22.4 C
Ikaria
Πέμπτη, 18 Αυγούστου, 2022

Από την παρουσίαση στη Σάμο των υποψηφίων του ΚΚΕ για τις εκλογές στις 7 Ιούλη

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΑΜΟΥ

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΚΑΡΙΑΣ  – ΦΟΥΡΝΩΝ

 

19/6/19

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη γεμάτη αίθουσα του ξενοδοχείου Σάμος και σε κλίμα ενθουσιασμού κι έντονου ενδιαφέροντος, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών του Νομού Σάμου.

Την εκδήλωση άνοιξε η γραμματέας της Τ.Ε. Σάμου η οποία αναφέρθηκε στη σημασία ενός δυνατού ΚΚΕ στο νέο κοινοβούλιο, ιδιαίτερα για τους κατοίκους των νησιών μας και τόνισε πως «Σε αυτές τις εκλογές κρίνεται πόσο δυνατή θα είναι η δύναμη που είναι σταθερά και μόνιμα δίπλα στο λαό, που μπαίνει μπροστά στα δύσκολα, που δεν εγκαταλείπει ποτέ τον αγώνα. Κρίνεται πόσο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ, για να δυναμώσουν η λαϊκή αντίσταση, η αντεπίθεση, η ελπίδα και η προοπτική της».

Έπειτα παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές: Έρη Ρίτσου στο ψηφοδέλτιο επικρατείας ενώ το ψηφοδέλτιο στο νομό Σάμου συγκροτούν οι: Βασιλική Βρυνιώτη, Φανούριος Καρούτσος και Γιώργος Πέρρος.

Η Έρη Ρίτσου έφερε παραδείγματα για το τι σημαίνει ισχυρό ΚΚΕ στη βουλή και κάλεσε κάθε άνθρωπο που καταλαβαίνει οτι μόνο το ΚΚΕ μπορεί να είναι η δική του φωνή στο κοινοβούλιο και η μόνη δύναμη που μπορεί να αποτελέσει αντιπολίτευση στην αντιλαϊκή πολιτική, όχι μόνο να το ψηφίσει αλλά και να μιλήσει στους γύρω του γι αυτό.

Η Βασιλική Βρυνιώτη αναφέρθηκε σε δύο καυτά ζητήματα για τα νησιά: την υγεία και το προσφυγικό  – μεταναστευτικό. Σχετικά με το δεύτερο, επισήμανε οτι το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που παλεύει για να κλείσουν τα χοτσποτ και να απεγκλωβιστούν πρόσφυγες και μετανάστες από το νησί και τη χώρα.

Ο Γιώργος Πέρρος αναφέρθηκε στις επικίνδυνες εξελίξεις στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο που έχουν τη σφραγίδα των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Κάλεσε το λαό «Να μην επιλέξει ή τη Σκυλα ή τη Χάρυβδη. Να μην μπει ανάμεσα στις μυλόπετρες των κομμάτων που έχουν κάνει τη ζωή μας δυσκολη. Να μην χολοσκάνε ποιος θα είναι πρώτος ποιος θα είναι δεύτερος. Αυτό για το οποίο πρέπει να αγωνιά ο λαός της Σαμου και σε όλη τη χώρα είναι να μην μειωθεί η δύναμη του ΚΚΕ». Τόνισε οτι «για να βγει δυνατός ο λαός χρειάζεται να ενισχυθεί το ΚΚΕ. Ένα ισχυρό ΚΚΕ είναι η μόνη δύναμη για να κάνει αντιπολίτευση σε οποιαδήποτε αντιλαϊκή κυβέρνηση προκύπτει».

Τέλος, σε χειροκροτήματα ξέσπασε το κοινό της εκδήλωσης όταν ο Γιώργος Πέρρος έθεσε το εξής ζήτημα: «​Ιδιαιτερα για το νομό μας είναι πολύ κρίσιμη αυτή η μάχη.  To λέμε καθαρά. Η Σάμος και η Ικαρία να εκλέξουν κομμουνιστή Βουλευτή. Γιατί το έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, η φτωχή αγροτιά, η νεολαία».

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ δίνουν ήδη τη μάχη κι έχουν οργανώσει πρόγραμμα δράσης που καλύπτει και τα τρία νησιά του νομού. Με μπροστάρηδες τους υποψήφιους βουλευτές, δίνεται μια σκληρή μάχη σε χώρους δουλειάς, γειτονιές και χωριά.

Ακολουθούν βιογραφικά στοιχεία των υποψηφίων:

 

Έρη Ρίτσου

Συγγραφέας. Ζει στη Σάμο τα τελευταία χρόνια μετά τη συνταξιοδότησή της από την Εθνική Τράπεζα. Είναι κόρη του μεγάλου κομμουνιστή ποιητή μας Γιάννη Ρίτσου και της γιατρού Γαρυφαλλιώς Γεωργιάδου. Είναι παρούσα στους αγώνες στο νησί αλλά και σε μια σειρά εκλογικές μάχες ως υποψήφια με το ΚΚΕ τα προηγούμενα χρόνια.

Βασιλική Βρυνιώτη

Η Βασιλική Βρυνιώτη είναι 41 χρονών. Κατάγεται από την Αλφειούσα του Πύργου Ηλείας. Είναι απόφοιτος του τμήματος Στατιστικής, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ), με μεταπτυχιακό στο τμήμα Στατιστικής και Αναλογιστικών – Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών στη Σάμο. Από το 2007 ζει μόνιμα στο νησί και εργάζεται ως ιδιωτική υπάλληλος σε Λογιστικό Γραφείο. Είναι Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σάμου από το 2013

 

Φανούρης Καρούτσος

Γεννήθηκε το 1960 στην Ικαρία. Είναι παντρεμένος  με την Αθανασία  Γιάκα και έχουν τρία παιδιά. Είναι στο κίνημα από τα μαθητικά του χρόνια. Εργάζεται στον κλάδο των κατασκευών και τα τελευταία χρόνια είναι Πρόεδρος του συνδικάτου οικοδόμων Ικαρίας. Έχει διατελέσει δήμαρχος Ραχών (2002-2010) και σήμερα είναι δημοτικός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στον ενιαίο δήμο Ικαρίας.

 

Γιώργος Πέρρος

Είναι 59 χρονών. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Κοντέϊκα της Σαμου. Διατηρεί στενούς δεσμούς με το νησί όλα αυτά τα χρόνια.

Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και επικεφαλής της εκτελεστικής γραμματείας του ΠΑΜΕ.

 

Χαιρετισμός Γιώργου Πέρρου

Aγαπητοι φίλοι
Συντρόφισσες και σύντροφοι

Η σημερινή παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ συμπίπτει με τις επικύνδινες εξελίξεις στην περιοχή για τις οποίες κανείς δεν πρέπει να εφησυχάζει.
Το ΚΚΕ καταδικάζει τις προκλητικές ενέργειες της τουρκικής άρχουσας τάξης και τις απειλές για γεωτρήσεις σε θαλάσσιες ζώνες που δεν της ανήκουν με βάση το διεθνές δίκαιο.
Εδώ και πολύ καιρό το ΚΚΕ έχει αναδείξει τους τεράστιους κινδύνους, που εξελίσσονται στην περιοχή μας, σε βάρος των λαών και έχει συγκρουστεί με την τακτική του εφησυχασμού, που συστηματικά καλλιεργούσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τα άλλα κόμματα προβάλλοντας τη δήθεν βοήθεια των «συμμάχων», το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Η ΝΔ έχει πλήρως ευθυγραμιστεί με τα σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Η ειρήνη και η πρόοδος των λαών, όπως και η προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, δεν μπορούν να επιτευχθούν στο πλαίσιο των σφοδρών ενεργειακών και γεωπολιτικών ανταγωνισμών, των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, αλλά και των σχεδιασμών των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, στους οποίους η κυβέρνηση έχει ρόλο σημαιοφόρου.
Χρειάζεται επαγρύπνηση και σύγκρουση με αυτή την πολιτική που στο όνομα της γεωστρατηγικής αναβάθμισης της χώρας, οδηγεί το λαό σε μεγάλες περιπέτειες. Όλα αυτά δεν έχουν καμιά σχέση με τα εργατικά λαϊκά συμφέροντα.Το σουλάτσο του ΝΑΤΟ στην περιοχή μας δεν είναι για το καλό μας. Θέλουν όλοι αυτοί να ξεκοκαλίσουν το πλούτο των λάων που είναι τεράστιος.

Αγαπητοί φίλοι
Θελουμε και από την σημερινή παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ να απευθυνθούμε στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, στους συνταξιούχους, στους αυτοαπασχολούμενους, στη φτωχή αγροτιά, στη νεολαία, στις γυναίκες, στους ανέργους σε όλη τη Σάμο και να τους καλέσουμε μαζί να δώσουμε και αυτή τη μάχη. Τους καλούμε ανεξάρτητα τι επιλογές είχαν κάνει μέχρι τώρα, να στρίψουν το τιμόνι προς το ΚΚΕ.
Να ενισχύσουν τη δίκη τους φωνή. Να στοχευσουν στο κέντρο της αντιλαϊκής πολιτικής με το μοναδικό κόκκινο βόλι που είναι αποτελεσματικό, που θα μείνει κόκκινο και όχι θα γυροφερνει από δω και και κει στηρίζοντας τη βαρβαρότητα που ζούμε. Αυτή την δύναμη έχει ανάγκη ο τόπος της Σαμου και ο λαός συνολικότερα.

Να μην επιλέξουν η τη σκυλα η τη Χάρυβδη. Να μην μπουν ανάμεσα στις μυλόπετρες των κομμάτων που έχουν κάνει τη ζωή μας δυσκολη. Να μην χολοσκάνε ποιος θα είναι πρώτος ποιος θα είναι δεύτερος. Αυτό για το οποίο πρέπει να αγωνία ο λαός της Σαμου και σε όλη τη χώρα είναι να μην μειωθεί η δύναμη του ΚΚΕ.

​“Αυτές οι εκλογές είναι πολύ κρίσιμες. Στην ουσία κρίνεται αν ο λαός μας θα μπορεί να δει την επόμενη μέρα με αισιοδοξία, με θάρρος, με κουράγιο. Αν θα μπορέσει να αναδείξει όλα αυτά τα προβλήματα που βρίσκονται στην επικαιρότητα και που δεν πρόκειται να τελειώσουν, έτσι όπως υπόσχονται τα κόμματα που μέχρι σήμερα κυβέρνησαν.

Το βλέμμα μας, η σκέψη μας να είναι στην επόμενη μέρα. Στις 8 Ιούλη τα προβλήματα θα είναι δω, στην ημερήσια διάταξη. Και βεβαίως αυτό που κρίνεται είναι αν θα μπορέσουμε μέσα στη βουλή και έξω από αυτή, με το ερατικό λαϊκό κίνημα, τους αγώνες του λαού μας να δώσουμε ώθηση στην ανακούφιση αυτού του κόσμου που έχει υποφέρει όλα αυτά τα χρόνια. Να μην περάσουν, να εμποδιστούν αντιλαϊκά μέτρα, νέα φορολογία, νέα λιτότητα, νέες περικοπές σε κοινωνικές δαπάνες στην υγεία, την παιδεία, σε μια σειρά τομείς τα οποία βέβαια προβλέπονται σε αυτή τη μεταμνημονιακή εποχή από τις συμφωνίες που έχει υπογράψει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με την υπογραφή επίσης και την ψήφο των άλλων κομμάτων, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ στη βουλή, με την ψήφιση του 3ου μνημονίου, που μαζί με τα προηγούμενα είναι σε ισχύ. Είναι χαρακτηριστικό τα όσα είπε ο γενικός διευθυντής του ΣΕΒ, στην Γενική Συνέλευση των βιομηχάνων: κατά τον προηγούμενο χρόνο, από τα 96 νομοθετήματα και τις 280 διατάξεις που ψηφίστηκαν με επίδραση στην επιχειρηματικότητα, το 62% εκπληρώνουν θέσεις του ΣΕΒ. Η επόμενη κυβέρνηση, είπε, οφείλει να επικεντρωθεί σε μια φιλοαναπτυξιακή στρατηγική, με μείωση της φορολογίας και του μη μισθολογικού κόστους, προκειμένου να «απελευθερωθούν» δυνάμεις του ιδιωτικού τομέα.

Να συνδεθεί η μισθολογική πολιτική με την παραγωγικότητα και να αποφευχθεί η επιστροφή στις προ κρίσης πρακτικές των διαδικασιών συλλογικής διαπραγμάτευσης.Πρόκειται για την προσαρμογή του «μισθολογικού κόστους» στις ανάγκες του κάθε επιχειρηματία, που «θα επιτρέψει σε εργοδότες και εργαζόμενους να συμφωνήσουν σε μισθολογικά κ.λπ. επίπεδα που αντανακλούν ρεαλιστικά τις δυνατότητες κάθε επιχείρησης, όπως συμβαίνει και σε πολλές ώριμες ευρωπαϊκές οικονομίες».

Άρα λοιπόν, για να βγει δυνατός ο λαός χρειάζεται να ενισχυθεί το ΚΚΕ. Ένα ισχυρό ΚΚΕ είναι η μόνη δύναμη για να κάνει αντιπολίτευση σε οποιαδήποτε αντιλαϊκή κυβέρνηση προκύπτει. Να σκεφτουμε ποιος θα κάνει αντιπολίτευση; Η ΝΔ, ο Αδωνις, ο Βρούτσης, ο ΣΥΡΙΖΑ, οκ Τσακαλώτος ή η Αχτσογλου, ο Κόκκαλης, η Κουντουρά;
​Ιδιαιτερα για το νομό μας είναι πολύ κρίσιμη αυτή η μάχη. To λέμε καθαρά. Η Σάμος και η Ικαρία να εκλέξουν κομμουνιστή Βουλευτή. Γιατί το έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, η φτωχή αγροτιά, η νεολαία.

Να αναρωτηθεί ο λαός της Σάμου:
Ποιός θα παλέψει για τους εργαζόμεους στην περιοχή που ζουν κάτω απο συνθήκες ανασφάλειας με 400 και 500 ευρώ και οι μεγαλοεργοδοσία τους εκμετταλεύεται απο τα χαράματα μέχρι το βράδυ στα ξενοδοχεία και αλλού;
Ποιός θα νοιαστεί για τους ανέργους και τις αγωνίες τους για μεροκάματο και σταθερή δουλεια;
Ποιος θα αναδείξει και θα οργανώσει την πάλη της αγροτιάς και των αυτοπασχολούμενων που βολοδέρνουν ανάμεσα στην φοροληστεία, στην προσπάθεια να επιβιώσει και να πληρώσει τα χρέη που της έχουν δημιουργήσει οι αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης και της ΕΕ;
Ποιός θα αντισταθεί και θα διεκδικήσει ασφαλείς, φθηνές και καθημερινές ακτοπλοικές συγκοινωνίες;
Ποιος θα μπεί μπροστά για να διεκδικηθούν μέτρα πυροπροστασίας, μέτρα για να μην καίγονται ανθρωποι, περιουσίες και μέτρα αντιπλημυρικής προστασίας;
Ποιος θα παρέμβει και θα απαιτήσει σχολεία ολόπλευρης μόρφωσης, με διορισμούς δασκαλων και καθηγητών που είναι απολύτως αναγκαίοι, σχολεία ασφαλή που δεν θα διακινδυνεύουν τα παιδιά απο τις επικύνδινες κατασκευές;
Μήπως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ; Μα αφού κυβέρνηση ήταν γιατί δεν τα έκαναν; Μήπως η ΝΔ που σαν αντιπολίτευση ήταν ουσιαστικα συμπολίτευση και αυτό που επαναλάμβανε συνεχώς ηταν ας ερθουν οι ιδιώτες για να λυθούν τα προβλήματα; Μόλις χτές ο Μητσοτάκης στην συνέλευση του ΣΕΒ δήλωνε νέες φοροαπαλαγές, και μείωση εισφορών για τους επιχειρηματικούς ομίλους, ακόμα και να επιτρέπεται μέρος του μισθού να δίνεται σε κουπόνια, που βεβαίως και σήμερα γίνεται απο τους εργοδότες. Αντίστοιχα και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ;
Ήταν εξαφανισμένοι απο τα προβλήματα και τις αιτίες που τα δημιουργούν γιατί ουσιαστικά συμφωνούσαν με τις αντιλαικες πολιτικές. Με τι μούτρα να εμφανίζονταν;
Όσο για τον ήδη Βουλευτή Σάμου. Ο Σαμιώτικος λαός πρέπει να θυμηθεί: Ποιός ψήφισε την κατάργηση της αναγκαστικότητας για το κρασί; Ποιός ψήφισε την φορολογία στο κρασί; Ποιός ψήφισε την κατάργηση των ΣΣΕ; Ποιός ψήφισε το χτύπημα της απεργίας; Ποιός ψήφισε την μείωση των μισθών στους ξενοδοχουπάλληλους; Ποίός κατάργησε το πενθήμερο στους ξενοδοχουπάλληλους την τουριστική περίοδο; Και άλλα πολλά σε βάρος των εργαζομένων των αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων της Σάμου;
Μαζί βεβαίως με την κυβέρνηση συνολικά το χέρι του σήκωσε ο Βουλευτής Σεβαστάκης. Που τώρα λέει παραιτούμε αλλά η δηλωσή του αποτελεί μαργαριτάρι. Ουσιαστικά αυτό που λέει είναι ο λαός πρέπει να αποδεχτεί τις θυσίες, να αποδεχτεί τη λογική του ρεαλισμού, τη λογική της συνυπευθυνότητας του λαού, τη λογική να στηρίξουμε την μεγαλοεργοδοσία και την κερδοφορία της.

Ο λάος να μην σκορπίσει τη ψήφο του σε άλλα κόμματα μιας χρήσης που αξιοποιήθηκαν στο πέρασμα της αντιλαϊκής πολιτικής που βασανίζουν και το λαό της Σαμου, όπως και ολάκερο τον ελληνικό λαό. Αυτή λοιπόν τη δύναμη ζητάμε να μας δώσετε. Γιατί εμείς πιστεύουμε ότι είναι ανάγκη να οργανωθεί ο αγώνας γιατί μπορεί ο λαός της Σαμου και συνολικά ο λαός μας να ζει με αξιοπρέπεια, να ζουν οι εργατικές λαϊκές οικογένειες, τα παιδιά μας όπως μας αξίζει, να απολαμβάνουμε τον πλούτο που παράγουμε, εμείς και όχι μια χούφτα επιχειρηματικών ομίλων. Εμείς είμαστε οι πολλοί, έχουμε τη δύναμη αρκεί να την αξιοποιήσουμε, να μην την χαραμισουμε στα κόμματα που τα ζήσαμε. Έχουμε πλέον αποκτήσει πείρα από την διακυβέρνηση του τόπου από το ΣΥΡΙΖΑ, την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, είτε την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ-Καμμένου.

Να σκεφτούμε, να προβληματιστούμε γιατί ζητούν από το λαό να τους δώσει την κυβέρνηση; Να επαναφέρει στη μνήμη του λαός τα δεινά που τον βασάνιζαν όλα αυτά τα χρόνια που αυτοί ήταν στην κυβέρνηση. Τώρα του ζητούν για μια ακόμη φορά να πληρώσει το μάρμαρο. Για να βγουν ωφελημένα τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, για να γεμίζουν το ντορβά τους με δισεκατομμύρια κέρδη και εμείς να αγκομαχάμε για την επιβίωση μας.

Εμείς πιστεύουμε οτι το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας δεν μπορεί να είναι η βαρβαρότητα που ζούμε. Μπορούμε να δουλεύουμε με καλύτερες συνθήκες, με λιγότερο γενικό εργάσιμο χρόνο, αλλά και με εργασιακό εισόδημα και κοινωνικές υπηρεσίες που θα εξασφαλίζουν πολύ καλύτερο επίπεδο ζωής. Γιατί αυτή η χώρα δεν είναι «ψωροκώσταινα», έχει μεγάλες, επιβεβαιωμένες παραγωγικές δυνατότητες. Η χώρα μας είναι πλούσια σε ενεργειακές πηγές, σε λιγνίτη, υδρογονάνθρακες, αιολικό και υδάτινο δυναμικό. Είναι πλούσια σε ορυκτούς πόρους, αποθέματα χρυσού, βωξίτη, νικελίου, χαλκού. Διαθέτει σύγχρονη βιομηχανική και αγροτική παραγωγή. Πάνω απ’ όλα, διαθέτει πολυάριθμο, ειδικευμένο εργατικό τεχνικό δυναμικό, μεγάλο αριθμό επιστημόνων.

Στο πλαίσιο βέβαια του καπιταλιστικού συστήματος είναι αδύνατο να αξιοποιούνται ολοκληρωμένα οι παραγωγικές δυνατότητες προς όφελος των εργαζομένων και όλου του ελληνικού λαού.
Προϋπόθεση για φιλολαϊκή ανάπτυξη είναι η κατάκτηση της εξουσίας από την εργατική τάξη, το λαό. Γιατί σήμερα τα κλειδιά της οικονομίας βρίσκονται στα χέρια των επιχειρηματικών ομίλων που κάνουν κουμάντο στη ζωή μας. Αυτό μπορεί και πρέπει να σταματήσει.
Η κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής.
Η συγκρότηση παραγωγικών συνεταιρισμών στην αγροτική παραγωγή.
Η αξιοποίηση όλου του ανθρώπινου δυναμικού και των παραγωγικών δυνατοτήτων της περιοχής στο πλαίσιο ενός πανεθνικού επιστημονικού κεντρικού σχεδιασμού της οικονομίας.
Αγώνας και ενίσχυση του ΚΚΕ, η μόνη καθαρή διέξοδος
Η επόμενη μέρα για το λαό μπορεί να είναι ελπιδοφόρα.
Και η ελπίδα για το λαό δεν περνά μέσα από τα «αναπτυξιακά» σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, που είναι μεταμφιεσμένα μνημόνια διαρκείας για να κερδίζουν οι λίγοι από την εκμετάλλευση των πολλών.

Καλή δύναμη σε όλους και όλες.

 

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Β.Βρυνιώτη στην ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΙΟΥΛΗ 2019

Σάμος, 19-6-2019

 

Φίλοι και φίλες, συντρόφισσες και σύντροφοι,

Πρώτα απ όλα θα θελα να πω ότι είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη ταυτόχρονα, η εμπιστοσύνη του Κόμματος να είμαι και πάλι υποψήφια στο Νομό μας. Θα προσπαθήσω να συμβάλω όσο το δυνατόν καλύτερα σε αυτή τη μάχη που θα δώσουμε μαζί με συντρόφους και φίλους για να δυναμώσει το ΚΚΕ την επόμενη των εκλογών, για να δυναμώσει τελικά ο λαός και οι διεκδικήσεις του!

 

Ο  λαός των νησιών μας πρέπει να επιστρατεύσει την ίδια του την πείρα για τα μεγάλα και χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Να βγάλει συμπεράσματα και να αποτελέσει κριτήριο ψήφου στις 7 Ιούλη η στάση των κομμάτων στα δύο φλέγοντα ζητήματα: της Υγείας και του Προσφυγικού.

 

Μπορεί κανείς να καταλήξει εύκολα σε συμπέρασμα ποιο κόμμα, ποιος βουλευτής, την επόμενη μέρα, θα διεκδικήσει λύση στα τεράστια προβλήματα που γεννά ο εγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών στο νησί μας και στα άλλα νησιά του Αιγαίου.

 

Το ΚΚΕ σταθερά διεκδικεί το κλείσιμο όλων των Hotspots και τον άμεσο απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα, ενάντια στη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας και στις συνθήκες της ΕΕ.

Η λύση που προτείνει είναι η μόνη που μπορεί να σταματήσει τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης αυτών των ανθρώπων, όσο και τα προβλήματα που δημιουργούνται στο νησί απ’ τον εγκλωβισμό τους. Είμαστε οι μόνοι που δεν τα γύρισαν, που δεν είπαν «ναι μεν αλλά», που δεν παζαρεύουν και δεν κοροϊδεύουν. Μόνο το ΚΚΕ παλεύει γι αυτό. Όποιος είναι υπέρ αυτής της λύσης και δεν ανέχεται την κοροϊδία στις 7 Ιούλη πρέπει να ψηφίσει ΚΚΕ.

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ) στήριξαν και στηρίζουν τη Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και όλες τις συμφωνίες που κρατούν εγκλωβισμένους πρόσφυγες και μετανάστες. Προσκυνούν και ορκίζονται πίστη σε ΕΕ και ΝΑΤΟ που προκαλούν πολέμους, φτώχια, προσφυγιά και ταυτόχρονα δολοφονούν, κλέβουν τον πλούτο και διώκουν αυτούς τους ανθρώπους από τις πατρίδες τους. Δεν είναι δυνατόν να υπερασπιστούν τα λαϊκά συμφέροντα τα κόμματα που ψήφισαν την αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ, έχοντας ως αντάλλαγμα στην προσωρινή διατήρηση των μειωμένων συντελεστών στα νησιά μας την πληρότητα των hotspots. Αυτοί που με την πολιτική τους αναβιώνουν και ενθαρρύνουν ρατσιστικές φωνές «ξεπλένοντας» μέσα από δικές τους περιφερειακές και δημοτικές παρατάξεις στις πρόσφατες εκλογές, όλους αυτούς που μέσα από ρατσιστικά σχήματα και ομάδες έχυναν και χύνουν δηλητήριο στο σαμιακό λαό.

 

Αποτελεί πρόκληση παραμονές εκλογών επίδοξοι πολιτευτές και στελέχη της ΝΔ, του κόμματους δλδ που στηρίζει αυτή την πολιτική και την ύπαρξη hotspot, να κοροϊδεύουν παζαρεύοντας σε ποιο σημείο του νησιού θα χτιστεί νέο αν βγει κυβέρνηση η ΝΔ… Όχι να κλείσει και να μη δημιουργηθεί άλλο, σ/φοι και φίλοι, όπως διεκδικούσε η πλειοψηφία του Σαμιακού λαού στις 7/2, αλλά σε ποίο μέρος του νησιού θα γίνει το νέο στρατόπεδο συγκέντρωσης, το νέο κέντρο φυλακή, συνεχίζοντας τον εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών άρα και τα προβλήματα του ντόπιου πληθυσμού!

 

Στις 7/2 οι κομμουνιστές, μέσα από σωματεία και συλλόγους, έπαιξαν πρωτοπόρο ρόλο στην οργάνωση της Απεργίας και στη διαμόρφωση του πλαισίου της, θέσεις που υπερασπιζόμασταν και παλεύαμε όλα τα χρόνια της προσφυγικής κρίσης. Θέσεις στις οποίες παραμένουμε και σήμερα, σε αντίθεση με πολλούς άλλους, που τα «στρίβουν».

 

Σημαντικό κριτήριο ψήφου για το λαό των νησιών μας πρέπει επίσης να είναι η κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της υγείας, η οποία είναι απαράδεκτη και εγκληματική. Οι κενές θέσεις, οι ελλείψεις προσωπικού, οι μεγάλες λίστες αναμονής, οι ελλείψεις σε σύγχρονα μέσα και μηχανήματα,  η συνεχής εντατικοποίηση και η υποχρηματοδότηση «σπάει κόκκαλα». Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι το νοσοκομείο του νησιού δεν έχει δικούς του παιδιάτρους και λειτουργεί με μπαλώματα από το Κ.Υ. και το ΚΕΦΥΑΠ, αφήνοντας ακάλυπτες τις αντίστοιχες μονάδες υγείας. Δεν υπάρχει Ω.Ρ.Υ.ΛΑ., ενδοκρινολόγος, πολλές ειδικότητες είναι μονήρεις με αποτέλεσμα ολόκληρες κλινικές να υπολειτουργούν, ασθενείς να κινδυνεύουν ή να πρέπει να μεταβαίνουν με μεγάλο κόστος σε άλλα νησιά ή την Αθήνα. Υπάρχουν ελλείψεις σε οδηγούς ασθενοφόρων, με αποτέλεσμα να υπάρχει μόνο ένα ασθενοφόρο ανά βάρδια για όλο το νησί, σοβαρή έλλειψη υγειονομικού υλικού και μέσων ατομικής προστασίας όπως πχ γάντια. Ενώ βραχνάς αποτελεί η πολιτική στο Φάρμακο με τα μεγάλα χαράτσια συμμετοχής, τις ελλείψεις ή τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα.

 

Όλα αυτά  έχουν τη σφραγίδα της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που συνέχισε τις περικοπές και την υποχρηματοδότηση από εκεί που τις άφησαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.  Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν ότι ενώ φέτος έκοψαν άλλα 64 εκ. € απ’ την υγεία, την ίδια ώρα δίνουν 4 δις € για το ΝΑΤΟ, ότι χαρίζουν ζεστό χρήμα των ασφαλιστικών ταμείων και των ασθενών σε μεγάλα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, αφού λόγω ελλείψεων στο δημόσιο σύστημα υγείας το 70-90% των εξετάσεων γίνονται σε ιδιωτικά.

Η Υγεία και το Φάρμακο είναι μια προσοδοφόρα μπίζνα για το μεγάλο κεφάλαιο με τις πλάτες όλων αυτών των κομμάτων. Γι αυτούς η υγεία είναι εμπόρευμα που ολοένα γίνεται και πιο ακριβό και τελικά οδηγεί σε ανεπαρκέστατη πρόληψη και πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, καθώς και σε συνεχή υποβάθμιση των συνθηκών περίθαλψης και νοσηλείας των ασθενών. ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ – ΠΑΣΟΚ έχουν ευθύνη για τη σημερινή άθλια κατάσταση. Έχουν ευθύνη για την εντατικοποίηση και τα εξαντλητικά ωράρια εργασίας του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού (θεσμοθέτησαν τη συνεχόμενη 12μερη εργασία στους γιατρούς).

 

Το ΚΚΕ όλα αυτά τα χρόνια με ερωτήσεις, αναφορές και παρεμβάσεις στη Βουλή, με εκδηλώσεις στα νησιά αναδεικνύει τις αιτίες και διεκδικεί λύσεις. Τα μέλη του στο εργατικό-λαϊκό κίνημα κινητοποιήθηκαν, αντιστάθηκαν αποφασιστικά στην εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική και στον τομέα της Υγείας.

 

Το ΚΚΕ αγωνίζεται για ένα αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύστημα υγείας και πρόνοιας, έχει ολοκληρωμένη θέση και αντιμετωπίζει  την Υγεία ως κοινωνικό δικαίωμα και αγαθό, με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες του ανθρώπου.

Παλεύει για πλήρως στελεχωμένα με όλες τις ειδικότητες και με σύγχρονα μέσα νοσοκομεία, ΚΥ, αγροτικά ιατρεία, για αναβαθμισμένα δικαιώματα των εργαζομένων στην υγεία, για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, για μαζικές προσλήψεις και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Χωρίς καμιά επιχειρηματική δράση, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Με πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και Κ. Υγείας συνδεδεμένα με την οικογένεια, το σχολείο, το πανεπιστήμιο, τους χώρους δουλειάς, με δυνατότητα φροντίδας των ηλικιωμένων, των χρόνια πασχόντων, των γυναικών και των παιδιών. Για κατάργηση των εισφορών των εργαζομένων για τον κλάδο υγείας των ασφαλιστικών ταμείων. Για τη δημιουργία πολυδύναμου ιατρείου μέσα στο ΚΥΤ.

Παλεύουμε για ένα σύστημα υγείας που θα καλύπτει τις ανάγκες του λαού σε πρόληψη-υγεία και περίθαλψη.

 

Στις εκλογές της 7ης Ιούλη καλούμε το λαό να αποφασίσει με βάση το τι πραγματικά έχει ανάγκη την επόμενη μέρα. Γιατί Δυνατό ΚΚΕ στη Βουλή σημαίνει δυνατό ΚΚΕ στο κίνημα και στους αγώνες. Σημαίνει δυνατός λαός.

 

Καλή δύναμη σε όλους!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

14,614ΥποστηρικτέςΚάντε Like
577ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,320ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ