2ος Κολυμβητικός Μαραθώνιος «Ο γύρος της Θύμαινας»

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος ο Κολυμβητικός Μαραθώνιος «Ο Γύρος της Θύμαινας», μια κολυμβητική διαδρομή 18 χιλιομέτρων με πολλές εναλλαγές στις συνθήκες και τα τοπία.

Παρά τις δύσκολες συνθήκες 14 από τους 15 αθλητές κατάφεραν και ολοκλήρωσαν κολυμπώντας τον γύρο του νησιού της Θύμαινας.

Η Γεωργία Μαρινοπούλου ήταν η αθλήτρια που τερμάτισε πρώτη με χρόνο 4 ώρες και 27 λεπτά!

Την ακολούθησε ο Αργεντίνος Fernando Ciaramella με χρόνο 4ώρες και 31 λεπτά και  τρίτος ήρθε ο αθλητής Πάνος Μπαντουβάνης με χρόνο 5 ώρες και 12 λεπτά.

Οι υπόλοιποι αθλητές ήταν οι  Γκιουζέπας Δημήτρης, Παναγιώτης Αρβανιτάκης, Αντρέας Παρίσσης, Ιωσήφ Σεριστατίδης, Αλέξανδρος Νταής, Ηρακλής Παπαργυρίου, Δανάη Σπάνια, Δανάη Μενεξιαδη, Αλέξανδρος Σαμαράς, Δημήτρης Αργυρόπουλος, Κωνσταντίνος Ευγενειάδης και Μπετούνη Γιώτα με χρόνους από 5 ώρες και 20 λεπτά έως 7 ώρες και 15 λεπτά.

Ο Γύρος της Θύμαινας  είναι μια γιορτή της μαραθώνιας κολύμβησης, με αθλητές από όλο τον κόσμο να κολυμπούν τα μαγευτικά νερά της μικρής Θύμαινας, τους ντόπιους με τα καΐκια τους να συνοδεύουν τους αθλητές κατά την διάρκεια αυτής της υπερπροσπάθειας, τα παιδιά και οι κάτοικοι να περιμένουν με σημαιάκια και βεγγαλικά όλους τους αθλητές στον τερματισμό και μετά όλοι μαζί να γλεντάνε στην πλατεία του νησιού.

Ο Γύρος της Θύμαινας διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Θύμαινας σε συνεργασία με την Αργυρώ Αργυριάδου και την  υποστήριξη του Δήμου Φούρνων Κορσεών.

Ο Γύρος της Θύμαινας ήταν μια τρελή ιδέα πριν μερικά χρόνια που πλέον τείνει να γίνει ένας ισχυρός αθλητικός θεσμός της μαραθώνιας κολύμβησης.

About ikariaki.gr