Από τις συγκεντρώσεις του ΚΚΕ στην Ικαρία και τις Περιοδείες υποψηφίων Βουλευτών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ &

ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

Σε συγκέντρωση στο Καραβόσταμο Ικαρίας μίλησαν χτες 21/6 οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ για τον νομό Σάμου Φανούρης Καρούτσος και Γιώργος Πέρρος.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν:

Στα εκλογικά αποτελέσματα των εκλογών που προηγήθηκαν (Ευρωεκλογές, Περιφέρειες, Δήμοι) όπως και στην άθλια επίθεση της κυβέρνησης μέσω του υπουργού Τσακαλώτου στο ΚΚΕ. Με αυτά αποδεικνύεται ότι ο μοναδικός αντίπαλος και εχθρός του πολιτικού προσωπικού των μονοπωλίων και μεγαλοεπιχειρηματιών είναι το ΚΚΕ. Ειπώθηκε χαρακτηριστικά: «Το κοστούμι που έχουν ράψει για τους λαούς είναι ένα και το ερώτημα είναι εάν εμείς θα το φορέσουμε…»

Κυβέρνηση την 8η Ιούλη θα έχουμε. Ποια αντιπολίτευση όμως;

Έγινε επίσης αναφορά στην άθλια δημοσίευση του Σύριζα Ικαρίας στην οποία ανάμεσα στα άλλα η κυβέρνηση καπηλεύεται τους αγώνες και τις διεκδικήσεις του Ικαριώτικου λαού και της Δημοτικής Αρχής της Λαϊκής Συσπείρωσης. Αγώνες όπου ο ΣΥΡΙΖΑ όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις έλαμπαν δια της απουσίας τους. Δεν είπαν κουβέντα για τα άλυτα και διαρκώς αυξανόμενα προβλήματα στην Υγεία και στην Παιδεία όπως: οι ελλείψεις βασικών ειδικοτήτων στο Νοσοκομείο, στο Κ.Υ Ευδήλου και στα Π.Ι.Ραχών, Μαγγανίτη , Καρκιναγρίου ή σε εκπαιδευτικούς στα μισά σχολεία του νησιού ή ακόμα και στις ανεπαρκέστατες μεταφορές των μαθητών.

Η βασική σύμπλευση ΝΔ, Σύριζα φάνηκε και στην συνέλευση των Βιομηχάνων(ΣΕΒ) όπου αμφότεροι δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν το θεάρεστο για το μεγάλο κεφάλαιο έργο της συμπίεσης της τιμής της εργατικής δύναμης και της ταφόπλακας στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Από την άλλη μπροστά στις επικίνδυνες εξελίξεις στο Αιγαίο και στη Μέση Ανατολή εφησυχάζουν το λαό ενώ τραβάνε την χώρα όλο και πιο βαθειά στους ανταγωνισμούς των αστικών τάξεων της κάθε χώρας με τις γνωστές συνέπειες για τη νεολαία και τους εργαζόμενους. Σύριζα, ΚΙΝΑΛ, ΝΔ, Βελόπουλοι, Βαρουφάδηκες, Χρυσή Αυγή πίνουν νερό στο όνομα του ΝΑΤΟ.

Για τον λαό που αισθάνεται προοδευτικός, αριστερός, ο, τι επιλογή και αν έκανε στο παρελθόν, που αναγνωρίζει την σταθερότητα και την συνέπεια του ΚΚΕ τώρα πρέπει να γίνει ώρα μάχης, να μην επιτρέπει άλλο να λένε για αυτόν και τα παιδιά του “η γενιά των 700 ευρώ ” που τώρα έγινε των 300 ή της εργασιακής περιπλάνησης. Για τον λαό που δεν θέλει να σβήσει από τη μνήμη του τους ματωμένους αγώνες απέναντι στο τέρας του ναζισμού- φασισμού, όπως ο λαός της Ικαριάς , να μην επιτρέψει να αποδυναμωθεί η δική του φωνή, το μοναδικό τείχος αντίστασης που ορθώνεται και θα ορθωθεί απέναντι στην εργασιακή βαρβαρότητα και τον φασισμό. Να δυναμώσει μέσα και έξω από τη Βουλή για να πάρει θάρρος ο λαός και τα παιδιά του και να διεκδικήσει όσα πραγματικά του αξίζουν να ζει και τίποτα λιγότερο!

Σήμερα 22 /6 αντιπροσωπεία των Κομμ. Οργανώσεων Ικαρίας μαζί με τον Γιώργο Πέρρο περιόδευσαν και συνομίλησαν με εργαζόμενους σε ξενοδοχεία επιχειρήσεις της περιοχής του Ευδήλου Ικαρίας. Τονίστηκε η ανάγκη ο λαός να βάλει μπροστά τις δικές του σύγχρονες ανάγκες και με αυτό το κριτήριο να ενισχύσει την δύναμή του μέσα και έξω απ’ τη Βουλή σαν την μοναδική φωνή πραγματικής αντίστασης στην εργασιακή λαίλαπα που φέρνουν παλιά και νέα κόμματα υπηρέτες του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής ένωσης.

Το βράδυ σήμερα ακολουθεί πολιτική συγκέντρωση στο Φραντάτο και αύριο 23/6 στις Βρακάδες στις 9μ.μ

ΙΚΑΡΙΑ 22/6/19

About ikariaki.gr