Από την καλοκαιρινή δραστηριότητα του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Ικαρία

Εκδρομή στην περιοχή του Μηλιωπού πραγματοποίησαν τις προηγούμενες μέρες μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Ικαρία σε μια δραστηριότητα που συνδύασε τη γνώση με τη διασκέδαση.

Αρχικά επισκέφτηκαν το σπίτι του συντρόφου Γιώργου Τσαντέ, όπου απόλαυσαν τις αφηγήσεις του για τις μάχες του Δημοκρατικού Στρατού στην Ικαρία, για τη στάση και τις διευκολύνσεις των Ικαριωτών απέναντι στους εξόριστους, για τους Ικαριώτες πρόσφυγες στη Μέση Ανατολή, για το εργατικό και κομμουνιστικό κίνημα στο νησί και μια σειρά άλλα σημαντικά γεγονότα που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων.

Στη συνέχεια μαζί με τους μικρούς φίλους της ΚΝΕ, επισκέφτηκαν τοποθεσία που είχε παραχωρηθεί στους εξόριστους για να καλλιεργούν. Έπαιξαν το παιχνίδι του «κρυμμένου θησαυρού», όπου ανακάλυψαν «γιατί έγινε ο ΔΣΕ», «γιατί η Ικαρία ονομάστηκε Κόκκινος Βράχος», «πώς κατάφεραν 8 αντάρτες να κρύβονται για 6 ολόκληρα χρόνια».

Οι δραστηριότητες ολοκληρώθηκαν με διασκέδαση εντός και εκτός θάλασσας, ενώ τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ που συμμετείχαν ανανέωσαν το ραντεβού τους στο 29ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ στο Στόμιο Λάρισας 17-19 Ιούλη με σύνθημα: «Μένουμε Δυνατοί – Περνάμε στην Αντεπίθεση. Με το ΚΚΕ για τον σοσιαλισμό».

Check Also

Από το διήμερο εκδηλώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Καραβόσταμο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ από το ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο ΚΑΡΑΒΟΣΤΑΜΟ Στα πλαίσια …