Ανοιχτή επιστολή προς τον Έπαρχο Ικαρίας κ. Παναγιώτη Γενούζο

Ικαρία,  07.06.2019

 

 

Αξιότιμε κ. Έπαρχε Ικαρίας και Φούρνων,

Μετά τα αποτελέσματα των  αυτοδιοικητικών εκλογών θα ήθελα να σας συγχαρώ για την επανεκλογή σας στο περιφερειακό συμβούλιο. Εύχομαι να συνεχίσετε με την ίδια θέληση και όρεξη για δουλειά όπως μέχρι σήμερα κάνετε για το καλό της Ικαρίας μας.

Αναγνωρίζοντας την αγάπη σας για τον τόπο μας και μη μπορώντας να παραβλέψω το σημαντικό έργο που  κατά τη θητεία σας ως Έπαρχος έλαβε χώρα, κάτι  το οποίο εκ’ του αποτελέσματος αντιλαμβάνεται και η κοινωνία του νησιού μας , καθώς ήρθατε πρώτος στην προτίμηση του κόσμου, με σημαντική διαφορά , σας κάνω την παρακάτω έκκληση.

Στις 04.06.2019 η επικεφαλής του συνδυασμού σας «Εμείς για το Αιγαίο» κ. Χριστιάνα Καλογήρου εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία αναφέρει χαρακτηριστικά πως κανείς από τους εκλεγμένους συμβούλους του συνδυασμού δεν πρόκειται  να συμπράξει από θέση ευθύνης με την νέα Ανεξάρτητη Περιφερειακή αρχή με αποτέλεσμα να σας αναγκάζει σε «Ανυπαρξία» και να μην σέβεται την λαϊκή ετυμηγορία που σας τίμησε με την ψήφο του. Κάτι  τέτοιο  αναμφίβολα για την Ικαρία θα ήταν καταστροφικό.

Είναι γεγονός πως η απλή αναλογική έχει ως πρώτο μέλημα τις συνεργασίες,  η τοπική αυτοδιοίκηση δεν στηρίζεται σε κομματικές γραμμές και οι συνεργασίες  έχουν ως στόχο τον διάλογο και την  έκφραση όλων των απόψεων με αποτέλεσμα την υλοποίηση προτάσεων ανεξαρτήτως κομματικών γραμμών και με γνώμονα το καλό του τόπου .  Ο νεοεκλεγείς Ανεξάρτητος περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης  είναι ένας  τεχνοκράτης, αξιόλογος ακαδημαϊκός με σπουδαίο βιογραφικό και πρώην πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, είναι ένας άνθρωπος με βαθιά πίστη στις αρχές της δημοκρατίας όπου θα σταθεί αρωγός στην συνέχιση του σημαντικό σας έργου.

Σας παρακαλώ πολύ όπως διαχωρίσετε την θέση σας από την κ. Καλογήρου, στοχεύοντας στο καλό των νησιών μας.

Στην τοπική αυτοδιοίκηση  κ. Γενούζο , όπως πρώτος από όλους εσείς πολύ καλά γνωρίζετε, δεν έχουν καμία σημασία οι παρατάξειs. Όλοι εμείς με κοινούς στόχους πρέπει να είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες με όλους και να παραμερίζουμε τα προσωπικά μας συμφέροντα για το καλό, την ενότητα και την βελτιστοποίηση των συνθηκών διαβίωσης της τοπικής μας κοινωνίας.

Αναμένω την ανακοίνωση ανεξαρτητοποίησης σας προκειμένου από μια θέση ευθύνης που σας αξίζει να μπορείτε να προσφέρετε σε όλους εμάς που τόσο πολύ πιστεύουμε στις ικανότητες και στο έργο σας.

Με εκτίμηση,

Καραγιαννάκης  Παναγιώτης

Εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος Ικαρίας

About ikariaki.gr