Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΠεριφέρεια Β.ΑιγαίουΕπαρχείο Ικαρίας-Φούρνων Περιφερειακό Συμβούλιο στην Ικαρία: Συγκοινωνιακό και εξέλιξη έργων μονοπώλησαν το ενδιαφέρον – Φωτό και βίντεο

Περιφερειακό Συμβούλιο στην Ικαρία: Συγκοινωνιακό και εξέλιξη έργων μονοπώλησαν το ενδιαφέρον – Φωτό και βίντεο

by ikariaki.gr
30 views

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο που έλαβε χώρα στην Ικαρία, τέθηκαν θέματα σχετικά με τη πορεία και προγραμματισμό έργων για το νησί μας, με πρωταγωνιστή και πάλι το έργο κατασκευής και λειτουργίας σφαγείου. Ο Δήμαρχος Ικαρίας, κ. Καλαμπόγιας, ζήτησε συνεργασία και βοήθεια από την Περιφέρεια ώστε να βοηθήσει να ωριμάσουν έργα υποδομής και ανάπτυξης για το νησί, μιας και η γενικότερη υποστελέχωση των δήμων, δυσχεραίνει αυτή την αρμοδιότητα.

Συζητήθηκε το πρόβλημα με τη στάση  λεωφορείου στο λιμάνι Ευδήλου για την ομαλή εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών και το λόγο πήρε η κ. Σουλιώτη Αμφιτρίτη. Το συμπέρασμα ήταν ότι υπάρχει περιθώριο εξομάλυνσης με συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

Το λόγο πήρε ο κ. Κράτσας, πρόεδρος Συλλόγου ΑΜΕΑ Ικαρίας “Ηλιαχτίδα” όπου έθιξε τα χρόνια προβλήματα μεταφοράς μαθητών ΑΜΕΑ, πρόσβασης στα σχολεία, υποστελέχωσης του ειδικού σχολείου, προβλήματα με το ΚΕΠΑ και έκανε επίκληση ώστε να λειτουργήσει η κοινωνική υπηρεσία της Περιφέρειας και να διευθετηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές ΑΜΕΑ του νησιού  μας.

Το λόγο πήρε ο κ.Σταμούλος, περιφερειακός σύμβουλος, και σημείωσε ότι σκοπός δεν είναι απλά να θιχτούν τα προβλήματα στο ΠΣ, άλλωστε είναι γνωστά, αλλά πρέπει να παρθούν άμεσες αποφάσεις για τη λύση τους.

 

 

banner

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue