12.7 C
Ikaria
Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, 2022

Από την Γενική Συνέλευση Συλλόγου Αναπήρων Ικαρίας “Ηλιαχτίδα”-Ενημέρωση για τη δράση του Συλλόγου

Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022 στην αίθουσα του Αγίου Πολυκάρπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη γενική συνέλευση του Συλλόγου Αναπήρων Ικαρίας “Ηλιαχτίδα” μετά τις εκλογές κατά τις οποίες υπήρξε μεγάλη συμμετοχή (92 ψηφίσαντες). Γενική συνέλευση του Συλλόγου “Ηλιαχτίδα” στις 4/11 στον Άγιο Πολύκαρπο.

Από το ΔΣ παρόντες ήταν ο πρόεδρος κ. Γιάννης Κράτσας, ο γενικός γραμματέας κ. Λευτέρης Μπερμούντες-Καλογερής, η ταμείας κα Άννα Καστανιά και το μέλος κα Ιωάννα Κιουλανή.

 Ο πρόεδρος ενημέρωσε για τα πεπραγμένα του Συλλόγου:

  • Καθορισμός έδρας του Συλλόγου: μετά από αίτημα στο Δήμο Ικαρίας η έδρα του Συλλόγου είναι σε χώρο εντός το Κατσουλείου, δίπλα από το Κέντρο Κοινότητας με το οποίο η “Ηλιαχτίδα” συνεργάζεται σε πολλά θέματα.
  • Συμμετοχή της “Ηλιαχτίδας” στη Γιορτή της Γυναίκας στον Εύδηλο, για την ανάπηρη γυναίκα, τη γυναίκα με ανάπηρο παιδί.
  • Ο Σύλλογος είναι μέλος της Ένωσης Γονέων Ικαρίας, έχει κάνει επαφές με την Περιφερειακή Ομονσπονδία ΑΜΕΑ.
  • Προγραμματίζει στο άμεσο μέλλον συνάντηση με το Κέντρο Πρόληψης ο “Φάρος”.
  • Έδωσε συνέντευξη στα τοπικά μέσα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας στις 18/6.
  • Έκανε και συνεχίζει να κάνει καταγραφή αναπήρων, ανθρώπων ΑΜΕΑ.
  • Έκανε παρέμβαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο που έλαβε χώρα στην Ικαρία στις 20/7 για τα προβλήματα της αναπηρικής κοινότητας του νησιού.

Οι επόμενοι βασικοί στόχοι της “Ηλιαχτίδας”:

  • Δημιουργία ενός Κέντρου ή Λέσχης Φιλίας και Απασχόλησης ανθρώπων με αναπηρίες χωρίς ηλικιακό όριο.
  • Δημιουργία επιστημονικής και συμβουλευτικής ομάδας μέσα στο Σύλλογο, με ειδικότητες ειδικούς εκπαιδευτικούς, θεραπευτές, ψυχολόγους κτλ η οποία θα μπορεί να δρα συμβουλευτικά και να συνδράμει σε θέματα που προκύπτουν στην αναπηρική κοινότητα.
  • Αγορά ειδικού αυτοκινήτου μεταφοράς ατόμων ΑΜΕΑ – ο Σύλλογος έχει κάνει επαφές με πολλούς ομογενείς του εξωτερικού που προτίθενται να συνδράμουν οικονομικά.

Για όσους δεν γνωρίζουν το Ειδικό Νήπιο και Δημοτικό Καραβοστάμου βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίας για λόγους έλλειψης προσωπικού άρα και μη συμμετοχής παιδιών. Την τρίτη σχολική χρονιά που τα σχολεία θα βρεθούν σε αναστολή, θα γίνει και το οριστικό τους κλείσιμο. Οικογένειες ολόκληρες εγκαταλείπουν την Ικαρία λόγω της ανεπάρκειας ειδικής εκπαίδευσης στο νησί. Το ΕΕΕΕΚ υπολειτουργεί λόγω έλλειψης Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, το λεγόμενο ΕΒΠ το οποίο είναι μέγιστης σημασίας διότι βοηθά τα παιδιά στη σίτισή τους, στη χρήση τουαλέτας και σε πολλά άλλα καθημερινά που για κάποιους φαίνονται ασήμαντα, για τους μαθητές του ΕΕΕΕΚ είναι απαραίτητα για να συμμετέχουν στη σχολική κοινότητα με ότι αυτό συνεπάγεται στην  ψυχολογία των μαθητών, των παιδιών μας. Η “Ηλιαχτίδα” προσπάθησε με σειρά ενεργειών και κινητοποιήσεων ώστε να λυθεί το αυτονόητο, μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει συγκεκριμένη απάντηση από κανέναν αρμόδιο φορέα για το αν θα στελεχωθεί το σχολείο με ΕΒΠ……

Στο φακό της Ικαριακής Ραδιοφωνίας ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της “Ηλιαχτίδας” εκτός των άλλων απήυθυναν ανοιχτό κάλεσμα για τη δημιουργία επιστημονικής ομάδας:

Στην “Ηλιαχτίδα” μπορεί να εγγραφεί ο οποιοσδήποτε, δεν χρειάζεται να είναι ΑΜΕΑ ή να έχει κάποιον συγγενή ή φίλο ΑΜΕΑ. Το mail του συλλόγου: [email protected]

Η επόμενη Συνέλευση του Συλλόγου θα γίνει 11 Νοεμβρίου στις 7.30μμ στο Φραντάτο όπου θα υπάρξει και σχετική ανακοίνωση.

Ικαριακή Ραδιοφωνία

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

14,614ΥποστηρικτέςΚάντε Like
577ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,360ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ