22.9 C
Ikaria
Κυριακή, 14 Αυγούστου, 2022

Ανακοινώσεις και παρεμβάσεις του Νίκου Χουντή στο Ευρωκοινοβούλιο

 

 

 • Πρωτιά Νίκου Χουντή (ΛΑΕ) στην υπεράσπιση του περιβάλλοντος

Στην πρώτη θέση μεταξύ των Ελλήνων ευρωβουλευτών ο Νίκος Χουντής, της Λαϊκής Ενότητας, στην υπεράσπιση του περιβάλλοντος, με βάση έρευνα του Πανευρωπαϊκού Δικτύου Δράσης ενάντια στην Κλιματική Αλλαγή (CAN Europe).

Που κατατάσσονται τα ελληνικά κόμματα στην Ευρωβουλή…Υπερασπιστές, Αργοπορημένοι ή Δεινόσαυροι;

Μια ξεχωριστή πρωτιά κατέκτησε ο Νίκος Χουντής, ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Λαϊκή Ενότητα – Μέτωπο Ανατροπής, σύμφωνα με πανευρωπαϊκή έρευνα του Δικτύου Δράσης ενάντια στην Κλιματική Αλλαγή (CAN Europe), κατατάσσοντάς τον ως τον καλύτερο Έλληνα ευρωβουλευτή όσον αφορά την υπεράσπιση του περιβάλλοντος.

Πιο συγκεκριμένα, το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο ενάντια στην Κλιματική Αλλαγή (CAN Europe) αξιολόγησε την συμπεριφορά όλων των ευρωβουλευτών σε σημαντικές ψηφοφορίες για το περιβάλλον, όπως την Οδηγία για τις εκπομπές ρύπων, τον Κανονισμό για την κλιματική αλλαγή, τον Κανονισμό για τις χρήσεις γης, την Οδηγία για την ενεργειακή απόδοση, τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, κ.α., κατατάσσοντας τα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου σε τρεις κατηγορίες: Υπερασπιστές, Αργοπορημένους και Δεινόσαυρους.

Σύμφωνα με την κατάταξη του CANEuropeο Νίκος Χουντής κατατάσσεται στην πρώτη θέση των Υπερασπιστών του Περιβάλλοντος, αναγνωρίζοντας την συνεπή πολιτική δράση της Λαϊκής Ενότητας και στο Ευρωκοινοβούλιο, στα θέματα της υπεράσπισης του περιβάλλοντος.

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε όλες τις λεπτομέρειες της έρευνας του CAN Europe και τις θέσεις που κατέλαβαν τα υπόλοιπα ελληνικά κόμματα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο:
http://www.caneurope.org/docman/climate-energy-targets/3476-defenders-delayers-dinosaurs-ranking-of-eu-political-groups-and-national-parties-on-climate-change/file

 Το Γραφείο Τύπου    

 

Βγήκε τελικά η Ελλάδα και η Πορτογαλία από τα Μνημόνια και τη λιτότητα;

 • Η Ευρωπαϊκή ‘Προοδευτική Συμμαχία’ πιστή στις μνημονιακές δεσμεύσεις και το δόγμα της λιτότητας
 • Με παραίτηση απειλεί ο Αντόνιο Κόστα εφόσον το Κοινοβούλιο υπερψηφίσει αυξήσεις στους μισθούς των εκπαιδευτικών
 • Σχόλιο Νίκου Χουντή, υποψήφιου ευρωβουλευτή με τη «Λαϊκή Ενότητα-Μέτωπο Ανατροπής»

Βγήκε τελικά η Ελλάδα και η Πορτογαλία από τα Μνημόνια και τη λιτότητα; Όχι, απαντάει ο Πορτογάλος Πρωθυπουργός, Αντόνιο Κόστα, απειλώντας παράλληλα το Κοινοβούλιο με παραίτηση της κυβέρνησής του, σε περίπτωση που υπερψηφιστεί νόμος με τον οποίο αυξάνονται οι μισθοί των εκπαιδευτικών.

Πιο συγκεκριμένα, την Πέμπτη 2 Μαΐου, η Επιτροπή Εκπαίδευσης του Πορτογαλικού Κοινοβουλίου υπερψήφισε σχέδιο νόμου με το οποίο ξεπαγώνουν οι μισθοί των εκπαιδευτικών, που έχουν μείνει καθηλωμένοι από την εποχή του Μνημονίου, προκαλώντας την οργή της ‘σοσιαλιστικής’ κυβέρνησης του Αντόνιο Κόστα, που παραμένει πιστή στο δόγμα της λιτότητας και υπερασπίζεται μέχρι τέλους τις δεσμεύσεις των Μνημονίων.

Με αφορμή τις εξελίξεις στην Πορτογαλία, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη «Λαϊκή Ενότητα – Μέτωπο Ανατροπής», Νίκος Χουντής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ‘σοσιαλιστική’ κυβέρνηση της Πορτογαλίας, που για τον κ. Τσίπρα αποτελεί  παράδειγμα προς μίμηση για την Ευρώπη και βασικό συντελεστή της ευρωπαϊκής ‘προοδευτικής συμμαχίας’, έδειξε χτες το πραγματικό της πρόσωπο.

Χωρίς κανένα ίχνος πολιτικής ντροπής, ο Πορτογάλος Πρωθυπουργός, Αντόνιο Κόστα, απείλησε με παραίτηση εφόσον υπερψηφιστεί από το Κοινοβούλιο νόμος που οδηγεί σε αυξήσεις μισθών εκπαιδευτικών, οι οποίοι έχουν μείνει παγωμένοι εδώ και χρόνια, από την εποχή του Μνημονίου.

Για τον κ. Κόστα, το σημαντικότερο δεν είναι οι ζωές των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων, αλλά η ‘αξιοπιστία’ της πορτογαλικής δημοσιονομικής πολιτικής στα μάτια των αγορών.

Με αυτό τον τρόπο αποδεικνύει ότι οι πολιτικές που υπηρετεί η λεγόμενη ‘προοδευτική συμμαχία’ στην Ευρώπη δεν είναι άλλη από την πολιτική της λιτότητας, της δημοσιονομικής πειθαρχίας και του νεοφιλελευθερισμού.

Αυτή είναι η κανονικότητα του ασφυκτικού πλαισίου της Ευρωζώνης, που στην περίπτωση της Ελλάδας, μεταφράζεται σε υπερ-πλεονάσματα βασισμένα σε περικοπές δαπανών σε Υγεία και Παιδεία, ώστε να ισχυροποιηθεί η ‘αξιοπιστία’ της δημοσιονομικής πολιτικής.

Ας μην έχει, πλέον, καμία αυταπάτη ο ελληνικός λαός ότι τα κόμματα που υπηρετούν τη λογική εξόδου από τα μνημόνια με ύφεση και δημοσιονομικές δεσμεύσεις, εφαρμόζουν τελικά τις ίδιες αντιλαϊκές πολιτικές».

Το Γραφείο Τύπου             

 

Περιοδεία Νίκου Χουντή (ΛΑΕ) στα Τρίκαλα – Συνέντευξη σε τοπικά ΜΜΕ

Νίκος Χουντής:

 • «Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να μπει φραγμός στα προενταξιακά κονδύλια προς την Τουρκία και στην αναβάθμιση της Τελωνειακής Ένωσης»

Μιλώντας σε τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στα Τρίκαλα, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Λαϊκή Ενότητα – Μέτωπο Ανατροπής, Νίκος Χουντής, καυτηρίασε το γεγονός ότι το ελληνικό πολιτικό σύστημα, αντί να συζητά για τα μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα ή για την εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και συγκεκριμένα στην Κυπριακή ΑΟΖ, ασχολείται με τον…Πολάκη, δηλώνοντας μεταξύ άλλων ότι:

«Από τις φραστικές καταδίκες της Τουρκικής εισβολής στην Κυπριακή ΑΟΖ από τρίτες χώρες και την Ευρωπαϊκή Ένωση – που ασφαλώς έχουν τη σημασία τους –  πρέπει να περάσουμε σε δράσεις έμπρακτης καταδίκης των Τουρκικών προκλήσεων.

Η ελληνική και κυπριακή διπλωματία πρέπει να έχουν στόχους. Ο Ερντογάν πρέπει να αισθανθεί ότι η προκλητικότητα και οι απειλές θα έχουν κόστος.

Το Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών που θα συνεδριάσει στις Βρυξέλλες την επόμενη εβδομάδα, πρέπει να βάλει φραγή στη ροή των ευρωπαϊκών κονδυλίων στην Τουρκία, αλλά και στην προσπάθεια αναβάθμισης της Τελωνειακής Ένωσης, που επιχειρούν ευρωπαϊκοί κύκλοι».

Το Γραφείο Τύπου               

 

 • Να συνεχίσει την αντιλαϊκή πολιτική στον τομέα των κόκκινων δανείων ζητά ο Ντράγκι από την ελληνική κυβέρνηση
 • Απάντηση Μάριο Ντράγκι, Προέδρου ΕΚΤ, σε Νίκο Χουντή (ΛΑΕ)

Να διασφαλίσει την αποτελεσματικότητα του αντιλαϊκού νομικού πλαισίου μείωσης των κόκκινων δανείων, μέσω των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, του νέου νόμου Κατσέλη και της απελευθέρωσης πώλησης κόκκινων δανείων, ζητά ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι. Αυτό προκύπτει από απάντησή του σε σχετική ερώτηση του υποψήφιου ευρωβουλευτή με τη Λαϊκή Ενότητα – Μέτωπο Ανατροπής, Νίκου Χουντή.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μάριο Ντράγκι απαντώντας σε ερώτηση του Νίκου Χουντήσχετικά με το πλαίσιο και τη στρατηγική μείωσης των κόκκινων δανείων που ακολουθούν τράπεζες και ελληνική κυβέρνηση και έχει ως αποτέλεσμα τη συνεχή πίεση της λαϊκής οικογένειας, σημειώνει ότι, «τα αυξημένα επίπεδα μη εξυπηρετούμενων δανείων (ΜΕΔ) εξακολουθούν να θέτουν σημαντικό́ κίνδυνο για την κερδοφορία και την κεφαλαιακή επάρκεια των ελληνικών τραπεζών».

Στη συνέχεια της απάντησής του, ως γνήσιος εκφραστής των τραπεζικών συμφερόντων, τονίζει ότι, «είναι εξαιρετικά σημαντικό οι ελληνικές τράπεζες να συνεχίσουν να καταβάλλουν προσπάθειες για τη διευθέτηση του ζητήματος των ΜΕΔ, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα εργαλεία», ζητώντας από την ελληνική κυβέρνηση να στηρίξει τις «προσπάθειες πρωτίστως διασφαλίζοντας την αποτελεσματικότητα του νομικού πλαισίου για τη διευθέτηση των ΜΕΔ (ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, καθεστώς αφερεγγυότητας, νομικό πλαίσιο για πώληση ΜΕΔ, κ.λπ.) και παρέχοντας ένα περιβάλλον ευνοϊκό για τη διευθέτηση των ΜΕΔ».

Ακολουθεί η απάντηση του Μάριο Ντράγκι:
https://www.ecb.europa.eu/pub/pdf/other/ecb.mepletter190502_chountis~68997907b5.el.pdf?6905181d4adb76a99d6f9ad42e9f53e0

Το Γραφείο Τύπου  

 

·         Επιστολή Νίκου Χουντή (ΛΑΕ) προς Επίτροπο Περιβάλλοντος για τη μετεγκατάσταση του οικισμού Ακρινής Κοζάνης, λόγω του λιγνιτωρυχείου της ΔΕΗ

·         Υψηλές συγκεντρώσεις χρωμίου στα ύδατα της περιοχής, λόγω της εναπόθεσης τέφρας από τον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου

Επιστολή προς τον Επίτροπο Περιβάλλοντος, Θαλάσσιων Υποθέσεων και ΑλιείαςKarmenu Vella, απέστειλε, σήμερα, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Λαϊκή Ενότητα – Μέτωπο ΑνατροπήςΝίκος Χουντής, θέτοντας το θέμα της δίκαιης και αναγκαίας μετεγκατάστασης του οικισμού Ακρινής, Κοζάνης, που πλήττεται για χρόνια από τη δραστηριότητα της ΔΕΗ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Χουντής στην επιστολή του ενημερώνει τον Επίτροπο για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που έχει η δραστηριότητα της ΔΕΗ στην ευρύτερη περιοχή των οικισμών Ακρινής, του Αγίου Δημητρίου, του Ρυακίου και της Κοιλάδας, του Δήμου Κοζάνης, τόσο στον αέρα, με τη μεταφορά μικροσωματιδίων, όσο και στα ύδατα, στα οποία έχουν βρεθεί υψηλές συγκεντρώσεις χρωμίου.

Στη συνέχεια της επιστολής του, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΛΑΕ-Μέτωπο Ανατροπής, σημειώνει ότι, σύμφωνα με έρευνα του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ, διαπιστώθηκε πως η απόθεση τέφρας από την καύση του λιγνίτη έχει ως συνέπεια «…τη διαφυγήδιασποράκατείσδυση στο υπέδαφος τέφρας από την καύση του λιγνίτη, η οποία είναι εμπλουτισμένη με χρώμιο, αλλά και εμφανίζει έντονη διασπορά λόγω του ανέμου και κατείσδυση με την επίδραση των ατμοσφαιρικών κατακρημνισμάτων τόσο επιφανειακά, όσο και εντός των γεωλογικών σχηματισμών».

Καταλήγοντας στην επιστολή του, ο Νίκος Χουντής ζητά από τον Επίτροπο να λάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, όσον αφορά στην επιβάρυνση του υδροφόρου ορίζοντα από τις εναποθέσεις τέφρας στο λιγνιτωρυχείο της περιοχής, καθώς επίσης, να λάβει μέτρα ώστε να εφαρμοστεί η απόφαση για μετεγκατάσταση του οικισμού Ακρινής, όπως άλλωστε προβλέπει και το άρθρο 28, του νόμου 3937/2011.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή:

Προς τον Επίτροπο Περιβάλλοντος, Θαλάσσιων Υποθέσεων και Αλιείας

Αγαπητέ κύριε Karmenu Vella,

Για δεκαετίες οι περιοχές της Ακρινής, του Αγίου Δημητρίου, του Ρυακίου και της Κοιλάδας, του Δήμου Κοζάνης, Δυτικής Μακεδονίας, έρχονται αντιμέτωποι με τις περιβαλλοντικές συνέπειες της εξορυκτικής δραστηριότητας της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ Α.Ε.).

Πιο συγκεκριμένα, η ΔΕΗ εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα λιγνίτη που έχουν βρεθεί στο υπέδαφος των περιοχών αυτών, με σκοπό την παροχή πρώτης ύλης προς τον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό (ΑΗΣ) Αγίου Δημητρίου, για την παραγωγή ενέργειας. Κατά την καύση του λιγνίτη στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου προκύπτει ως υποπροϊόν, τέφρα, η οποία μεταφέρεται, μέσω ανοιχτών τροχιοδρόμων, πίσω στα λιγνιτωρυχεία όπου αναμειγνύεται με άγονα υλικά και θάβεται, εκ νέου. 

Η δραστηριότητα αυτή της ΔΕΗ έχει ως συνέπεια την μόλυνση του περιβάλλοντος και συγκεκριμένα τον εμπλουτισμό των υδάτων της περιοχής με χρώμιο, που αποτελεί ένα από τα πιο τοξικά και επικίνδυνα μέταλλα. Σύμφωνα, μάλιστα, με μελέτη του Τμήματος Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε ότι η απόθεση τέφρας από την καύση του λιγνίτη έχει ως συνέπεια «…τη διαφυγή, διασπορά, κατείσδυση στο υπέδαφος τέφρας από την καύση του λιγνίτη, η οποία είναι εμπλουτισμένη με χρώμιο, αλλά και εμφανίζει έντονη διασπορά λόγω του ανέμου και κατείσδυση με την επίδραση των ατμοσφαιρικών κατακρημνισμάτων τόσο επιφανειακά, όσο και εντός των γεωλογικών σχηματισμών». 

Η κατάσταση αυτή είναι άκρως επικίνδυνη για τη ζωή των κατοίκων και οφείλει, τόσο η ΔΕΗ, όσο και οι ελληνικές αρχές να πράξουν άμεσα τα δέοντα ώστε να διορθωθεί η επιβάρυνση του υδροφόρου ορίζοντα από την εναπόθεση τέφρας στα λιγνιτωρυχεία. 

Οι κάτοικοι των περιοχών ζουν καθημερινά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της εξορυκτικής δραστηριότητας της ΔΕΗ, που πολλές φορές έχει γίνει αντικείμενο ερευνών, αλλά και προστίμων από τις τοπικές αρχές, λόγω παραβίασης των περιβαλλοντικών όρων και της εθνικής νομοθεσίας.

Μάλιστα, το 2011, με τον νόμο 3937/2011, η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να αναλάβει μέρος του κόστους μετεγκατάστασης του οικισμού Ακρινής του Νομού Κοζάνης που «γειτνιάζουν με ορυχεία και με εδάφη που διαθέτουν λιγνιτοφόρα κοιτάσματα, καθώς και με χώρους εκτεταμένων αποθέσεων, λόγω της δραστηριότητας της ΔΕΗ Α.Ε.», υποχρέωση που μέχρι σήμερα αρνείται να αναλάβει η εν λόγω εταιρεία.

Με δεδομένο ότι οι ζωές των κατοίκων των περιοχών που αναφέρονται στην επιστολή μου, έχουν επιβαρυνθεί και συνεχίζουν να επιβαρύνονται σημαντικά από την δραστηριότητα της ΔΕΗ, που πολλές φορές υπερβαίνει τα νόμιμα όρια που θέτει η ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία, σας ζητώ να λάβετε όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες και μέτρα, τόσο όσον αφορά την επιβάρυνση του υδροφόρου ορίζοντα από τις εναποθέσεις τέφρας στο λιγνιτωρυχείο της περιοχής, όσο και για την αναγκαία και δίκαιη μετεγκατάσταση των οικισμών Ακρινής και Αναργύρων.

Με εκτίμηση,
Νίκος Χουντής

Το Γραφείο Τύπου          

 

Σχόλιο Νίκου Χουντή (ΛΑΕ) για την 7μερη εργασία:

 • Αυτός που καθιέρωσε μισθούς 300 ευρώ και μερική απασχόληση, ‘θίχτηκε’ που ο άλλος προτείνει 7μερη εργασία.
 • Μόνη λύση για τους εργαζόμενους η καθιέρωση πλήρους και σταθερής εργασίας, με δικαιώματα και αυξήσεις μισθών.

Με αφορμή τη “σύγκρουση” Τσίπρα-Μητσοτάκη για το επταήμερο εργασίας, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας – Μέτωπο Ανατροπής, Νίκος Χουντής, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ, στο Ηράκλειο της Κρήτης, έκανε το ακόλουθο σχόλιο:

«Οι δύο βασικοί πόλοι του νέο-μνημονιακού διπολισμού συγκρούστηκαν χτες με φόντο τις εργασιακές σχέσεις. Ο κ. Τσίπρας, που με το 3οΜνημόνιο ολοκλήρωσε την καταστροφή των εργασιακών σχέσεων που είχε αφήσει στη μέση η κυβέρνηση Σαμαρά-Στουρνάρα, ‘θίχτηκε’ που ο κ. Μητσοτάκης πρότεινε την καθιέρωση της 7μερης εργασίας.

Οι εργαζόμενοι, όμως, γνωρίζουν ότι οι μνημονιακές πολιτικές ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, ευθύνονται για το ξεχαρβάλωμα των εργασιακών σχέσεων, για την άπληστη ασυδοσία του κεφαλαίου, για τους μισθούς πείνας των 300 ευρώ, για την καθιέρωση της μερικής απασχόλησης σε όλη την αγορά εργασίας.

Ο ελληνικός λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα από το νέο-μνημονιακό κατεστημένο. Με τον καθημερινό του αγώνα μπορεί να κάνει την οργή του δύναμη ρήξης και ανατροπής της Ευρωζωνικής κανονικότητας, απαιτώντας την καθιέρωση πλήρους και σταθερής εργασίας, αυξήσεις μισθών και δικαιώματα».

Το Γραφείο Τύπου   

 

Νίκος Χουντής: 

 • « Βαφτίζουν 13η σύνταξη το βοήθημα, κατά μέσο όρο των 320 ευρώ, όταν με πρόσφατες ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣτΕ, οφείλονται στους συνταξιούχους δώρα Χριστουγέννων – Πάσχα και επίδομα αδείαςκύριας και επικουρικής»
Ο Ευρωβουλευτής της ΛΑΕκαι εκ νέου υποψήφιος Ευρωβουλευτής με την « Λαϊκή Ενότητα-Μέτωπο Ανατροπής»Νίκος Χουντής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Αποτελεί εμπαιγμό και ταπείνωση 2,5 εκ. συνταξιούχων, το βοήθημα της τάξης των 320 ευρώ (μ.ο.), που το βαφτίζουν…13ησύνταξη (!) 
Ένα βοήθημα των 320 ευρώ, που θα χορηγηθεί από το Ταμείο Πρόνοιας (ΟΠΕΚΑ) και το όποιο είναι άσχετο με τις τέσσερις (4) θεσμοθετημένες  επιπλέον συντάξεις (13η– 14η κύριας & επικουρικής, που πρέπει να χορηγούνται από τα Ασφαλιστικά Ταμεία και που οφείλονται στους συνταξιούχους…. το βαφτίζουν 13η σύνταξη (!)
Το έργο βέβαια ( της 13ης σύνταξης) έχει ξαναπαιχτεί. Τον Δεκέμβριο του 2016  εξαγγέλθηκε πάλι(!), αλλά τελικά δόθηκε ένα επίδομα και μόνο….  στους μισούς συνταξιούχους, που η σύνταξη τους είναι κάτω των 850 ευρώ!!  
Τώρα, μια εβδομάδα πριν τις εκλογές, ξανά χρησιμοποιούν την 13η σύνταξη, αλλά,ταυτίζουν το βοήθημα αυτό, το εξομοιώνουν με τις 4 συντάξεις που εκκρεμούν (δώρων Χριστουγέννων – Πάσχα & επιδόματος άδειας, κύριας και επικουρικής) και που οφείλονται στους συνταξιούχους, ύστερα και από τις αποφάσεις του ΣτΕ .
Αντί λοιπόν η κυβέρνηση, να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του ΣτΕ και να επιστρέψει τα παρανόμως παρακρατηθέντα ποσά,  χορηγεί βοηθήματα, τα οποία βεβαίως δεν μπορούν να συγκριθούν με τα οφειλόμενα ποσά, που προβλέπονται από τις αποφάσεις αυτές, 
Για τα δώρα Χριστουγέννων – Πάσχα και επιδόματος αδείας, έχουν καταβληθεί οι αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές και οι συνταξιούχοι διεκδικούν στο ακέραιο τα αντίστοιχα ποσά ( 2 συντάξεων κύριας + 2 επικουρικής). 
Οι συνταξιούχοι λοιπόν δεν είναι επαίτες. Διεκδικούν  την 13ηκαι την 14η σύνταξη, που αποτελούν θεσμοθετημένες τακτικές αποδοχές».     
Το Γραφείο Τύπου 

 

 • Ο Ρέγκλινγκ του ESM υπενθυμίζει τους όρους του 3ου Μνημονίου που ψήφισαν από κοινού Τσίπρας και Μητσοτάκης
 • Στην μετά-μνημονιακή «κανονικότητα της ΕΕ», καμιά Κυβέρνηση ή Κοινοβούλιο δεν θα νομοθετεί χωρίς την άδεια του ESM και του Eurogroup
 • Σχόλιο Νίκου Χουντή για τις δηλώσεις Κλάους Ρέγκλινγκ

Τους κανόνες του πολιτικού παιχνιδιού στη γερμανική νεοφιλελεύθερη Ευρωπαϊκή Ένωση, υπενθύμισε ο Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, εκφράζοντας, με δηλώσεις του, την «ανησυχία» του για τα προεκλογικά μέτρα που νομοθέτησε η ελληνική κυβέρνηση.

Πιο συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση του χτεσινού Eurogroup, ο Διευθυντής του ‘θεσμού’ που νομιμοποιεί την Τρόικα και δάνεισε την Ελλάδα στο 3ο Μνημόνιο, ξεκαθάρισε ότι στην εποχή της «κανονικότητας της Ευρωζώνης», δεν θα υπάρχει Κυβέρνηση ή Κοινοβούλιο που θα νομοθετεί χωρίς τον προηγούμενο έλεγχο και έγκριση του ESM ή του Eurogroup, αποδεικνύοντας ότι είναι αυτός ο πραγματικός ‘υποψήφιος’ για την Κομισιόν.

Μάλιστα, παρόμοιες «ανησυχίες» εξέφρασαν και οι ‘σοσιαλιστές’ Μάριο Σεντένο, Πρόεδρος του Eurogroup και Πιέρ Μοσκοβισί, Πρόεδρος της Κομισιόν, που υπογράμμισαν ότι οι στόχοι των πρωτογενών πλεονασμάτων που καθορίζονται από τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ευρωζώνης, πρέπει να τηρηθούν.

Με αφορμή τις δηλώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Λαϊκή Ενότητα-Μέτωπο Ανατροπής, Νίκος Χουντής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Ρέγκλινγκ, ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), δήλωσε χτες μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup, ότι «ανησυχεί» για τη δημοσιονομική επίπτωση των προεκλογικών μέτρων της κυβέρνησης.

Υπενθύμισε, δηλαδή τους όρους του 3ου Μνημονίου που ψήφισαν το 2015, Τσίπρας και Μητσοτάκης.

Αυτό που πραγματικά δήλωσε ο κ. Ρέγκλινγκ είναι ότι καμία κυβέρνηση και κανένα κοινοβούλιο δεν μπορούν να νομοθετήσουν οικονομικά μέτρα, χωρίς τον προηγούμενο έλεγχο και έγκριση από τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο.

Αυτή είναι η ‘κανονικότητα’ της Ευρωζώνης την οποία υπηρετεί ο νέο-μνημονιακός δικομματισμός του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ.

Με αυτή την κανονικότητα αγωνιζόμαστε στη Λαϊκή Ενότητα – Μέτωπο Ανατροπής, να  έρθει σε ρήξη ο ελληνικός λαός, ώστε να ανακτήσει την οικονομική και νομισματική κυριαρχία που θα επιτρέψει την εφαρμογή πολιτικών στήριξης της εργασίας και του εισοδήματος των λαϊκών τάξεων».

Το Γραφείο Τύπου

 

Δήλωση Νίκου Χουντή (ΛΑΕ) για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων:
Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ποντίων,
ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Συμπληρώνονται σήμερα 100 χρόνια από την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού. 100 χρόνια από τους σφαγιασμούς και τους διωγμούς των Ελλήνων του Πόντου, που γνώρισαν, με το αίμα και τον πόνο τους, τι σημαίνει εθνικισμός και ολοκληρωτισμός.

Ο ελληνικός λαός θυμάται με θλίψη την 19η Μαΐου και αγωνίζεται για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας. Αγωνίζεται, όμως, και για την καταδίκη κάθε εθνικισμού που σκορπά μίσος, βία και πόνο, μεταξύ των λαών.

Το αίτημα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων αποτελεί μια ιστορική αναγκαιότητα, που πρέπει να γίνει σεβαστή, τόσο από την Τουρκία, όσο και από τη διεθνή κοινότητα και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο δυστυχώς τον Απρίλη, δεν δέχτηκε να συζητήσει σχετικό αίτημα, Ελλήνων ευρωβουλευτών, μεταξύ των οποίων ήμουν και εγώ. 

Ο αγώνας για την ιστορική δικαίωση, όμως, θα συνεχιστεί».

Το Γραφείο Τύπου                                                                                         

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

14,614ΥποστηρικτέςΚάντε Like
577ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,320ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ