Home ΚοινωνίαΑιγαίο Διαβούλευση υποψήφιου Περιφερειάρχη Γ.Σπιλάνη με ΤΤΕ Βορείου Αιγαίου

Διαβούλευση υποψήφιου Περιφερειάρχη Γ.Σπιλάνη με ΤΤΕ Βορείου Αιγαίου

by ikariaki.gr
17 views

8 Απριλίου 2019

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Η έλλειψη σχεδιασμού ,η ποιότητα δημόσιων έργων και ιδιωτικών κατασκευών στη συζήτηση μεταξύ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ και ΤΕΕ

Συνάντηση με την Διοικούσα Επιτροπή του Τμήματος Βορειοανατολικού Αιγαίου του ΤΕΕ είχε ο επικεφαλής της ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ Γιάννης Σπιλάνης και τα μέλη της παράταξης Μ. Νικολάρα ,Β. Τεντόμα, Ηρ. Πιτσιλαδή και Στρ. Βουνατσή. 

Ο Πρόεδρος της Διοικούσας κ. Στρατής Μανωλακέλλης και τα μέλη της από Λέσβο και Χίο που παραβρέθηκαν στην συνάντηση , έθεσαν στη κορυφή της ατζέντας την έλλειψη αναπτυξιακών έργων της Π.Β.Αιγαίου που χαρακτηρίζει την θητεία της απερχόμενης περιφερειακής αρχής , την απουσία προγραμματισμού αλλά και συνεργειών ,την υποστελέχωση των υπηρεσιών που αποτέλεσμα έχουν καθυστερήσεις και δυσλειτουργίες στην εξέλιξη δημοσίων και ιδιωτικών έργων, καθώς και μια σειρά κλαδικών ζητημάτων.

Ζητούμενο για την ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ είναι η ποιότητα κατασκευής των δημόσιων έργων” τόνισε ο κ. Σπιλάνης, και αναφέρθηκε στην τραγική εικόνα με τα « έργα –φαντάσματα » των οποίων η ύπαρξη ταλαιπωρεί τις υπηρεσίες αλλά και όλους τους πολίτες των νησιών με την μη ολοκλήρωσή τους, ειδικά σε Χίο και Σάμο αλλά και στη Λέσβο με χαρακτηριστικό την ΝΟΤΙΑ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ της πόλης της Μυτιλήνης ένα έργο με αναπτυξιακή διάσταση για όλο το νησί. 

Προτεραιότητα είναι η άμεση ολοκλήρωση αυτών ακριβώς των έργων ώστε να επιτελέσουν επιτέλους το ρόλο τους έστω και μετά από πολλά χρόνια που εκκρεμούν” τόνισε ο κ. Σπιλάνης.

Αναφέρθηκε επίσης και στην ανάγκη .διαβούλευσης μεταξύ Περιφέρειας, Δήμων και Φορέων ώστε ο προγραμματισμός των έργων να αποκτήσει δημοκρατικά χαρακτηριστικά σύμφωνα με τις ανάγκες της κοινωνίας και των νησιών μας. ΄΄Αυτό που ονομάζουμε συμμετοχική αυτοδιοίκηση.΄΄ Να ξεφύγει απ το μοντέλο της άκριτης απορρόφησης κονδυλίων σε έργα που αποφασίζονται πίσω από κλειστές πόρτες με πελατειακά κριτήρια και χωρίς στρατηγική στόχευση, που απορροφούν πόρους και σπαταλούν ανθρώπινο δυναμικό.

Η έλλειψη προγραμματισμού οδήγησε και στην έλλειψη μελετών για αναπτυξιακά έργα την ίδια στιγμή που η Π.Β.Αιγαίου είχε στη διάθεσή της πολύ περισσότερα κονδύλια από οποιαδήποτε άλλη περίοδο. Αναφορά έγινε στην απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ αυτής της περιόδου, αλλά και στην επιτυχία της επερχόμενης( 2021-2027) για την οποία η παρούσα Κυβέρνηση εξασφάλισε για την Π.Β.Αιγαίου διπλάσιους πόρους. Ταυτόχρονα δεν πρόσφερε ευκαιρίες απασχόλησης στο Τεχνικό Επιστημονικό προσωπικό των νησιών μας.

Υπογράμμισε επίσης τον σημαντικό ρόλο στον οποίο καλείται να συμβάλλει ο συγκεκριμένος επιστημονικός κλάδος, σε έργα που θα διασφαλίσουν τα νησιά από φυσικές καταστροφές, ιδιαίτερα ενόψει της κλιματικής αλλαγής.

banner

‘’Προσβλέπουμε στην συνεργασία σας προκειμένου να αντιστρέψουμε την αρνητική αναπτυξιακή εικόνα των νησιών μας’’ δήλωσε κλείνοντας ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιάννης Σπιλάνης.

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue