21.5 C
Ikaria
Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022

Από την πανεκπαιδευτική συγκέντρωση στον Εύδηλο την Δευτέρα 11/10

Μεγάλη πανεκπαιδευτική συγκέντρωση σήμερα στον Εύδηλο. Στο κάλεσμα της ΕΛΜΕ Ικαρίας – Φούρνων ανταποκρίθηκαν φορείς, σωματεία, γονείς, μαθητές και φυσικά οι εκπαιδευτικοί. Με τοποθετήσεις και χαιρετισμούς από το ΕΚΣ, σωματεία (Σ.Ε.Π.Ε. Ικαρίας – Φούρνων , Σ.Ε.Ν.Ι. ), συλλόγους γονέων και κηδεμόνων (Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ικαρίας, ένωση γονέων «Ηλιακτίδα») και με την παρουσία εκπαιδευτικών , γονέων και μαθητών διατρανώθηκε η αντίθεση των παρευρισκομένων στην αξιολόγηση-χειραγώγηση-κατηγοριοποίηση εκπαιδευτικών και σχολείων, στο αντισυνδικαλιστικό έκτρωμα Χστζηδάκη και στην απόπειρα τρομοκράτησης και καταστολής των εκπαιδευτικών από την Υπουργό ΥΠΑΙΘ και τα δικαστήρια της. Τα σχολεία έκλεισαν σχεδόν στο σύνολο τους. Οι απεργοί εκπαιδευτικοί βροντοφώναξαν πως δεν τρομοκρατούνται, δε σταματούν, δε «συμμορφώνονται προς τας υποδείξεις» της κας Κεραμέως.

ΕΛΜΕ Ικαρίας-Φούρων

Ακολουθεί το ψήφισμα από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Ευδήλου Ικαρίας

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

Δημοτικού Σχολείου Ευδήλου.

email:goneis.dimev@gmail

Εύδηλος, 09 Οκτωβρίου 2021

Αρ. Πρω.:69

Προς :

ΔΗΜΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΕΠΑΡΧΕΙΟ ΙΚΑΡΙΑΣ

Κοιν.:

Σ.Ε.Π.Ε. – Ε.Λ.Μ.Ε. ΙΚΑΡΙΑΣ-ΦΟΥΡΝΩΝ

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΑΣΓΜΕ)

ΣΩΜΑΤΕΙΑ – ΦΟΡΕΙΣ ΙΚΑΡΙΑΣ

Μ.Μ.Ε

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Γινόμαστε ως γονείς, μέρα με τη μέρα, χρόνο με το χρόνο, μάρτυρες της προσπάθειας υποβάθμισης της Παιδείας των παιδιών μας από όλες, ανεξαιρέτως, τις κυβερνήσεις.

Κάθε νέα σχολική χρονιά, τα προβλήματα στην παιδεία αυξάνονται και διογκώνονται, ενώ τα κονδύλια μειώνονται. Τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Σκοπός τους είναι τα παιδιά μας να μείνουν αμόρφωτα, ώστε αύριο να αποτελέσουν το φθηνό εργατικό δυναμικό στο σύστημά τους.

Σκοπός τους είναι τα παιδιά αυτά να μην αποκτήσουν ολόπλευρη γνώση και κριτήρια έτσι ώστε , να μπορούν να τα καθοδηγούν εκεί που αυτοί θέλουν.

Τα χρήματα για Υγεία, Παιδεία και Αθλητισμό μειώνονται συνεχώς ενώ αστρονομικά ποσά διατίθενται για την συμμετοχή μας στο ΝΑΤΟ και για αγορά αεροπλάνων και φρεγατών.

Εν μέσω υγειονομικής κρίσης , δεν ντράπηκαν να αυξήσουν τον αριθμό των μαθητών στις τάξεις.

Δεν ντράπηκαν να αποκλείσουν χιλιάδες μαθητές από την διαδικασία του WEBEX, που έτσι και αλλιώς δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη διά ζώσης μάθηση.

Ανοίγουν κλείνουν επί δύο χρόνια τα σχολεία, χωρίς, εν τω μεταξύ, να παίρνουν το παραμικρό μέτρο προστασίας για τους μαθητές.

Φέτος, μάλιστα, ψήφισαν νόμο που για να κλείσει μία τάξη λόγω κρουσμάτων ανάμεσα σε μαθητές, πρέπει να νοσήσει το 50+ 1 των παιδιών. Μία τάξη, δηλαδή, με 20 μαθητές, αν νοσήσουν οι 10 με Covid , η τάξη θα συνεχίσει το μάθημα κανονικά.

Εν μέσω πανδημίας, ψήφισαν και τις κάμερες που θα τοποθετηθούν στα σχολεία. Big brother για τα παιδιά μας δηλαδή. Νόμος που μετά την αντίδραση σύσσωμης της εκπαιδευτικής κοινότητας , έμεινε στα χαρτιά.

Είμαστε μάρτυρες για άλλη μία χρονιά των κενών θέσεων στους εκπαιδευτικούς, στα προβλήματα μεταφοράς των παιδιών , στα προβλήματα των κτιριακών εγκαταστάσεων.

Δεν έφταναν, όμως, μόνο αυτά ! Το Υπουργείο Παιδείας έφερε και νέο νόμο για την αξιολόγηση των σχολείων και εκπαιδευτικών. Μην παραπλανιέστε από τον τίτλο. Είναι η προσπάθεια του Υπουργείου , ώστε οι μαθητές ανά την Ελλάδα να μην διδάσκονται τα ίδια μαθήματα και τα ίδια βιβλία. Είναι προσπάθεια δημιουργίας σχολείων πολλαπλών ταχυτήτων . Διαχωρισμός σε καλά και κακά σχολεία , με κριτήριο το κατά πόσο θα μπορούν από μόνα τους <<αυτόνομα>>, να καλύπτουν τις ανάγκες τους.

Σχολεία που θα μετατρέψουν γονείς και εκπαιδευτικούς , σε επαίτες . Θα ζητιανεύουμε από χορηγούς και δωρεές, χρήματα για τις ανάγκες των σχολείων.

Σχολεία που θα λειτουργούν με όρους επιχείρησης, για τις ανάγκες της αγοράς. Και γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει αυτό για τα σχολεία σαν τα δικά μας.

Στεκόμαστε στο πλευρό των εκπαιδευτικών που εδώ και μήνες απέχουν – απεργούν από την διαδικασία της αξιολόγησης.

Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα τους, που είναι και δικός μας αγώνας , ενώ ταυτόχρονα καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας , που με τις γνωστές μεθόδους τους, έβγαλαν παράνομη και άκυρη την απεργία – αποχή και απειλεί εκβιάζοντας τους εκπαιδευτικούς με δικαστικές αποφάσεις.

Με εκτίμηση,

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

14,614ΥποστηρικτέςΚάντε Like
577ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,340ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ