46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή Στην Ικαρία | Παρασκευή 7 Αυγούστου

Δελτίο τύπου | 23/07/2020

46ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ – «ΟΔΗΓΗΤΗ» στην ΙΚΑΡΙΑ | Παρασκευή 7 Αυγούστου – Καραβόσταμο

«Σοσιαλισμός για να μπορούμε να ανασαίνουμε, για να νικήσει η ζωή…»

Με αυτό το σύνθημα το 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή», θα κάνει το ταξίδι του σε όλη τη χώρα. Και φέτος ένας από τους πρώτους σταθμούς του θα είναι ο “Κόκκινος Βράχος” της Ικαρίας! Με μεράκι και ενθουσιασμό τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ προετοιμάζουμε την επιτυχία του φεστιβάλ του νησιού μας, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Αυγούστου, στο Καραβόσταμο (Ρέμα). Ώρα έναρξης: 9:00 μ.μ.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει:

  • Κεντρική ομιλία από τον Βαγγέλη Μαρούπα, μέλος της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε.

  • Πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και μεγάλη συναυλία με τη Ρίτα Αντωνοπούλου.

  • Στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση βιβλίου της Σύγχρονης Εποχής και παιδότοπος με escape room και άλλες δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους.

  • Θα υπάρχει έκθεση της Τομεακής Οργάνωσης με αφορμή την κατάσταση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας στο νησί καθώς και ψηφιακή έκθεση «Η επανάσταση είναι η μεγαλύτερη μέθη της ανθρωπότητας. Όποιος τη γεύτηκε μια φορά δεν ξεχνά ποτέ τη γεύση της».

Το Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» φέτος θα προσαρμοστεί για την προστασία της υγείας των επισκεπτών σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους, ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός σε όλες του τις εκδηλώσεις και δραστηριότητες. Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ έχουν αποδείξει την υπεύθυνη στάση τους, την ικανότητα τους οργανωμένα και συλλογικά να μπαίνουν μπροστά, ώστε να δυναμώνει η αγωνιστική διεκδίκηση και να τηρούνται ταυτόχρονα όλα τα μέτρα προστασίας.

Το Φεστιβάλ της Οργάνωσης μας με τις εκατοντάδες εκδηλώσεις σε κάθε άκρη της χώρας μας, αποτελεί κορυφαίο πολιτικό, πολιτιστικό γεγονός, καταξιωμένο στο λαό και τη νεολαία της πατρίδας μας! Σε αυτό συναντιούνται όλοι αυτοί που αμφισβητούν τη σημερινή πραγματικότητα, που αγωνίζονται, μα και όσοι ψάχνουν να βρουν απαντήσεις στα καθημερινά αδιέξοδα, στην ανασφάλεια, στο φόβο που γεννάει το σάπιο σύστημα που ζούμε!

Ο λαός του νησιού μας, η νεολαία, καθημερινά νιώθει ότι οι προσδοκίες και τα όνειρα για τη ζωή και το μέλλον τους δεν ικανοποιούνται στα ασφυκτικά πλαίσια της καπιταλιστικής κοινωνίας! Η ανασφάλεια, το άγχος για να οργανώσουμε τις ζωές μας, οι τεράστιες ελλείψεις σε Παιδεία-Υγεία στο νησί, τα πανάκριβα έξοδα μεταφοράς αποτελούν μόνιμη θηλιά γύρω από το λαιμό μας.

Οι εξελίξεις που τρέχουν με την τουρκική επιθετικότητα στην ευρύτερη περιοχή, οι όλο και χειρότερες προβλέψεις για μία πιο βαθιά οικονομική κρίση δεν μας αφήνουν ανεπηρέαστους. Πόσο μάλλον όταν βλέπουμε να γιγαντώνονται οι αντιθέσεις, να συνεχίζουν να πλουτίζουν οι λίγοι πάνω στη φτώχεια δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Όταν βλέπουμε πάνω στις εκατόμβες νεκρών από τον κορονοϊό κράτη και μονοπωλιακοί όμιλοι να στήνουν παζάρια για το ποιος θα γίνει πιο πλούσιος από το εμβόλιο, αποσιωπώντας ότι σύμφωνα με τον ΠΟΥ, ο μισός πληθυσμός της Γης δεν μπορεί να έχει πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας όταν τις χρειαστεί…

Μαζί με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, ο λαός, η νεολαία πρέπει να πούμε ένα μεγάλο «φτάνει πια» η ζωή μας να σημαδεύεται από έναν φαύλο κύκλο εκμετάλλευσης, αδικίας, πολέμων, κρίσεων! Να πούμε «ως εδώ» με αυτήν την καθημερινότητα που ζούμε και που θα συνεχίσουμε να ζούμε, αν δεν βάλουμε εμείς εμπόδια και δεν οργανώσουμε εμείς την αντεπίθεση. Το Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή δίνει αυτό το στίγμα! Τα μεγάλα αδιέξοδα του καπιταλισμού, τα οποία και με την πανδημία αναδύθηκαν πιο έντονα, ούτε αποτελούν μονόδρομο ούτε χωράνε διορθώσεις!

Καλούμε τους νέους και τις νέες, το λαό του νησιού μας, να συμμετέχουν στο Φεστιβάλ μας! Να διασκεδάσουν, να γνωρίσουν, να εμπνευστούν, να πάρουν δύναμη για τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας! Να παλέψουν μαζί μας για μια κοινωνία που δεν θα θέτει ως σκοπό της τα αμύθητα κέρδη μιας χούφτας παρασίτων, αλλά θα βάζει μπροστά τις σύγχρονες ανάγκες και το πώς αυτές θα καλυφθούν. Κι αυτή δεν είναι άλλη από τη σοσιαλιστική – κομμουνιστική κοινωνία. Γιατί σήμερα μόνη απάντηση είναι ο… ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ για να μπορούμε να ανασαίνουμε, για να νικήσει η ζωή!

Τομεακή Οργάνωση Ικαρίας

Check Also

ΣΥΡΙΖΑ Ικαρίας: Απάντηση στο άρθρο “Περί Ομοψυχίας”

ΜΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ! Περί «ομοψυχίας» ο λόγος που επικαλέσθηκε ο βουλευτής Σάμου – Ικαρίας και …