Home ΚοινωνίαΑιγαίο Όταν θα σιωπήσουν οι δημοσιογράφοι, όταν πάψει η Ελευθεροτυπία τότε θα πάψει και η Δημοκρατία

Όταν θα σιωπήσουν οι δημοσιογράφοι, όταν πάψει η Ελευθεροτυπία τότε θα πάψει και η Δημοκρατία

by ikariaki.gr
4 views

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Μυτιλήνη 21 Ιανουαρίου 2019

Όταν θα σιωπήσουν οι δημοσιογράφοι, όταν πάψει η Ελευθεροτυπία τότε θα πάψει και η Δημοκρατία.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι εκφράζουν για μια ακόμη φορά τη συμπαράσταση τους στους δημοσιογράφους που δέχονται επιθέσεις από ακροδεξιά στοιχεία στα νησιά μας. Δύο μέρες μετά την φασιστική επίθεση σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ στο συλλαλητήριο για τη συνθήκη των Πρεσπών στην Αθήνα αύριο Τρίτη εκδικάζονται στη Μυτιλήνη δύο υποθέσεις διαδικτυακής επίθεσης κατά δυο δημοσιογράφων από το ίδιο άτρομο που κατηγορείται για  συκοφαντική δυσφήμιση κατά συρροή, εξύβριση κατά συρροή και απειλή. Δυστυχώς όπως ενημερωθήκαμε από τη σχετική ανακοίνωση της  Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων, (ΕΣΗΕΠΗΝ), οι δύο υποθέσεις έχουν οριστεί να εκδικαστούν στις τελευταίες θέσεις του πινακίου με κίνδυνο να αναβληθούν για μια ακόμη φορά λόγων παρέλευσης του ωραρίου.

Ο Μιχάλης Μπάκας, συντονιστής της Περιφερειακής οργάνωσης Βορείου Αιγαίου των Οικολόγων Πράσινων, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Οι Οικολόγοι Πράσινοι καλούμε τις δικαστικές αρχές να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να επιταχύνουν τις διαδικασίες για την απονομή δικαιοσύνης ώστε να πάψουν οριστικά τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά επιθέσεων κατά μελών της δημοσιογραφικής κοινότητας στα νησιά μας. Οφείλουμε όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες και τα πολιτικά κόμματα να ορθώσουμε μέτωπο αντίστασης απέναντι σε νοσταλγούς αντιδημοκρατικών πρακτικών και ιδεολογιών. Όταν θα σιωπήσουν οι δημοσιογράφοι, όταν πάψει η Ελευθεροτυπία τότε θα πάψει και η Δημοκρατία.»

 

Οικολόγοι Πράσινοι Βορείου Αιγαίου

banner

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue