2η IKARIA SENIOR REGATTA Ευάνδρια 2018

2Η IKARIA SENIOR REGATTA – ΕΥΑΝΔΡΙΑ 2018

17 – 24 Σεπτεμβρίου 2018

Η Ικαρία είναι ένα νησί διάσημο για την μακροζωία τον κατοίκων του, τον ιδιαίτερο τρόπο ζωής και διασκέδασής τους και την αντίληψη που έχουν για την έννοια “χρόνος”.

Σε αυτό το νησί προσκαλούμε όλους τους Βετεράνους της Ιστιοπλοΐας, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σε μια συγκέντρωση με επίκεντρο την αγάπη για τη ζωή, τα ταξίδια και την περιπέτεια.

Όροι Αγώνα

Σκάφος: ιστιοπλοϊκό
Κυβερνήτης: άνω των 70 ετών
Πλήρωμα: φίλοι / οικογένεια

ΔΙΑΔΡΟΜΗ – ΧΑΡΤΗΣ

1
ΙΚΑΡΙΑ
Άγιος Κήρυκος
2
ΣΑΜΟΣ
Μαραθόκαμπος
3
ΠΑΤΜΟΣ
Σκάλα
4
ΦΟΥΡΝΟΙ
Κορσέων
5
ΙΚΑΡΙΑ
Άγιος Κήρυκος
Συνολικά

Ναυτικά Μίλια

85.00

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η Εταιρία Ικαριακών Μελετών σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Ικαρίας, τον Ναυτικό Όμιλο Σάμου, καθώς και με τους Δημάρχους των δήμων Ικαρίας, Σάμου & Φούρνων, και με την ευγενική υποστήριξη του Π.Ο.Ι.ΑΘ., σας προσκαλούν στην δεύτερη διοργάνωση ιστιοπλοϊκής εβδομάδας βετεράνων (αρχηγών πληρωμάτων άνω των 70 ετών – με τους φίλους και τις οικογένειές τους), η οποία θα πραγματοποιηθεί από 18 έως 24 Σεπτεμβρίου 2018. Η εβδομάδα αυτή περιλαμβάνει ιστιοπλοϊκό αγώνα από Ικαρία προς Σάμο – Πάτμο – Φούρνους και επιστροφή, καθώς και εκδηλώσεις προς τιμήν των συμμετεχόντων.

Ο αγώνας αυτός έχει ήδη από την περσινή πρώτη διοργάνωση συγκεντρώσει το ενδιαφέρον της διεθνούς ιστιοπλοϊκής κοινότητας και ελπίζουμε να προσελκύσει τους βετεράνους ιστιοπλόους, όχι μόνο ολόκληρου του Αιγαίου και του Ιονίου, αλλά και συμμετέχοντες από το εξωτερικό, ώστε να καθιερωθεί ως ετήσιο γεγονός των βετεράνων ιστιοπλόων.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου & του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2018

16/09 Κυριακή
16:00
Λήξη χρονικού ορίου υποβολής δηλώσεων συμμετοχής

 

17/09 Δευτέρα
20:00
Συγκέντρωση Κυβερνητών / Τελετή καλωσορίσματος

 

18/09 Τρίτη
1ο Σκέλος
11:00
Αρχή: Άγιος Κήρυκος Ικαρία/ Μαραθόκαμπος Σάμος
19/09 Τετάρτη
Ελεύθερη
20/09 Πέμπτη
2ο Σκέλος
11:00
Μαραθόκαμπος Σάμος / Σκάλα Πάτμος
21/09 Παρασκευή
Ελεύθερη
22/09 Σάββατο
3ο Σκέλος
10:00
Σκάλα Πατμος / Φούρνοι Κουρσεων
23/09 Κυριακή
Ελεύθερη
24/09 Δευτέρα
4ο Σκέλος
11:00
Φούρνοι Κουρσεων / Άγιος Κήρικος Ικαρία
19:00
Απονομή

ΧΟΡΗΓΟΙ

 

 

 

Η I.S.R σχεδιάστηκε από μια παρέα ενεργών βετεράνων ιστιοπλόων. Προσδοκούμε να φέρουμε κοντά μας και να επαναδραστηριοποιήσουμε όσους αγαπούν τη ζωή και τη θάλασσα.

Οραματιζόμαστε μια ευρεία σύμπραξη ανθρώπων με ναυτοσύνη, που σέβονται την ατομική ιδιαιτερότητα και απολαμβάνουν το αίσθημα ευδαιμονίας και πληρότητας που χαρίζει η ιστιοπλοΐα.

Διακρινόμαστε για την διαφορετικότητα, τον πλουραλισμό και την εμπειρία μας στη ζωή.

Δραστηριοποιούμαστε στο Ανατολικό Αιγαίο, με βάση το νησί της μακροζωίας την Ικαρία, οργανώνοντας παράλληλα και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Δραστηριοποιούμαστε στο Ανατολικό Αιγαίο, με βάση το νησί της μακροζωίας την Ικαρία, οργανώνοντας παράλληλα και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Συνεργαζόμαστε με καταξιωμένους Ναυτικούς ομίλους, κυβερνητικούς φορείς, καθώς και με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Η συναισθηματική ανάγκη που μας συνδέει με τις ρίζες μας και τη θάλασσα, τη ναυτική παράδοση και τη ναυτοσύνη, είναι η ιστιοπλοΐα. Σαν λαμπάδα που μεταφέρει τη φλόγα από γενιά σε γενιά.

 

Αναδημοσίευση από : https://ikaria-senior-regatta.gr

Check Also

Υδατικοί πόροι Σάμου – Ικαρίας – Φούρνων

Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΥΔΑΤΙΝΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝΜΑΣ                   ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ   Η Θάλασσα δεν …