή του προέδρου της ΑΔΑΕ, τότε παραπλανάτε το ελληνικό Κοινοβούλιο και μετά βεβαιότητας λέω ότι στην επιστολή που μου έστειλε ο κ. Ράμμος ονόματα δεν υπήρχαν, κ.Τσίπρα».

Αποδοκίμασε εκ νέου την παρακολούθηση του κ.Ανδρουλάκη “και όποια άλλη σκοτεινή πλευρά που ερευνάται σε βάθος” και σημείωσε ότι αυτό έγινε αφορμή για άμεσες πρωτοβουλίες.

Ο κ.Μητσοτάκης σημείωσε ότι ποτέ δεν έχει υπάρξει προσωποιημένη ενημέρωση από την ΑΔΑΕ, και ότι θα μπορούσε κι ίδιος να πάει στην ΑΔΑΕ ζητώντας ενημέρωση για παρακολουθήσεις την περίοδο 2015-19, αλλά δεν το έπραξε, προσθέτοντας ότι ο κ.Τσίπρας επιλέγοντας να πάει στο κ.Ράμμο “είναι εμφανώς εκτός του νομικού πλαισίου”.

Απαντώντας για τα περί “ρυπαρών δικτύων” είπε: «Ας υποθέσουμε ότι έγιναν οι παρακολουθήσεις στα πρόσωπα στα οποία αναφερθήκατε. Γιατί έχετε τα στοιχεία εσείς και δεν τα έχω εγώ; Μήπως τα γνωρίζατε από πριν; Βγάλτε τα συμπεράσματα σας για τα ρυπαρά δίκτυα στα οποία αναφέρομαι», και προσέθεσε: “Επί ημερών σας οι υποκλοπές έγιναν από κακούργημα πλημέλλημα και σήμερα μιλάτε για σκάνδαλο δημοκρατίας κ. Τσίπρα”.

Παράλληλα κατηγόρησε τον κ.Τσίπρα για «αφωνία” και για το ότι τόσες μέρες δεν είπε “κουβέντα για τις βαλίτσες με τα λεφτά που φαίνεται να κατέληγαν από τον κ. Καλογρίτσα στον ΣΥΡΙΖΑ”, ενώ για την ημερομηνία κατάθεσης της πρότασης δυσπιστίας είπε ότι “η επιλογή της αξιωματικής αντιπολίτευση ήταν διπλά ατυχής” διότι «φρόντισε ο ΣΥΡΙΖΑ να την ανακοινώσει με επίκεντρο την ΕΥΠ και τις Ένοπλες Δυνάμεις την ίδια ημέρα που στην Τουρκία συνεδρίαζε το συμβούλιο ασφαλείας της γειτονικής χώρας».

«Πάντως κ. Τσίπρα δήλωσα από την πρώτη στιγμή ότι η συζήτηση αυτή είναι καλοδεχούμενη. Από την πρώτη στιγμή τοποθετήθηκα ευθέως. Έχουμε συζητήσει τουλάχιστον τρεις φορές σε αυτή την αίθουσα το θέμα των υποκλοπών. Οι απόψεις μου κρίνονται. Εγώ πάντως δεν κρύβομαι και δεν έχω πάθει αφωνία” είπε και προσέθεσε: «Η πρόταση δυσπιστίας είναι μια ευκαιρία και να συγκριθούμε όπως εμείς προτιμούμε. Να δούμε τα δικά μας πεπραγμένα και να τα αντιδιαστείλουμε με τη δική σας διαδρομή. Ευκαιρία να πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός και για άλλες πλευρές της επικαιρότητας. Πρόσφατα φαίνεται ότι πληροφορηθήκατε ότι υπάρχουν δικαστές. Ναι, υπάρχουν και δικάζουν δύο υπουργούς σας. Οι δικαστές κρίνουν και όσα συνέβησαν στο Μάτι, εκεί που το 2018 χάθηκαν 103 ζωές με το κράτος αδιάφορο, διαλυμένο και αδίστακτο. Έτοιμο με στημένες συνεντεύξεις τύπου και με σόου να εξαπατήσει την κοινωνία όταν όλοι σας γνωρίζατε το μέγεθος της τραγωδίας» τόνισε ο κ.Μητσοτάκης.

Στην απάντηση του, ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε δηλώνοντας: “Τελικά για όλους και για όλα έρχεται κάποια στιγμή η ώρα της κρίσης. Κύριε Μητσοτάκη, έξι μήνες τα κάνατε όλα, ό,τι περνούσε από το χέρι σας κάνατε για να αποφύγετε αυτή τη στιγμή. Συγκαλύψατε, εκβιάσατε, τρομοκρατήσατε, παρανομήσατε, όλα τα κάνατε.”

“Σήμερα δεν υπάρχουν δημοσιεύματα, πληροφορίες και εικασίες. Σήμερα υπάρχουν αποδείξεις από την πιο επίσημη αρχή του κράτους για τη δράση του παρακράτους, από την αρχή που το Σύνταγμα ορίζει να διαφυλάττει το απόρρητο των επικοινωνιών. Και απέναντι σε αυτές τις αποδείξεις, αλλά και στη θλιβερή σας στάση έξι μήνες τώρα, χρωστάτε απαντήσεις, χρωστάτε εξηγήσεις.”

“Την τελευταία φορά που βρεθήκαμε σε αυτήν την Αίθουσα -αν θυμάστε- το βάλατε στα πόδια. Σήμερα δεν θα είναι τόσο εύκολο. Ακόμα και αν το επιχειρήσετε, όπως έπραξαν σχεδόν όλοι οι υπουργοί και οι βουλευτές του κόμματός σας ανεβαίνοντας σ’ αυτό το Βήμα –προσέξτε, όχι σε μια πρόταση εμπιστοσύνης, διότι ούτε αυτό το θάρρος δεν είχατε, να μετατρέψετε την πρόταση δυσπιστίας σε ψήφο εμπιστοσύνης- όχι σε μια πρόταση εμπιστοσύνης, λοιπόν, αλλά σε μια πρόταση δυσπιστίας πολύ συγκεκριμένη, οφείλετε να απαντήσετε πολύ συγκεκριμένα. Αν δεν το κάνετε, θα είναι άλλη μία ομολογία ενοχής.”

“Η τεράστια πρωτοφανής απόπειρα συγκάλυψης δεν αποτελεί μόνο απόδειξη της ενοχής σας, αλλά από μόνη της είναι άλλη μία κακοποίηση του κράτους δικαίου, της δικαιοσύνης και της αλήθειας. Γιατί μέσα στον πανικό σας ή μέσα στην αλαζονεία της ισχύος σας, κάνατε ό,τι μπορεί κανείς να φανταστεί προκειμένου να συγκαλύψετε, τόσο που να μοιάζει τελικά η εκτροπή των παρακολουθήσεων ισότιμη με την εκτροπή της συγκάλυψης. Διότι για να την πετύχετε, επιχειρήσατε να υποτάξετε θεσμούς με θεμελιώδη σημασία για τη δημοκρατία, όπως ο θεσμός της Δικαιοσύνης. Εξαπολύσατε ένα πρωτοφανές κύμα τρομοκρατίας εναντίον όσων ξέρουν και υπήρχε κίνδυνος να μιλήσουν, με την επίκληση του απορρήτου, με απειλές δεκαετούς φυλάκισης, που ξεστόμιζαν τότε στελέχη σας, με τις καταστροφές εγγράφων, που όλως τυχαίως έγιναν μόλις υπήρξαν οι αποκαλύψεις στην ΕΥΠ. Και βέβαια, με τη σπίλωση. Ή πιο σωστά, με τη δολοφονία χαρακτήρων όσων, παρ’ όλα αυτά, επέμεναν στο κράτος δικαίου και όχι στο παρακράτος του αδίκου.”

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. συνέχισε την επίθεσή του λέγοντας: “Από τη στιγμή που η δημοσιογραφική έρευνα σας συνέλαβε επ’ αυτοφώρω, αντί να επιδείξετε τη στοιχειώδη πολιτική αξιοπρέπεια και να αναλάβετε τις ευθύνες σας είτε να παραιτηθείτε, όπως θα συνέβαινε σε κάθε δημοκρατική ευρωπαϊκή χώρα, είτε να υποδείξετε έστω τους ενόχους, αν δεν ήσασταν εσείς ο ένοχος, και να τους οδηγήσετε στη Δικαιοσύνη, εσείς επιλέξατε να συνεχίσετε τον δρόμο της εκτροπής και να πολλαπλασιάσετε την εκτροπή, να μετατρέψετε τον δικό σας φόβο σε λάσπη, τρόμο και χειραγώγηση. Σε επίθεση με κάθε μέσο εναντίον της αλήθειας, σε δολοφονία, τολμώ να πω, της αλήθειας.”

“Τι από όλα αυτά μπορείτε να αρνηθείτε; Θα σας ακούσω με προσοχή. Εσείς δεν ήσασταν αυτός που με διάγγελμα εν μέσω των ήχων κάποιων τζιτζικιών τότε στα μέσα του Αυγούστου είπατε ψέματα για την υπόθεση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, του κ. Ανδρουλάκη; Οι διαρροές οι επίσημες του Μεγάρου Μαξίμου δεν ήταν αυτές που μας είπαν στην αρχή ότι ο Αρχηγός του ΠΑΣΟΚ είναι μπλεγμένος με θέματα κατασκοπείας που αφορούν την Κίνα, την Ουκρανία; Δικές σας δεν ήταν οι διαρροές; Δικές σας ήταν, γιατί ήσασταν αδίστακτος. Δεν διστάσατε να αφήσετε τη ρετσινιά κατασκοπίας και εθνικού κινδύνου για τον Αρχηγό του τρίτου σε δύναμη κόμματος της Βουλής. Αυτό κάνατε.”

“Εσείς δεν μας είπατε μετά ότι η παρακολούθησή του ήταν νόμιμη, αλλά ήταν λάθος; Εσείς δεν επιβάλατε το απόρρητο αργότερα στην εξεταστική επιτροπή και απειλήσατε με κάθειρξη όσους μιλήσουν; Εσείς δεν απειλήσατε τους δημοσιογράφους ότι θα πάνε στον εισαγγελέα; Εσείς δεν μας απειλούσατε και μας λέγατε ότι «φέρτε στοιχεία εσείς»; Δεν θα φέρουμε εμείς στοιχεία, δεν θα αποδείξουμε ότι δεν είμαστε «ελέφαντες». Αυτό μας λέγατε. Και μας λέτε μύθους του Αισώπου. Εσείς δεν τα λέγατε αυτά όλα αυτά; Τα λέγατε. Να λοιπόν, να τα στοιχεία. Είναι εδώ τα στοιχεία. Θα απαντήσετε πάνω σε αυτά;”

“Εγώ θα επιμένω να ρωτάω. Ερωτήματα κάνω. Αλλά νομίζω ότι η αλήθεια έχει γίνει ήδη διακριτή σε όλους. Διότι, κύριε Μητσοτάκη, και ειλικρινά, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δεν έχω καμία, μα καμία διάθεση εγώ προσωπικά να υπονοήσω ότι ο πρωθυπουργός της χώρας, ο πολιτικός μου αντίπαλος, είναι μειωμένου καταλογισμού, ότι δεν έχει την αντιληπτική ικανότητα. Αντιθέτως, δεν τον υποτιμώ καθόλου. Είναι ικανότατος, είναι εξυπνότατος, δεν είναι καθόλου βλαξ. Είναι όμως ένοχος! Αυτό είναι! Είναι ένοχος! Είναι ένοχος για τη μεγαλύτερη εκτροπή που έχει γίνει ποτέ από τη Μεταπολίτευση και μετά. Αυτό είναι!”

“Η υπόθεση των υποκλοπών έχει τη δική του προσωπική σφραγίδα και είναι μια υπόθεση, ξέρετε, θεσμικά ανυπόφορη. Σε εσάς μιλάω. Θεσμικά ανυπόφορη, αλλά και υπαρξιακά αποκρουστική, που μας οδηγεί σε ένα καθεστώς οργουελιανής δυστοπίας. Η απόλυτη παραβίαση της ιδιωτικότητας.”

“Διότι, ξέρετε, τα ευρήματα των νομότυπων επισυνδέσεων είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Νομότυπες επισυνδέσεις μέσω των παρόχων γίνονταν μόνο σε όσους στόχους δεν έπεφταν στην παγίδα του κακόβουλου λογισμικού, μονάχα σε όσους στόχους -γιατί με αυτή την ορολογία μιλούσαν- δεν τσιμπούσαν το δόλωμα των μολυσμένων μηνυμάτων του Predator, μηνυμάτων που εστάλησαν σε δεκάδες σε αυτήν εδώ την Αίθουσα, μηνύματα που ήταν καμουφλαρισμένα, μηνύματα που καμουφλάρονταν ακόμη και από το emvolio.gr. Και είχαν κάποιοι γνώση ακόμη και των ραντεβού των θυμάτων, προκειμένου να τα μολύνουν για τον εμβολιασμό.”

“Ήταν ένα σύγχρονο κακόβουλο λογισμικό που μπορεί -ακούστε το- να κατασκοπεύει εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο την προσωπική ζωή. Είναι ανατριχιαστικό. Ακόμα πιο ανατριχιαστικό είναι ότι γελάτε όταν τα λέω αυτά! Ένα κακόβουλο λογισμικό που δεν άκουγε μονάχα τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, αλλά και κάθε προσωπική στιγμή άκουγε.”

“Επιχειρήσατε να στήσετε ένα καθεστώς για να διασφαλίσετε την εξουσία σας. Αυτό κάνατε. Τα εργαλεία του παρακράτους σάς ήταν απαραίτητα για την άλωση, την πειρατεία, την υποταγή του κράτους στα δικά σας συμφέροντα, για να μπορείτε πιο εύκολα να εφαρμόζετε άθλιες πολιτικές, να μοιράζετε δισεκατομμύρια απευθείας αναθέσεων, να δημιουργείτε το κατάλληλο κλίμα για να ανθίζουν οι «Πάτσηδες», οι «Στάσσηδες» και οι λαίμαργες μεραρχίες των γαλάζιων golden boys. Γι’ αυτό μετατρέψαμε την ΕΥΠ σε εγκληματική συμμορία. Γι’ αυτό ταπεινώσατε την ενημέρωση στις τελευταίες θέσεις παγκοσμίως. Γι’ αυτό καταστήσατε όπλο σας την πιο τοξική λάσπη εναντίον όσων αντιστέκονται σε αυτό το καθεστώς και γι’ αυτό κλονίσατε την εμπιστοσύνη του πολίτη απέναντι στη Δικαιοσύνη και δεν διστάσατε να κλονίσετε τώρα και την εμπιστοσύνη του πολίτη απέναντι στις Ένοπλες Δυνάμεις.”

“Σε τριάμισι χρόνια έχετε υπογράψει 14, κοντά στα 15 δισεκατομμύρια για εξοπλιστικά προγράμματα, δεσμεύοντας τη χώρα για δεκαετίες. Κάποια από αυτά ήταν αναγκαία, κάποια άλλα χωρίς καν να υπάρχει αίτημα στρατιωτικής ηγεσίας και κάποια σε πρωτοφανή και εξόφθαλμη, σκανδαλώδη υπερκοστολόγηση. Για το Αεροπορικό Κέντρο της Καλαμάτας τριπλασιάσατε σχεδόν το κόστος που σχεδίαζε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Και κυρίως, προχωρήσατε σε αυτές τις συμβάσεις των 14-15 δισεκατομμυρίων χωρίς πρόβλεψη να πάει ούτε ένα ευρώ στη ελληνική πολεμική βιομηχανία. Ούτε μία θέση εργασίας στην Ελλάδα! Όλες οι θέσεις εργασίας στη Γαλλία!”

“Και κάθε φορά που τολμούσαμε να σας ασκήσουμε κριτική, ζητώντας διαφάνεια στις εξοπλιστικές δαπάνες μάς επιτίθεστε με ανοίκειο τρόπο. Μόνο προδότες δεν μας λέτε. Αλλά να που ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη, αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη!”

Για τον Χρ. Ράμμο, ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως “έπραξε το καθήκον του τηρώντας το Σύνταγμα, αλλά και τον νόμο, αποδεικνύοντας τελικά ότι δικαστές δεν υπάρχουν μόνο στις Βρυξέλλες. Οι επιθέσεις που δέχεται η αρμόδια από το Σύνταγμα Ανεξάρτητη Αρχή για τη διαφύλαξη του απορρήτου των επικοινωνιών και ο πρόεδρός της, ο κ. Ράμμος, είναι αντιδράσεις και επιθέσεις αισχρές που αποκαλύπτουν το αποκρουστικό πρόσωπο μιας εξουσίας που οδηγείται στον εκφασισμό με αυτές τις αντιδράσεις.”

“Οι ενέργειες του κ. Ράμμου είναι καθαρές και απολύτως νόμιμες. Έδωσε όχι μόνο σε μένα, αλλά σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και στον Πρόεδρο της Βουλής μια κλειστή, απόρρητη επιστολή. Δεν διακίνησε κανένα έγγραφο αόριστα. Το έδωσε εκεί που προβλέπει ο νόμος και με την προσοχή που επιτάσσει ο νόμος.”

“Από ‘κει και πέρα, ξεκινά η δική μας δημοκρατική ευθύνη, που λογοδοτούμε απέναντι στον λαό και στο Σύνταγμα και η δική μου προσωπικά. Εγώ εκφώνησα τα ονόματα από αυτό εδώ το Βήμα. Εγώ επέλεξα να δώσω διέξοδο σε αυτή τη δυσώδη κατάσταση που είχατε δημιουργήσει για το πολίτευμα, για τη δημοκρατία, για το κράτος δικαίου.”

 

Σε ευθεία επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη προχώρησε ο Νίκος Ανδρουλάκης για τα όσα ανέφερε στη Βουλή ο Πρωθυπουργός.

Σε γραπτή του δήλωση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ανέφερε ότι «ο κ. Μητσοτάκης είχε την ύστατη ευκαιρία να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό, λίγο πριν την διεξαγωγή των εθνικών εκλογών.Όμως επέλεξε το σιωπητήριο, γιατί φαίνεται ότι δεν έχει το πολιτικό ανάστημα να αναμετρηθεί με τις βαρύτατες ευθύνες του για τη θεσμική εκτροπή, που έχει εκθέσει διεθνώς της χώρα μας».

Ταυτόχρονα, υπογράμμισε ότι «το βεβαρημένο ιστορικό της υπονόμευσης των θεσμών κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ δεν τον αθωώνει για την καταπάτηση θεμελιωδών δικαιωμάτων και την οργάνωση του παρακρατικού δικτύου παρακολουθήσεων».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη τόνισε : «…είστε ένοχος για την συγκάλυψη του σκανδάλου, για τις συνεχιζόμενες επιθέσεις στην αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή, για την προστασία των επιχειρηματιών, που σχετίζονται με τα παράνομα λογισμικά. Ποια είναι τελικά τα ρυπαρά δίκτυα; Μήπως οι μέχρι πρότινος συνεργοί του Μεγάρου Μαξίμου, είναι οι σημερινοί πληροφοριοδότες του ΣΥΡΙΖΑ;».

Ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε ότι δεν θα αφήσει να μετατραπούν σε δημόσια πολιτική, πρακτικές εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου.

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ όλα αυτά οδηγούν το πολιτικό σύστημα σε απαξίωση και κρίση εμπιστοσύνης, ενώ προσδιόρισε το δίλημμα των εκλογών:« ή με αυτούς που είναι ικανοί για όλα, αρκεί να έχουν μια θέση εξουσίας, ακόμη και εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος, των θεσμών και της Δημοκρατίας ή με αυτούς που είναι διατεθειμένοι να τα θυσιάσουν όλα για να εξασφαλίσουν στην πατρίδα μας κοινωνική ειρήνη, προοπτική και ευημερία», υπογράμμισε και κατέληξε με αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα: « Tέλος, μια υπενθύμιση: Δημοκρατική Παράταξη με αντιδημοκρατικές πρακτικές δεν υπάρχει, κύριε Τσίπρα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

14,614ΥποστηρικτέςΚάντε Like
577ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,420ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ