24ος Διάπλους Ομάδας Αιγαίου από 10 μέχρι και Δευτέρα 21 Μαΐου

Ο 24ος Διάπλους Αιγαίου Πελάγους ξεκίνησε την Πέμπτη 10 Μαΐου 2018 και θα διαρκέσει 12 ημέρες, μέχρι και τη Δευτέρα 21 Μαΐου 2018.

Η Ομάδα, με 11 φουσκωτά και το εξειδικευμένο σκάφος της, «ΜΗΝΑΣ Ε», θα διανύσει περισσότερα από 410 ναυτικά μίλια και θα επισκεφθεί τους Φούρνους, τη Θύμαινα, την Πάτμο, τη Δονούσα, την Αμοργό, τη Φολέγανδρο, την Ίο και το Κουφονήσι.

Στην αποστολή συμμετέχουν περισσότεροι από 110 εθελοντές, μεταξύ των οποίων περισσότεροι από 35 ιατροί, 18 και πλέον ειδικοτήτων.

Στα νησιά αυτά θα διενεργηθούν δωρεάν ιατρικές, αιματολογικές και μικροβιολογικές εξετάσεις των κατοίκων. Μέσα στα πλαίσια της εκστρατείας μας για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, έχουν προγραμματιστεί σχετικές ενημερωτικές ομιλίες, βιωματικά σεμινάρια και θα λειτουργήσουν ειδικά ιατρεία μαστού με κλινικές εξετάσεις και υπερηχογραφικούς ελέγχους. Θα προσφερθεί, επίσης, εξοπλισμός και αναλώσιμα στα ιατρεία των νησιών.

Στα σχολεία θα προσφερθεί εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό υλικό καθώς και υποτροφίες φοίτησης σε εκπαιδευτικό ίδρυμα επαγγελματικής κατάρτισης.

Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις και μια σειρά από σημαντικά έργα υποδομής.

Σήμερα Κυριακή (13/5) η ομάδα Αιγαίου βρίσκεται στην Πάτμο (3ος Σταθμός)

 

 

Αναδημοσίευση από : http://newportkarlovassi.blogspot.gr

Check Also

Απαξίωση των Ελληνικών Νησιών: Ψέριμος

Η Ψέριμος είναι ένα μικρό νησί ανάμεσα στην Κω και την Κάλυμνο, 4,5 μίλια από …