21.5 C
Ikaria
Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022

Ανακοινώσεις για συμμετοχή στην Απεργία της 9ης Απριλίου

απεργία ξενοδοχουπαλλήλων ικαριαςΕργαζόμενοι-εργαζόμενες, στον Επισιτισμό, Τουρισμό, Ξενοδοχεία, άνεργοι-άνεργες

Το 2013 ήταν μια χρονιά που για το τουριστικό κεφάλαιο έσπασαν όλα τα ρεκόρ. Αφίξεις, έσοδα, κέρδη. 17 εκ. τουρίστες, πάνω από 12 δις ευρώ έσοδα.  Από την άλλη: Οι εργαζόμενοι  γνωρίσαμε καλά τί σημαίνει ατελείωτη δουλειά, με απλήρωτες υπερωρίες. Με απλήρωτη κι ανασφάλιστη δουλειά, με εκβιασμούς για να αποδεχτούμε μεροκάματα κάτω κι από 20 ευρώ. Με μισθό πετσοκομμένο από συλλογικές συμβάσεις που υπογράφηκαν από Ομοσπονδία και εργοδότες για να μας …«σώσουν», ενώ στην ουσία αυγάτεψαν τα κέρδη των εργοδοτών του κλάδου. Αφού σακατευτήκαμε για να βγει η δουλειά μέσα σε τέσσερις “κολασμένους” μήνες, πρέπει να αισθανθούμε «ευγνωμοσύνη» απέναντι στην κυβέρνηση που ενώ μας «άρπαξε» τη μισή φραντζόλα (5μηνο επίδομα ανεργίας)  από το τραπέζι για τους  χειμερινούς μήνες, μας πέταξε μια φέτα ψωμί (3μηνο) για να μην πεθάνουμε.   

Πόσο φανερή είναι η αντίθεση!  12 δις έσοδα από τη μια, φτώχεια, αβεβαιότητα κι εξαθλίωση από την άλλη. Πανηγυρισμοί από τους ξενοδόχους και την κυβέρνηση,  τα κεφάλια κάτω κι αγκομαχητό να βγει ο χειμώνας για όλους εμάς. Πόσο φανερό είναι το πρόβλημα! Όταν ήρθε η κρίση, μας ήθελαν συμμέτοχους στη λύση του.   Να φτηνύνουμε σαν εργάτες γιατί λέει «είμαστε κόστος». Να χάσουμε τη δουλειά μας γιατί δεν έφτανε για όλους. Να δεχτούμε καρατόμηση των δικαιωμάτων για να μείνουμε στη δουλειά. Όταν ο κλάδος βιώνει ανάπτυξη, όπως οι ίδιοι ομολογούν, λένε να «προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα».  Να «περιορίσουμε» τις ανάγκες μας. Ποιες ανάγκες; την ανατροφή και τη μόρφωση των παιδιών μας, τη δυνατότητα να αποκαταστήσουμε την υγεία που χάλασε στα μαγαζιά τους, τον ελεύθερο χρόνο μας.

Θέλουν να δουλεύουμε από το πρωί ως το βράδυ και για μισθό να δίνουνε ψίχουλα.

Θα πει κανείς, καλά όλα αυτά, έτσι είναι. Κι εμείς τί να κάνουμε; Ποιον να εμπιστευτούμε;

Καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση που λέει ότι δεν θα έρθουν άλλα μέτρα. Η δήθεν αντίδραση της στα νέα μέτρα που αξιώνει η τρόικα είναι χιλιοπαιγμένο παραμύθι. Το «…δεν φταίμε εμείς αλλά οι κακοί, ξένοι δανειστές μας» το ακούμε εδώ και τέσσερα χρόνια. Και νέα μέτρα θα πάρουν και τη λογική του «λιγότερο χειρότερου» θα μας ξανασερβίρουν. Να εμπιστευτούμε τις δικές μας δυνάμεις. Να απαντήσουμε θαρρετά στο ερώτημα τί κίνημα θέλουμε; Θέλουμε κίνημα που να υπηρετεί τα δικά μας συμφέροντα, που είναι απέναντι από αυτά των εργοδοτών. Και τέτοιο κίνημα προϋποθέτει ενότητα ταξική. Σε μια τέτοια ενότητα, τίποτε δεν μπορεί να είναι ισχυρότερο, γιατί είμαστε οι πολλοί, γιατί είμαστε αυτοί που παράγουμε.   Εμείς επιβάλλαμε 8ωρο, 5ήμερο, συλλογικές συμβάσεις, κοινωνική ασφάλιση, πρόνοια, άδεια αναψυχής και όσα σήμερα αμφισβητούνται, αν δεν τα έχουν καταργήσει. Εμείς σαν τάξη, όταν το αποφασίσαμε, αποδείξαμε ότι μπορεί να υπάρξει κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, αν τα μέσα παραγωγής ανήκουν σε μας και όχι στα παράσιτα. Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, δεν μπορεί να μας στήνουν στον τοίχο κι εμείς να κλείνουμε τα μάτια και τα αυτιά μας. Ποτέ δεν είναι αργά να ξεσηκωθούμε. Η αναποτελεσματικότητα των αγώνων που προβάλλουν ορισμένοι θα ανατραπεί με τη δική μας συμμετοχή στη συλλογική δράση, με τη δική μας ανυποχώρητη στάση, με το δικό μας προσωπικό παράδειγμα.

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Ξέρουμε τις δυσκολίες που έχει μια απεργία. Ξέρουμε τις πιέσεις που ασκεί κάθε φορά η εργοδοσία. Ξέρουμε την άθλια προπαγάνδα που κάνουν η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της στα ΜΜΕ. Όμως πρέπει να ξεπεράσουμε τα εμπόδια. Η ανάγκη της απεργίας υπάρχει γιατί με τα νέα μέτρα που θέλουν να περάσουν τσακίζουν τη ζωή μας, το μέλλον μας, εμάς και των παιδιών μας. Τίποτε δεν μπορεί να είναι σημαντικότερο από την ικανοποίηση των αναγκών μας και τίποτε δεν μπορεί να αντισταθεί σε αυτό, αν αποφασίσουμε μαζικά να διεκδικήσουμε:

 • Κλαδική ΣΣΕ στον Επισιτισμό, στα ξενοδοχεία και στα Ζαχαρώδη με τους μισθολογικούς και θεσμικούς όρους που ίσχυαν μέχρι τον Αύγουστο του 2012.
 • Πλήρη και σταθερή δουλειά για όλους. Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και των δουλεμπορικών συνεργείων. Κατάργηση της λεγόμενης πρακτικής άσκησης και όλων των προγραμμάτων μαθητείας που χρησιμοποιούνται για την εκμετάλλευση των νέων εργαζομένων.
 • Ουσιαστική προστασία των ανέργων, με επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού που διεκδικούμε, μέχρι να βρει ο άνεργος δουλειά και υπολογισμός του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου χρόνου. Κατάργηση άμεσα, εδώ και τώρα, του νόμου και της τροπολογίας που περικόπτει το επίδομα ανεργίας για τους εποχικά εργαζόμενους του κλάδου.

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, ανεξάρτητα  από τον εργασιακό χώρο που δουλεύει ο κάθε ένας από εμάς και την σχέση που μπορεί να έχει με τον εργοδότη του, η συμμετοχή στην απεργία στις 9 Απριλίου, είναι καθήκον για κάθε ένα, απέναντι στον εαυτό μας και στα δικαιώματα μας, απέναντι στο μέλλον που θα προετοιμάσουμε για τα  παιδιά μας. Να μην λείψει κανείς, όχι μόνο από την απεργία στις 9 Απριλίου, αλλά και από τον καθημερινό αγώνα για οργάνωση της πάλης μας. Για τη συσπείρωση στο Συνδικάτο μας όσων εργαζόμενων είναι ανοργάνωτοι. Καμιά δικαιολογία δεν μπορεί να σταθεί μπροστά στη λαιμητόμο που στήσανε  κόβοντας  αυτά που ανήκουν σε μας και μόνο.                              

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΜΑΣ.

Να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας, να πιστέψουμε στο δίκιο μας.

Στις 9 Απριλίου όλοι στην Απεργία.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους στον τουρισμό – Επισιτισμό (ανεξάρτητα αν εργάζονται αυτή την στιγμή)  για συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου στην Ικαρία, στις 9 Απριλίου.  Η  συγκέντρωση  θα γίνει στην πλατεία του Ευδήλου στις 12.00 το μεσημέρι.

 

 

Η  ΔΙΟΙΚΗΣΗ


Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι στα συναφή επαγγέλματα

έλληνες και μετανάστες
 

Απαιτούμε και παλεύουμε για:

 • Μέτρα προστασίας των ανέργων. Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ για όλο το χρόνο ανεργίας. Υπολογισμό του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου. Έκτακτο επίδομα ανεργίας 1000 ευρώ για τους ανέργους μπροστά στις γιορτές του Πάσχα.

 • Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

 • Υπογραφή ικανοποιητικής κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας σύμφωνα με τις ανάγκες μας.

 • Αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας με επίκεντρο την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

Συνάδελφοι, Τα βάρβαρα μέτρα που πάρθηκαν το προηγούμενο διάστημα έχουν μετατρέψει τη ζωή μας σε κόλαση. Σήμερα η κυβέρνηση προωθεί νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων:

 • Νέα μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών που σημαίνει κέρδη για την εργοδοσία και από την άλλη βούλιαγμα των ασφαλιστικών ταμείων που θα οδηγήσουν σε μείωση των συντάξεων, αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, σε επιπλέον περικοπές στην υγεία, πρόνοια, σε επιδόματα και παροχές.

 • Νέο ειδικό μισθολογικό καθεστώς για νεοπροσλαμβανόμενους με σταδιακή


 


 

κατάργηση των τριετιών και παραπέρα μείωση των άθλιων κατώτερων μισθών των 586 ευρώ και 511 ευρώ μεικτά για τους νέους κάτω των 25 χρόνων.

 • Χτυπάνε τα οικογενειακά επιδόματα. Σχεδιάζουν την κατάργηση του 6μηνου επιδόματος μητρότητας.

 • Επιχειρούν να επαναφέρουν το λοκ άουτ, να βάλουν περιορισμούς στο δικαίωμα της απεργίας και της συνδικαλιστικής δράσης.

Συνάδελφοι

Την ίδια στιγμή κυβέρνηση και πλειοψηφία της ΓΣΕΕ προσπαθούν να ξεγελάσουν τους εργαζόμενους ότι υπάρχει «φως στο τούνελ» της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Η υπογραφή της κατάπτυστης Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. που συνοδεύεται από πανηγυρισμούς της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, των βιομηχάνων και της κυβέρνησης δεν είναι τίποτα άλλο από την επικύρωση του εξευτελιστικού κατώτερου μισθού των 586 ευρώ, που για τον κλάδο των κατασκευών σημαίνει 28 ευρώ μεικτά! κατώτερο μεροκάματο.

Το προεκλογικό πανηγύρι της κυβέρνησης ότι θα μοιράσει το πρωτογενές πλεόνασμα, ότι θα αποκαταστήσει τις αδικίες και θα ανακουφίσει τους αδικημένους είναι πρόκληση απέναντι στους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους, που έχουν υποστεί άγρια επίθεση σε δικαιώματα και καταχτήσεις.


 


 

Συνάδελφε σκέψου ότι: Ένα εφάπαξ επίδομα, μερικά ψίχουλα, που μοιράζει η κυβέρνηση, για όσους τα πάρουν δεν θα λύσει:

 • Την ανεργία που μαστίζει τον κλάδο,

 • Δεν θα επαναφέρει τα μεροκάματα στα επίπεδα του 2009,

 • Δεν θα καταργήσει τα 2 επιπλέον χρόνια που μας φόρτωσαν στην πλάτη για να βγούμε στη σύνταξη, ούτε θα επαναφέρει το επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ,

 • Δεν θα δημιουργήσει συνθήκες και προϋποθέσεις για να ζήσουμε καλύτερα, να πάρουμε καλύτερη σύνταξη, να απαλλαγούμε από τα χαράτσια και την άγρια φορολογία όπως το κατορθώνουν οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι μεγαλοκατασκευαστές


 

Όχι άλλες αυταπάτες. Τώρα να σημάνει συναγερμός Έχουμε καθήκον να αγωνιστούμε για εμάς και τα παιδιά μας Παίρνουμε την υπόθεση της απεργίας στα χέρια μας Δεν μπορούμε να περιμένουμε λύσεις από «μηχανής θεούς».

Δεν μπορούμε να εναποθέσουμε τις ελπίδες μας σε σωτήρες και μεσσίες που πασχίζουν να εξανθρωπίσουν την βαρβαρότητα της εξουσίας του κεφαλαίου και επιδιώκουν να χρησιμοποιήσουν το εργατικό κίνημα για να βρεθούν στις κυβερνητικές καρέκλες.

Καμιά εμπιστοσύνη στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που έβαλε το «χεράκι» της στη σημερινή βαρβαρότητα με τη συμμετοχή της στους κοινωνικούς διαλόγους, την προώθηση της επιχειρηματολογίας και των συμφερόντων του κεφαλαίου μέσα στους εργαζόμενους και συνεχίζει στην ίδια γραμμή υπονομεύοντας τους αγώνες, οδηγώντας στον εκφυλισμό του κινήματος, στην ηττοπάθεια και τον συμβιβασμό.

Συνάδελφοι, Σήμερα έχουμε ανάγκη όλοι τον αγώνα και ο αγώνας, μας έχει ανάγκη όλους.

Να πάρουμε την υπόθεση της ζωής μας στα χέρια μας. Ο δρόμος του αγώνα, της ενίσχυσης του Συνδικάτου είναι προϋπόθεση για να παλέψουμε με καλύτερους όρους απέναντι στην όξυνση της επίθεσης του κεφαλαίου και των μηχανισμών του.

Γυρίστε την πλάτη σε όσους τάζουν λύσεις με τους εργαζόμενους στο ρόλο του θεατή. Όσους λένε ότι θα φέρουν λύσεις χωρίς να χρειαστεί να τα βάλουμε με τους επιχειρηματίες, τους μεγαλοεργολάβους και τα άλλα αρπακτικά που κλέβουν τον ιδρώτα μας για να γεμίσουν τα θησαυροφυλάκια τους. Αν υπήρχαν τέτοιες λύσεις θα τις είχαν εφαρμόσει από τότε που εμφανίστηκε ο καπιταλισμός.

Οι λύσεις βρίσκονται στα δικά μας χέρια αρκεί να πιστέψουμε στη δύναμη μας.

Μαζί με τους μικρούς επαγγελματίες, τους μικρομεσαίους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες, τη νεολαία, που βιώνουν τις ίδιες συνέπειες από την αντιλαϊκή πολιτική της εξουσίας του κεφαλαίου μπορούμε να ελπίσουμε με βεβαιότητα ότι θα καταφέρουμε να επιβάλουμε λύσεις προς όφελος της ζωής των οικογενειών μας.

Να ανοίξουμε τον δρόμο για μια κοινωνία όπου η εργατική τάξη θα κουμαντάρει τον πλούτο που παράγει για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Με τον αγώνα μας θα επιβάλουμε το δίκιο μας, θα κάνουμε πράξη το σύνθημα «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη».

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΜΑΣ.

Στις 9 Απριλίου όλοι στην Απεργία.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους στις Κατασκευές (ανεξάρτητα αν εργάζονται αυτή την στιγμή) για συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου. Η συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία του Ευδήλου στις 12.00 το μεσημέρι.


 

Η Διοίκηση


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΕΥΔΗΛΟ ΣΤΙΣ 12μ

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΗ για να ανατρέψουμε, να βάλουμε εμπόδια στα σχέδια τους για τις χιλιάδες απολύσεις.

Προβλέπεται άμεσα η διαθεσιμότητα για ένα μήνα των οδηγών των Νοσοκομείων. και μάλιστα κλειστή διαθεσιμότητα, όπως ακριβώς έγινε και με τους υγειονομικούς του ΕΟΠΥΥ. Και αυτό αφορά και συναδέλφους του Νοσοκομείου μας.

Καμιά απόλυση, καμιά διαθεσιμότητα, επαναφορά όλων των διαθέσιμων στις δουλειές τους. Να ανακληθούν οι ως σήμερα απολύσεις. Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους. Πλήρη μισθολογικά, ασφαλιστικά, κοινωνικά δικαιώματα στους συναδέλφους που εργάζονται στο Δημόσιο σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, μέσω ΟΑΕΔ και ΕΣΠΑ. Να σταματήσει η άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων στα άθλια και κακοπληρωμένα προγράμματα απασχόλησης.

Να μπει φρένο στις συζητήσεις για την απελευθέρωση των απολύσεων που προετοιμάζουν. Να δοθούν κονδύλια για την κάλυψη των αναγκών στην Παιδεία, στην Υγεία και την Πρόνοια. Αποκλειστικά Δημόσια – Δωρεάν Υγεία και Παιδεία.

Να αντισταθούμε στο νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας και άλλων υπηρεσιών στους δήμους, να βάλουμε φρένο στις ιδιωτικοποιήσεις και την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων που επιφέρουν.

Να σταματήσει κάθε συζήτηση για παρέμβαση του κράτους και των εργοδοτών στη συνδικαλιστική δράση και στο δικαίωμα της απεργίας

Συνάδελφοι, λέει ψέματα η κυβέρνηση όταν λέει ότι από το πρωτογενές πλεόνασμα θα ενισχύσει τους χαμηλοσυνταξιούχους και τις συντάξεις. Ίσα – ίσα το αντίθετο θα κάνει. Η λεγόμενη διανομή του πλεονάσματος αφορά ελάχιστα ψίχουλα, αφορά την «επιστροφή» ενός ελάχιστου μέρους από τα κλοπιμαία της τελευταίας περιόδου και μόνο για πολύ λίγους για να διαχειριστούν τα ακραία φαινόμενα φτώχειας.

Γιατί έρχονται νέα μέτρα, είτε τα πουν μνημόνια, είτε αναδιαρθρώσεις, είτε αλλιώς!

Ετοιμάζουν νέες μειώσεις στους μισθούς, νέα χαράτσια και φοροληστεία, νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα τσακίζει κι άλλο τις συντάξεις, την ασφάλιση, τις παροχές υγείας, θα καταργεί ουσιαστικά το ΕΦΑΠΑΞ και άλλα.

Αυτή η επίθεση της κυβέρνησης έχει επιπτώσεις σε όλους μας. Είναι ανάγκη να οργανώσουμε την πάλη μας απέναντι στις αντιλαϊκές και αντεργατικές επιλογές της.

Συνάδελφε: Καμία ανοχή, καμία καθυστέρηση, πάρε και εσύ μέρος στην οργάνωση και περιφρούρηση της Απεργίας.

 

Όλοι στην απεργία την Τετάρτη 9 Απρίλη.

Όλοι στην συγκέντρωση 12:00 στον Εύδηλο.

 

 

Ικαρία 4/4/2014


ΕΝΩΣΗ  ΤΕΧΝΙΚΩΝ  ΔΕΗ (ΕΤΕ/ΔΕΗ)

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΑΜΟΥ – ΙΚΑΡΙΑΣ

 

ΟΛΟΙ στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ-ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΗ

 

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

ΑΠΟΤΡΟΠΗ των νέων αντεργατικών μέτρων! ΑΝΑΤΡΟΠΗ της βαρβαρότητας!

 

Η ζωή μας έγινε αφόρητη! Μας οδηγούν στη μαζική εξαθλίωση για να σωθούν τα κέρδη των  λίγων, για να γίνουν αυτοί ακόμα πιο ισχυροί. Η λαιμαργία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων δε θα κοπάσει ποτέ! Μας θέλουν σκλάβους, αμίλητους, ανοργάνωτους.

                                   ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ:

 •    Να πάρει πίσω η κυβέρνηση το νόμο για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να επανέλθει η υποχρεωτικότητα τους. Να υπογραφούν άμεσα κλαδικές συμβάσεις εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς.
 •  Να σταματήσει το άθλιο καθεστώς των ατομικών συμβάσεων και ο απαράδεκτος διαχωρισμός στους μισθούς των εργαζομένων με βάση την ηλικία.
 • Να μην καταργηθούν τα ήδη πετσοκομμένα οικογενειακά επιδόματα, τα επιδόματα μητρότητας και τα άλλα επιδόματα του ΟΑΕΔ, ως συνέπεια της νέας μείωσης των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών.
 • Να αυξηθούν τα επιδόματα ανεργίας. Να απλοποιηθούν οι διαδικασίες και να δίνονται σε όλους τους άνεργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να καταργηθούν όλα τα δουλεμπορικά γραφεία. Όλοι οι άνεργοι να έχουν δωρεάν ιατρική, νοσηλευτική και φαρμακευτική φροντίδα, δωρεάν μεταφορές. Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της μητρότητας, επαναφορά του επιδόματος τοκετού για όλες τις γυναίκες.
 • Να σταματήσει η άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων στα άθλια και κακοπληρωμένα προγράμματα απασχόλησης
 • Να μπει φρένο στις συζητήσεις για την απελευθέρωση των απολύσεων που προετοιμάζουν.    
 • Να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων που επιφέρουν. Να γίνουν τα μονοπώλια λαϊκή περιουσία. Διεκδικούμε  η ΕΝΕΡΓΕΙΑ να αποτελεί λαϊκή περιουσία και να εξυπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες
 • Να σταματήσουν τώρα όλα τα χαράτσια είτε της ΔΕΗ είτε της εφορίας. Να σταματήσει κάθε κατάσχεση και πλειστηριασμός στα σπίτια του εργαζόμενου λαού.
 • Να σταματήσει κάθε συζήτηση για παρέμβαση του κράτους και των εργοδοτών στη συνδικαλιστική δράση και στο δικαίωμα της απεργίας.
 •  Ασφαλείς ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες με καθημερινή σύνδεση με την ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα, με φθηνό εισιτήριο.
 • Αποκλειστικά Δημόσια – Δωρεάν Υγεία και Παιδεία.

 

Όλες οι κατακτήσεις κερδήθηκαν με αγώνες, απεργίες,  συγκρούσεις.

Τίποτα δε χαρίστηκε, τίποτα δε δόθηκε απλόχερα.

Τίποτα δεν κατακτήθηκε με το «κεφάλι κάτω».

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ:

 • Στη Σάμο στις 10.00 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο.
 • Στην Ικαρία στις 12.00 το μεσημέρι στην πλατεία Ευδήλου.

3/4/14                                                                   Η Τ.Δ.Ε ΣΑΜΟΥ- ΙΚΑΡΙΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

14,614ΥποστηρικτέςΚάντε Like
577ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,340ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ