Από την Συνάντηση του Βουλευτή με φορείς της Ικαρίας στον Εύδηλο

Έγινε σήμερα(Τρίτη 26 Μαρτιόυ 2019) το μεσημέρι στον Εύδηλο, στο Κουτσουφλάκειο(Παλιό Δημαρχείο Ευδήλου), στην αίθουσα συνεδριάσεων του παλιού δημαρχείου, συνάντηση του βουλευτή του νομού μας κ. Δημήτρη Σεβαστάκη, με φορείς του νησιού που τον κάλεσαν για να του εκθέσουν επείγοντα προβλήματα.

Η συνάντηση ξεκίνησε από τον φορέα που ουσιαστικά είχε την ευθύνη του καλέσματος, τον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ευδήλου.

Έγινε μια σύντομη ενημέρωση για το θέμα της κατάληψης του σχολείου από την Αντιπρόεδρο του συλλόγου κα Πορή και το μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου κ. Κοτσαμπά.

Στην αίθουσα από την αρχή είχε μεγάλη προσέλευση κόσμου, κυρίως γονέων, από τον Εύδηλο, τις Ράχες και τα ορεινά χωριά της Ικαρίας (Μονοκάμπι, Πλωμάρι, Αρέθουσα), εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων, εκπαιδευτικοί. Στη συνάντηση έδωσε το παρόν και ο Αντιδήμαρχος Ευδήλου κ. Σ. Κουντούπης.

Η συζήτηση γρήγορα πήρε εκρηκτική μορφή, μια και τα θέματα από πλευράς γονέων έμπαιναν με ιδιαίτερα επιθετικό τόνο, «βομβαρδίζοντας» τον βουλευτή, ο οποίος όμως αντιδρούσε με ήρεμο και διαλλακτικό τρόπο. Δήλωσε ότι είχε έρθει να ακούσει όλα τα προβλήματα, είχε απεριόριστο χρόνο και υπομονή. Κάτι που πολλές φορές δεν είχαν οι γονείς που πνιγμένοι από αγανάκτηση για τα προβλήματα , κυρίως της παιδείας και της υγείας που τέθηκαν, έδινα την εντύπωση της διάθεσης μιας ιδιαίτερα μαχητικής αντιπαράθεσης, που σε ορισμένες περιπτώσεις ξέφευγε από τα όρια του καλώς εννοουμένου διαλόγου.

Υπήρξαν και «γραφικές» στιγμές, όπως η αντίδραση του «εκπροσώπου της κίνησης Σώρα» στο νησί, όταν με ιδιαίτερα προσβλητικό τόνο απευθυνόμενος στον βουλευτή, τον χαρακτήρισε ούτε λίγο ούτε πολύ…. «παράνομο» αφού κατά την γνώμη του και οι 300 της βουλής είναι παράνομοι και μη εκλεγμένοι, κάνοντας τους παρευρισκόμενους να το οδηγήσουν ευγενικά στην έξοδο από την αίθουσα και τον βουλευτή να χαμογελά, κάπως αμήχανα, από το απρόβλεπτο αυτό περιστατικό.

Όλη η συζήτηση, άλλοτε ήρεμη, άλλοτε εκρηκτική, θα την ακούσετε παρακάτω ηχογραφημένη, όπως και τις λύσεις που προτάθηκαν και τις ενέργειες που θα κάνει ο βουλευτής κ. Δημήτρης Σεβαστάκης.

Για την Ικαριακή Ραδιοφωνία

Σωτήρης Πολίτης

Check Also

Επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 στην Ικαρία

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μετά την επιβεβαίωση θετικού κρούσματος στην Ικαρία, για το οποίο ήδη διενεργείται …