16.2 C
Ikaria
Σάββατο, 21 Μαΐου, 2022

26 Ιανουαρίου: Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία – Συγκέντρωση στο Νοσοκομείο Ικαρίας

26 Ιανουαρίου: Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία

Συγκέντρωση στο Νοσοκομείο

12:30 το πρωί

Την ώρα που ακόμα και οι ειδικοί της κυβέρνησης αναγκάζονται μέσω της έκθεσης Τσιόδρα-Λύτρα να παραδεχτούν πως για χιλιάδες νεκρούς της πανδημίας υπεύθυνη είναι η έλλειψη κρεβατιών ΜΕΘ, συνεχίζεται και εντείνεται η περεταίρω διάλυση της δημόσιας υγείας.

Έτσι, μετά το άγριο πετσόκομμα των κονδυλίων για την υγεία κατά 1,5 δις την τελευταία διετία, κόντρα σε κάθε λογική, η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την εγκληματική πολιτική της στην υγεία, ανακοινώνοντας σε κάθε ευκαιρία την πρόθεσή της για κλεισίματα/συγχωνεύσεις περίπου 60 περιφερειακών νοσοκομείων της χώρας!

Και σαν να μην έφταναν αυτά, σε επίπεδο προσωπικού η κατάσταση πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο:

·         Μόνιμες προσλήψεις δεν γίνονται

·         Χιλιάδες συμβασιούχοι βρίσκονται στα πρόθυρα της απόλυσης μιας και κανείς ως τώρα δεν γνωρίζει ποιο θα είναι το μέλλον τους

·         Εκατοντάδες υγειονομικοί συνταξιοδοτούνται χωρίς να αναπληρώνονται

·         Χιλιάδες υγειονομικοί νοσούν από κορονοϊό επιτείνοντας την ασφυξία στο σύστημα υγείας.

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση, η κυβέρνηση, όχι μόνο επιμένει στις αναστολές εργασίας 7.500 ανεμβολίαστων υγειονομικών που τόσο χρήσιμοι θα ήταν για το σύστημα υγείας τους κρίσιμους αυτούς μήνες της πανδημίας, αλλά σκληραίνοντας την στάση της, ανακοινώνει την πρόθεσή της για απόλυσή τους αν έως τις 31 Μαρτίου επιμένουν να μην εμβολιαστούν!

Πρόκειται για μια εκδικητική, άδικη, τιμωρητική και παράλογη μεθόδευση, καθώς όλους αυτούς τους μήνες έχουν αποδομηθεί από την ίδια την πραγματικότητα όλα τα γελοία προσχήματα που χρησιμοποιήθηκαν για να την επιβάλλουν. Θυμίζουμε ότι οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί εκδιώχτηκαν από την εργασία τους ως επικίνδυνοι μεταδότες του κορονοϊού προς τους ασθενείς. Παρόλη την λασπολογία, την στοχοποίηση, τους απαράδεχτους χαρακτηρισμούς προς τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς ως ψεκασμένους ή αρνητές, η πραγματικότητα λέει ότι οι εμβολιασμένοι συνάδελφοι νοσούν, εξαναγκαζόμενοι μάλιστα να επιστρέφουν στην εργασία τους εντός 5 ημερών, ακόμα και με συμπτώματα!

Η απλούστατη ερώτηση που προκύπτει αβίαστα και απαιτεί απάντηση από όλους τους υποστηρικτές της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών στους υγειονομικούς είναι η εξής: ¨Με ποια επιστημονική λογική, οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί βρίσκονται εκτός δουλειάς από τη στιγμή που όλοι, εμβολιασμένοι ή μη, αποδεδειγμένα πλέον νοσούν αλλά και μεταδίδουν τον ιό¨;

Προφανώς και δεν περιμένουμε κάποια σοβαρή απάντηση από τους αρίστους της κυβέρνησης, οι οποίοι ξεφτιλίζοντας την επιστήμη την οποία υποτίθεται ακολουθούν, δήλωναν ότι δεν υπάρχουν μελέτες που να αποδεικνύουν ότι οι ανεμβολίαστοι αστυνομικοί μεταδίδουν τον ιό!

Για τους υγειονομικούς όλης της χώρας γίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρο ότι αυτό που επιδιώκει η κυβέρνηση είναι η διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας και η περεταίρω ιδιωτικοποίησή του. Οι δρομολογούμενες απολύσεις των ανεμβολίαστων υγειονομικών προφανώς και δεν γίνονται για την προάσπιση της υγείας του λαού. Αποτελούν κομμάτι των εγκληματικών αυτών πολιτικών διάλυσης της δημόσιας υγείας, αποτελούσαν χρόνιο ανομολόγητο στόχο τους και η πανδημία τους έδωσε το πρόσχημα να το πράξουν. Με ασύστολα ψεύδη, τρομοκρατία και διχασμό, παίζοντας νυχθημερόν από τα καλοταϊσμένα κυρίαρχα ΜΜΕ το παραμύθι της ατομικής ευθύνης και αναπαράγοντας με κάθε ευκαιρία τον κοινωνικό αυτοματισμό, η κυβέρνηση κατάφερε ως τώρα να επιβάλλει με ελάχιστες αντιστάσεις από μεριάς κοινωνίας, τις εγκληματικές αυτές πολιτικές.

            Ωστόσο, η αλήθεια δεν μπορεί να κρύβεται για πάντα. Όσο και να προσπαθεί η κυβέρνηση να εντείνει τους εκβιασμούς, τον διχασμό, την πίεση πάνω στους ανεμβολίαστους μέσω προστίμων, την ίδια ώρα ο πληθωρισμός και το δημόσιο χρέος εκτινάσσονται, η ακρίβεια σαρώνει, οι απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα εντείνονται και οι ζωές όλων μας μπαίνουν στο στόχαστρο. Αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο ότι η διαχείρηση της πανδημίας αποτέλεσε και αποτελεί επί της ουσίας το εργαλείο, προκειμένου να φορτωθούν για άλλη μια φορά στις πλάτες όλου του λαού οι συνέπειες της ολοένα και διογκούμενης οικονομικής κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος. Που αυτό σε απλά λόγια για τον λαό σημαίνει διάλυση του κοινωνικού κράτους: της υγείας, της εκπαίδευσης, της εργασίας, της ασφάλισης. Και μάλιστα με όσο το δυνατόν λιγότερες αντιστάσεις από πλευράς κοινωνίας. Αυτό εξυπηρετεί και η στοχοποίηση των ανεμβολίαστων, οι οποίοι μετατράπηκαν σε αποδιοπομπαίους τράγους, εμφανιζόμενοι ως υπεύθυνοι όχι μόνο για την κάκιστη πορεία της πανδημίας, αλλά και ως υπαίτιοι για την οικονομική ύφεση, τα κλεισίματα μαγαζιών, τις απολύσεις. Τον ίδιο σκοπό εξυπηρετεί και η καταπάτηση συνδικαλιστικών και δημοκρατικών ελευθεριών του λαού με πρόσχημα την πανδημία, αυτό δρομολογεί και το ξεδόντιασμα του συνδικαλισμού μέσω του νόμου Χατζηδάκη.

            Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από την δικαιοσύνη που σε κάθε ευκαιρία βγάζει παράνομη κάθε απεργιακή διεκδίκηση, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την κινητοποίηση σύσσωμου του προσωπικού του νοσοκομείου παίδων Πεντέλης ενάντια στην μετατροπή του σε εμβολιαστικό κέντρο και την απόσυρσή του από το πρόγραμμα εφημεριών.

            Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από οποιαδήποτε ανακατανομή της πολιτικής τράπουλας μετά από τις εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν. Όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις ακολούθησαν τις ίδιες πολιτικές ευθυγράμμισης με τα διευθυντήρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των διεθνών τοκογλύφων, αφήνοντας στη μοίρα του τον λαό και τις ανάγκες του.

            Ο δικός μας δρόμος περνάει μέσα από τους αγώνες μας ενάντια στην υποβάθμιση της υγείας, την στιγμή που οι δομές υγείας των νησιών μας βρίσκονται στην χειρότερη κατάσταση της τελευταίας 20ετίας. Ο Ικαριακός λαός δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής υπό τις συνθήκες αυτές και την ίδια ώρα να βλέπει το ισχνό του εισόδημα να εξανεμίζεται από την ακρίβεια και την αισχροκέρδια με τα rapid test και τα  pcr.

Παλεύουμε-αγωνιζόμαστε για:

 

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΙ ΑΝΕΣΤΑΛΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΕΣΤ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ/ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΑΓΚΑΙΟΥ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ – ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

ΕΞΩ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ – ΓΕΝΝΑΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ

ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΣ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ – ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΑΘΟΛΟΓΟΥ, ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΥ, ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ, 2ου ΝΕΦΡΟΛΟΓΟΥ

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ Μονάδα Τεχνητού Νεφρού

ΝΕΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ – ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ

ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ Κ.Υ. ΕΥΔΗΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΑΒ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΙΑ ΤΩΝ ΡΑΠΙΝΤ ΤΕΣΤ – ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ- ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΕΟΔΥ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΕΛΕΥΣΗ ΚΛΙΜΑΚΙΩΝ ΤΟΥ ΕΟΔΥ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ, ΕΝΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ, ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΤΩΝ 100 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ (GREEN PASS)

Καλούμε συλλόγους, σωματεία και φορείς στις 26/1, σε συγκέντρωση στο νοσοκομείο στις 12:30 το πρωί. Θα πραγματοποιηθεί και παρέμβαση στο γραφείο της αναπληρώτριας διοικήτριας του νοσοκομείου.

ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!

Επίσης, ύστερα από σχετική απόφαση του Δ.Σ., απευθύνουμε κάλεσμα στα σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα των νησιών  μας προκειμένου να συντονίσουμε την δράση μας απέναντι στο νόμο Χατζηδάκη. Η συγκέντρωση της 26/1 είναι μια ευκαιρία να καθοριστεί η ημερομηνία και η ώρα πραγματοποίησης του καλέσματος αυτού.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ

23/1/2022

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

14,614ΥποστηρικτέςΚάντε Like
577ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,270ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ