Home ΟικονομίαΕργασία Όλες και όλοι στην απεργία και στις διαδηλώσεις στις 30 Μάη!

Όλες και όλοι στην απεργία και στις διαδηλώσεις στις 30 Μάη!

by ikariaki.gr
3 views

Στις 30 Μάη οι εκπαιδευτικοί απεργούμε για τις ανάγκες τις δικές μας και των μαθητών μας!

Απεργούμε γιατί:

Η αδιοριστία θα συνεχιστεί και την επόμενη σχολική χρονιά.

  • Γιατί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και οι δορυφόροι τους ικανοποιούν τις απαιτήσεις του ΣΕΒ, που ζητά να μη γίνουν μονιμοποιήσεις εκπαιδευτικών γιατί μας θεωρούν κόστος και ταυτόχρονα μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα με υποσχέσεις για διορισμούς σε …βάθος χρόνου.
  • Γιατί είναι δικαίωμα των μαθητών μας να έχουν τον αντίστοιχο εκπαιδευτικό, νηπιαγωγό, δάσκαλο και καθηγητή από την αρχή της χρονιάς.
  • Γιατί το Υπουργείο μας εμπαίζει προκλητικά όταν ονομάζει “υποστηρικτικές δομές” το ν/σ που διαλύει ακόμα και τις στοιχειώδεις δομές υποστήριξης, ιδιαίτερα της ειδικής αγωγής για τα δημόσια σχολεία.
  • Γιατί η στήριξη της Ειδικής Αγωγής με μόνιμους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων είναι άμεση ανάγκη. Σε όλα τα σχολεία να υπάρχουν τμήματα ένταξης, τάξεις υποδοχής, ένας εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης για κάθε παιδί που τον χρειάζεται. Η Ειδική Αγωγή και η στήριξη των παιδιών να γίνεται μέσα στο σχολείο και όχι να είναι πανάκριβο εμπόρευμα για τις λαϊκές οικογένειες.
  • Γιατί δεν δεχόμαστε τη δαμόκλειο σπάθη της αντιδραστικής, τιμωρητικής αξιολόγησης για να να γίνουν οι εκπαιδευτικοί να συνένοχοι στους στόχους μιας παιδείας των περικοπών, των εμπορευματοποιημένων και κατηγοριοποιημένων σχολείων.
  • Γιατί μέσα στις τάξεις μας εμφανίζονται όλα τα προβλήματα που βιώνει η λαϊκή οικογένεια ειδικά σε εποχή κρίσης. Προβλήματα μαθησιακά, κοινωνικά, συναισθηματικά, συμπεριφοράς και αυτά δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν ολόπλευρα, μέσα σε 25αρια και 28άρια τμήματα και χωρίς καμία υποστήριξη στον εκπαιδευτικό. Γιατί είναι απόλυτη ανάγκη σήμερα να υπάρξει άμεση μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα, φροντιστηριακά τμήματα, ενισχυτική διδασκαλία από την πρώτη μέρα έναρξης του σχολείου.
  • Γιατί δεν θέλουμε να διδάσκουμε στα παιδιά μας τις αντιδραστικές αξίες ενός σάπιου συστήματος που έχει για ευαγγέλιο την ανταγωνιστικότητα και τον ατομισμό.
  • Γιατί η μάθηση δεν μπορεί να γίνεται με τον εκπαιδευτικό λάστιχο με αντιεπιστημονικές αναθέσεις και ενοποιήσεις και τον εκπαιδευτικό να διδάσκει ότι τύχει.
  • Γιατί απαιτούμε εδώ και τώρα να φτιαχτούν Νηπιαγωγεία και να προσληφθούν Νηπιαγωγοί, να δημιουργηθούν όλες οι προϋποθέσεις για την εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής και δεν «τσιμπάμε» από τη δήθεν θεσμοθέτηση «σε βάθος τριετίας» που ψήφισε η κυβέρνηση στη Βουλή.

Τη “δίκαιη ανάπτυξη” που από κοινού κυβέρνηση, κόμματα του μνημονίου, οι ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, επιμελητήρια μαζί με τον ΣΕΒ, τους τραπεζίτες προπαγανδίζουν, τη νιώθουμε κάθε μέρα στο πετσί μας!

Θέλουν να μας πείσουν ότι ό,τι έγινε, έγινε. Όχι μόνο αποδεχτούμε τη μίζερη πραγματικότητα που μας επιβάλλουν αυτοί που θησαυρίζουν σε βάρος μας, αλλά να αγωνιστούμε για τους στόχους τους. Να θυσιάσουμε τα πάντα για την ανάκαμψη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων. Σε αυτές τις συνθήκες, η κυβέρνηση δεν διστάζει να μετατρέψει την Ελλάδα σε ορμητήριο πολέμου, να γίνει ο σημαιοφόρος του ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή για να εξυπηρετήσει το μοίρασμα του ενεργειακού πλούτου της ευρύτερης περιοχής. Μας εμπλέκει όλο και πιο βαθιά στο κουβάρι των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων, που φέρνουν όλο και πιο κοντά τον πόλεμο.

Αυτό το δρόμο της υποταγής υπηρετεί όχι μόνο η συμβιβασμένη ηγεσία στην ΑΔΕΔΥ αλλά και οι πλειοψηφίες σε ΟΛΜΕ, ΔΟΕ. Σφύριζαν αδιάφορα όταν εκατοντάδες σωματεία, χιλιάδες εργαζόμενοι πάλευαν ενάντια στον απεργοκτόνο νόμο, σαμπόταραν με κάθε τρόπο την οργάνωση του αγώνα ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά σχέδια της κυβέρνησης (νέες δομές-αξιολόγηση, νέο Λύκειο), ενώ την Πρωτομαγιά δεν εμφανίστηκαν καν στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Στις 30 Μάη βγαίνουμε στο δρόμο, γιατί τίποτα δε μας χαρίστηκε, όλα με αγώνες και θυσίες κατακτήθηκαν. Για εμάς τους εργαζόμενους ένας δρόμος υπάρχει: Ο δρόμος της οργάνωσης και της συλλογικής διεκδίκησης! Να αγωνιστούμε και να παλέψουμε με επίκεντρο τις ανάγκες μας.

Όλοι μαζί εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, μικροί επαγγελματίες, νεολαία διεκδικούμε:

banner
  • Αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές.
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.
  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας
  • Κάτω οι φόροι – να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας
  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου
  • Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων

Πάνω απ’ όλα απεργούμε και διαδηλώνουμε γιατί δε θέλουμε να είμαστε υποταγμένοι και σκυφτοί, δε θέλουμε να εκπαιδεύουμε μια νέα γενιά που θα ζήσει χειρότερα από μας, με σκυμμένο κεφάλι και χωρίς δικαιώματα.

Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι – Τώρα με το ΠΑΜΕ επίθεση και πάλη!

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 30 Μάη

Στις 10.00 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Σάμου στο Βαθύ

 

Μάης 2018

 

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ & ΔΗΜΟΥ ΦΟΥΡΝΩΝ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 30 του ΜΑΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓ ΚΗΡΥΚΟ στις 12 το μεσημέρι

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Το σωματείο μας, καλεί κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα,  να πάρει ενεργά μέρος στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 30 Μάη, συμβάλλοντας ο ίδιος ως πρωταγωνιστής, στην επιτυχία της απεργίας. Ενώνοντας τη φωνή του, με τη φωνή χιλιάδων εργαζομένων σε δημόσιο και  ιδιωτικό τομέα, με κάθε συνταξιούχο, με κάθε νέο και νέα, με κάθε φτωχό αυτοαπασχολούμενο, με κάθε φτωχό αγρότη, με κάθε άνθρωπο του μόχθου που στενάζει καθημερινά από την πολιτική που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κατ΄απαίτηση των εργοδοτών, της ΕΕ του ΔΝΤ,  εφαρμόζει και τσακίζει τις ζωές μας.  Όλοι εμείς που βλέπουμε τη ζωή τη δική μας και των παιδιών μας, να στενάζει,, όλοι εμείς που έχουμε κοινό συμφέρον και κοινές ανάγκες, έχουμε καθήκον να ισχυροποιήσουμε τη δική μας κοινωνική  συμμαχία, προτάσσοντας τα δικά μας αιτήματα που γεννήθηκαν από τις πραγματικές σύγχρονες ανάγκες μας, δίνοντας όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της Πανελλαδικής Πανεργατικής Απεργίας στις 30 Μάη.

Κάθε εργαζόμενος θα πρέπει να προβληματιστεί σοβαρά. Να μην ξεγελαστεί από τη συντονισμένη προσπάθεια κυβέρνησης και εργατοπατέρων να δηλητηριάσουν τη συνείδησή του. Ο στόχος τους είναι καθαρός. Θέλουν να αποσπάσουν τη συναίνεση και την υποταγή των εργαζομένων, παρεμβαίνοντας στις μορφές του αγώνα και στα αιτήματά τους, ακριβώς γιατί αυτό θα εξασφαλίσει καλύτερους όρους για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, με τους εργαζόμενους  να κάθονται στη γωνιά τους και  να μην αντιδρούν, περιμένοντας από  την περιβόητη ανάπτυξη, να πέσει από το τραπέζι των επιχειρηματιών, κανένα ψίχουλο και για αυτούς.

 

Οι εργαζόμενοι στους δήμους έχουμε μπροστά μας σειρά αντεργατικών νόμων:

  • Με το νέο κύκλο αναδιαρθρώσεων που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το νομοσχέδιο «Κλεισθένης» μετατρέπει σε ανταποδοτική την υπηρεσία του πρασίνου, φορτώνοντας νέα βάρη στις πλάτες των δημοτών που θα κληθούν να πληρώσουν τη λειτουργία της, ανοίγοντας διάπλατα το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση της. Ενισχύει με νέο θεσμικό πλαίσιο την επιχειρηματική δραστηριότητα στους Δήμους σε κρίσιμους τομείς όπως η διαχείριση απορριμμάτων και η παραχώρηση δημοτικής ακίνητης περιουσίας σε επιχειρηματικούς ομίλους. Απορρίπτουμε και την παλιά και την νέα μορφή των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων στην τοπική διοίκηση!
  • Με την ηλεκτρονική αξιολόγηση η κυβέρνηση επιδιώκει να περάσει την αντιδραστική κρατική αξιολόγηση που ο αγώνας των εργαζομένων απέτρεψε! Συνεχίζουμε τον αγώνα μας! Κανένας εργαζόμενος δεν συμπληρώνει την αξιολόγηση!
  • Η κυβέρνηση κλείνει παιδικούς σταθμούς και υπονομεύει το αίτημα για δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή. Δεν θα επιτρέψουμε καμία απόλυση συμβασιούχου!
  • Η κυβέρνηση αφού κορόιδεψε τους συμβασιούχους, προχώρησε σε χιλιάδες απολύσεις! Συνεχίζουμε τον αγώνα για την μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου Χρόνου!
  • Η υποχρηματοδότηση για υποδομές και μηχανήματα, η έλλειψη προσωπικού, τα ανεπαρκή μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων, οι ελαστικές μορφές εργασίας έχουν οδηγήσει σε δεκάδες νεκρούς εργάτες και εκατοντάδες σακατεμένους στην καθαριότητα. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση επιχειρεί την κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών! Διεκδικούμε άμεσα μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζομένων!

 

 

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν προσμένοντας σε καλύτερες τάχα μέρες από τα αφηγήματα της “μεταμνημονιακής εποχής” που αναφέρει στις «αναπτυξιακές» φιέστες η κυβέρνηση.  Η σημερινή αρνητική κατάσταση που αντιμετωπίζουμε στους χώρους δουλειάς και στη ζωή μας, δεν αλλάζει σκύβοντας το κεφάλι και καταπίνοντας τα νέα κυβερνητικά παραμύθια. Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε τη ζωή μας!

 

Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή μας!

Αγώνας – οργάνωση και αντεπίθεση η επιλογή μας!

 

 

Όλες και όλοι στην απεργία την Τετάρτη στις 30 Μάη και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στον Άγιο Κήρυκο!  

 

 

 

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΕΗ- ΚΗΕ
(Ε.ΤΕ/ΔΕΗ-ΚΗΕ)
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΑΜΟΥ – ΙΚΑΡΙΑΣ

24/5/2018

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ – ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την
ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΑΗ

Η επίθεση της κυβέρνησης και αφεντικών απέναντι στην εργατική τάξη μεγαλώνει με κάθε μέσο. Χτυπάνε τις Συλλογικές Συβάσεις, το δικαίωμα στην απεργία, ιδιωτικοποιούν περαιτέρω τις επιχειρήσεις στον κλάδο της ενέργειας. Τα μέτρα απέναντι στους εργαζόμενους είναι εδώ για να μείνουν.

Οποιαδήποτε, συζήτηση περί εξόδου από τα μνημόνια είναι παραπλανητική και στοχεύει να αποκοιμίσει το εργατικό κίνημα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κοροϊδεύει όταν λέει ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια. Κρύβει ότι οι αντεργατικοί- αντιλαϊκοί νόμοι που ψηφίστηκαν στο πλαίσιο των μνημονίων παραμένουν κι ότι τα μνημονιακά μέτρα θα εφαρμόζονται αυτόματα. Κρύβει ότι θα φέρει 88 νέα προαπαιτούμενα για να κλείσει την 4η αξιολόγηση.

Από 1/1/2019 οι συντάξεις πετσοκόβονται κι άλλο, καταργούνται επιδόματα που τυχόν παίρνει ο συνταξιούχος, και παγώνουν μέχρι το 2022. Οι περικοπές στις συντάξεις υπολογίζονται στα 7,8 δις € για την τριετία 2019-2021

Ταυτόχρονα η συγκυβέρνηση μετατρέπει την Ελλάδα σε μια απέραντη ΝΑΤΟϊκή βάση. Συμμετέχει σε όλες τις επιχειρήσεις εκτός συνόρων, κι ας ισχυρίζεται το αντίθετο. Παίζει το παιχνίδι της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» με μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση των επιδιώξεων ντόπιων και ξένων επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται και στον χώρο της Ενέργειας.

Τώρα είναι η ώρα να αμφισβητήσουμε και να συγκρουστούμε με την πολιτική της απελευθέρωσης της ηλεκτρικής ενέργειας που έχει επιβληθεί και στην χώρα μας εδώ και δεκαετίες από την Ε.Ε.

Διεκδικώντας ενιαίο αποκλειστικά κρατικό φορέα ενέργειας με αποκλειστικότητα στην παραγωγή, μεταφορά, διανομή, εμπορία της ηλεκτρικής ενέργειας που θα αποτελούν κοινωνική ιδιοκτησία και θα λειτουργεί προς όφελος του λαού και όχι των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων.

Η επιστροφή στην «ομαλότητα», όπως μας λένε, δε σημαίνει ανάκτηση των απωλειών, κατάργηση των αντεργατικών – αντιασφαλιστικών νόμων που κατέκλυσαν τα τελευταία χρόνια τη ζωή μας. Δε σημαίνει επιστροφή των μισθών, ανάκτηση όλων των εργατικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων που διαλύθηκαν όλα αυτά τα χρόνια.

Η σημερινή αρνητική κατάσταση που αντιμετωπίζουμε στους χώρους δουλειάς και στη ζωή μας, δεν αλλάζει σκύβοντας το κεφάλι και καταπίνοντας τα νέα κυβερνητικά παραμύθια.

Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε τη ζωή μας!
Τίποτα δεν κατακτήθηκε με το «κεφάλι κάτω».

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στις ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ :
ΣΑΜΟΣ: 10 π.μ. στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ,
ΙΚΑΡΙΑ: 12 το μεσημέρι στην πλατεία Αγίου Κηρύκου
Τ.Δ.Ε ΣΑΜΟΥ – ΙΚΑΡΙΑΣ

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μάης  2018

Συναδέλφισσες – οι.

Mε την ψήφιση του νομοσχεδίου 4533/2018 από την  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων και ορυχείων της ΔΕΗ σε Μεγαλόπολη και Φλώρινα, έκανε άλλο ένα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση του στρατηγικού στόχου της Ε.Ε, στα πλαίσια της πολιτικής της απελευθέρωσης της ηλεκτρικής ενέργειας.

Η διορισμένη από την κυβέρνηση διοίκηση της ΔΕΗ στη συνεδρίαση του ΔΣ στις 23/5/2018 η οποία έγινε στο υπουργείο Ανάπτυξης το οποίο είχαν αποκλείσει με πρωτοφανείς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις φοβούμενοι τις αντιδράσεις των εργαζομένων, πήρε την απόφαση για την απόσχιση των δύο νέων θυγατρικών.

Αυτό δείχνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει στα επόμενα βήματα αυτής της πολιτικής και είναι βέβαιο ότι στην τέταρτη αξιολόγηση ένα από τα προαπαιτούμενα θα είναι και η πώληση υδροηλεκτρικών μονάδων.

Στο απυρόβλητο φυσικά δεν θα μείνει ούτε ο ΔΕΔΔΗΕ, υπάρχει  έτοιμη οδηγία από την Ε.Ε. που προβλέπει κατ αρχήν τον τεμαχισμό και στην συνέχεια την ιδιωτικοποίηση του. Ήδη η διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ δουλεύει με συγκεκριμένο σχέδιο προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ ήδη έχουμε αρνητικές εξελίξεις στον ΑΔΜΗΕ η διοίκηση του οποίου ανοίγει ζήτημα για νέο κανονισμό προσωπικού.

Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής την επόμενη μέρα θα είναι ακόμα πιο τραγικά για τον λαό αλλά και για τους εργαζόμενους του κλάδου.

Ο αγώνας πρέπει να είναι κοινός για όλη την εργατική τάξη στην κατεύθυνση της δημιουργίας  μιας μεγάλης κοινωνικής συμμαχίας και ένα αποφασιστικό βήμα μπορεί να γίνει με την καθολική συμμετοχή στην  24ωρη απεργία στις  30 του Μάη για την επιτυχία της οποίας η πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ δεν κάνει απολύτως τίποτα.

Συναδέλφισσες – οι.

Η πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ (ΕΑΜΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ) συμφώνησε με την διοίκηση της ΔΕΗ σε σχέδιο συλλογικής σύμβασης που δεν είναι τίποτα άλλο παρά:

  1. Η επικαιροποίηση πρώτα απ’ όλα, όλων των μνημονιακών διατάξεων που προβλέπονται στις συλλογικές συμβάσεις του 2012 και 2015 και προβλέπουν αυτόματο <<κόφτη>> (δηλαδή νέες μειώσεις) όταν το μισθολογικό κόστος ξεπερνάει το 65% όσων ίσχυαν στο τέλος του 2009 σύμφωνα με τον νόμο 4024/11 που επέβαλε τις τεράστιες περικοπές στους μισθούς μας.
  2. Δεν διασφαλίζει σε καμία περίπτωση τους εργαζόμενους που μεταφέρονται στις νέες θυγατρικές Μεγαλόπολης και Μελίτης.
  3. Φέρνει την πρόσθετη ιδιωτική υγειονομική ασφάλιση κάνοντας τους εργαζόμενους πελάτες στα γεράκια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών, βάζοντας ουσιαστικά μπουρλότο σε ότι έχει απομείνει από την δημόσια καθολική κοινωνική ασφάλιση, λόγω των αλλεπάλληλων αντιασφαλιστικών  νόμων των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ κλπ.
  4. Η δήθεν διόρθωση υπαρκτών αδικιών που υπάρχουν λόγω του άρθρου 4 του κανονισμού ΔΕΗ εμποδίζοντας την μισθολογική εξέλιξη μεγάλου μέρους του προσωπικού.
  5. Η αποδέσμευση της αποζημίωσης λόγω συνταξιοδότησης από το εφάπαξ, που έτσι και αλλιώς έχει καταργηθεί από του ίδιους τους μνημονιακούς νόμους .
  6. Η διατήρηση ως έχει του ‘’τροφείου’’ που δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπολογίζεται στο μισθολογικό κόστος όπως και κάθε άλλη παροχή σε είδος (Ιδιωτική Ασφάλιση) και πως θα είναι πετσοκομμένο αφού ένα μεγάλο μέρος θα δοθεί για την ιδιωτική ασφάλιση.

Η διορισμένη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διοίκηση της ΔΕΗ   συμφώνησε σε αυτό το πλαίσιο το οποίο άλλωστε είναι  ανώδυνο και ανέξοδο, δείχνοντας μάλιστα <<γενναιοδωρία>>  επεκτείνοντας κατά ένα τα τερματικά κλιμάκια όλων των κατηγοριών χωρίς προϋποθέσεις, εκτός των ηλεκτρολόγων Τ4/Α που έχουν προσληφθεί μετά το 1990 και για να το πάρουν πρέπει να κατέχουν την νέα άδεια εγκαταστάτη που είναι από πολύ δύσκολο έως αδύνατο σε μεγάλο αριθμό συναδέλφων να την αποκτήσουν, διατηρώντας έτσι τις αδικίες. Όλα αυτά όμως θα γίνουν σύμφωνα με τον νέο τρόπο αξιολόγησης (η οποία στη ΔΕΗ ισχύει ήδη από  1/1/2018) και τον νέο πειθαρχικό έλεγχο για όλους τους εργαζόμενους, που σημαίνει ότι όλο και λιγότεροι συνάδελφοι θα αξιολογούνται θετικά προκειμένου να εξελιχθούν μισθολογικά ενώ όλο και περισσότεροι θα βρίσκονται αντιμέτωποι με την αυθαιρεσία του διευθυντικού δικαιώματος και με  διαδικασίες fast-track θα τιμωρούνται.

Το ψέμα της κυβέρνησης ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια τον Αύγουστο αποδεικνύεται περίτρανα αφού συμφώνησε με την διοίκηση και την πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ σε μία σύμβαση τριετούς διάρκειας η οποία δεσμεύεται από όλους τους μνημονιακούς νόμους των προηγούμενων χρόνων και κυρίως τον νόμο 4024/2011  που καθορίζει το μισθολογικό κόστος στο 65% – 35%.

Συναδέλφισσες-οι.

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΝΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Η συλλογική σύμβαση εργασίας που θα υπογραφεί θα πρέπει να περιλαμβάνει πραγματικές αυξήσεις για όλους, που θα καλύπτουν μέρος έστω των τεράστιων απωλειών που είχαμε από το 2010 μέχρι σήμερα.

Αυτό μόνο με έναν τρόπο μπορεί να γίνει, καταργώντας στην πράξη τον νόμο 4024/11 που καθορίζει το μισθολογικό κόστος στο 65%-35%  .

Προτείνουμε:

  • Ανάκτηση σήμερα κατά ένα μισθολογικό κλιμάκιο για όλους τους εργαζόμενους
  • Άνοιγμα του χρονοεπιδόματος.
  • Διεύρυνση κατά ένα των τερματικών μισθολογικών κλιμακίων όλων των κατηγοριών χωρίς προϋποθέσεις.
  • Ουσιαστική αντιμετώπιση των αδικιών του άρθρου 4 για όλες τις κατηγορίες χωρίς προαπαιτούμενα που βάζει το σχέδιο ΣΣΕ για τους ηλεκτρολόγους Τ4Α μετά το
  • Συλλογική Κλαδική Σύμβαση εργασίας που να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους του ομίλου ανεξάρτητα της σχέσης εργασίας, (ΔΕΗ-ΘΥΓΑΤΡΙΚΕΣ-ΔΕΔΔΗΕ-ΑΔΜΗΕ-ΔΕΗ-ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ-ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ)
  • Ουσιαστική αντιμετώπιση ζητημάτων υγιεινής και ασφάλειας στη εργασία για όλους τους εργαζόμενους και τους εργολαβικούς.
  • Όχι στις νέες μειώσεις (εκπλήξεις που μας ετοιμάζουν) με την σύνδεση του μισθού μας με τον νέο τρόπο αξιολόγησης.
  • Όχι στον νέο πειθαρχικό έλεγχο με την παράλληλη εκτόξευση του διευθυντικού δικαιώματος και της τρομοκρατίας.
  • Ναι στην αποδέσμευση της αποζημίωσης λόγω συνταξιοδότησης από το εφ’ άπαξ που μέχρι σήμερα οι διοικήσεις της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ το χρησιμοποιούσαν σαν μέτρο πίεσης προκειμένου να κάνουν απολύσεις.
  • Ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος, που έχει προκύψει με την ένταξη των Τ4Α του ΔΕΔΔΗΕ στα ΥΒΑΕ, σύμφωνα με την πρόταση της Αγωνιστικής Συνεργασίας.

Συναδέλφισσες-οι.

Τώρα είναι η ώρα να αμφισβητήσουμε και να συγκρουστούμε ουσιαστικά με την πολιτική της απελευθέρωσης της ηλεκτρικής ενέργειας που έχει επιβληθεί και στην χώρα μας εδώ και δεκαετίες από την Ε.Ε.

Να διεκδικήσουμε ενιαίο αποκλειστικά κρατικό φορέα ενέργειας με αποκλειστικότητα στην παραγωγή, μεταφορά, διανομή, εμπορία της ηλεκτρικής ενέργειας που θα αποτελούν κοινωνική ιδιοκτησία και θα λειτουργεί  προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων και όχι των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων.    

Μόνο με αυτό το πλαίσιο διεκδίκησης και καλά οργανωμένους αγώνες κάθε μορφής μπορούμε να τους βάλουμε εμπόδια, να τους καθυστερήσουμε, να αποτρέψουμε σήμερα την πώληση λιγνιτικών μονάδων και ορυχείων, αύριο των υδροηλεκτρικών και του ΔΕΔΔΗΕ, να αντιμετωπίσουμε τις αρνητικές συνέπειες που έχουμε ήδη στον ΑΔΜΗΕ.

Μόνο έτσι μπορούμε να διασφαλίσουμε τους μισθούς μας, τα δικαιώματα μας.

Μόνο έτσι μπορούμε να κάνουμε το ηλεκτρικό ρεύμα αγαθό για την εργατική τάξη, τους αγρότες, τους μικρομεσαίους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους.

Μόνο έτσι θα βρούμε συμμάχους χτίζοντας την μεγάλη κοινωνική συμμαχία, που θα ανατρέψει αυτό το άδικο εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΞΕΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

ΤΩΡΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ  ΣΥΜΒΑΣΗΣ  ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ 30 ΜΑΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΏΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

 

 

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ, ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ, ΕΜΠΟΡΩΝ

ΔΗΜΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ

 

ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στην ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ – ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΑΗ & στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ στις 12 το  μεσημ.

Για όλους τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ η κατάσταση παραμένει δύσκολη.

Η κυβέρνηση μιλάει με τυμπανοκρουσίες για “δίκαιη ανάπτυξη που θα αφορά όλους” για “το τέλος των βασάνων και των προβλημάτων”, από τον Αύγουστο.

Η πραγματικότητα όμως λέει υπερφορολόγηση, υψηλές ασφαλιστικές εισφορές για συντάξεις και παροχές τσακισμένες, πλειστηριασμούς και κατασχέσεις για τα χρέη που μας φόρτωσαν, ατέλειωτες ώρες δουλειάς.

Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή μας!

Αγώνας – οργάνωση και αντεπίθεση η επιλογή μας!

Είναι ώρα όλοι μας να πάρουμε θέσεις μάχης ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, των άλλων κομμάτων που προσκυνάνε την ΕΕ και την ανταγωνιστικότητα.

Να απομονώσουμε τις ηγεσίες της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ, όπου εκεί που ήταν εξαφανισμένοι από κάθε μαζική διαδικασία, από κάθε προσπάθεια μαζικοποίησης των σωματείων και αποθέωναν την επιχειρηματικότητα, την εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητα, ανακάλυψαν ξαφνικά την “κοινωνική συμμαχία” μαζί με τους εταίρους τους, τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ.

Τολμάνε και μιλάνε για αγώνες αυτοί:

  • Που χαιρέτισαν το πολυνομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις, που θεώρησαν αναγκαστικό το μνημόνιο 3.
  • Που έβαλαν πλάτη για να περάσει το Ασφαλιστικό, που σνομπάρουν κάθε αίτημα για βελτίωση της θέσης για τους αυτοαπασχολούμενους.
  • Που τηρούν σιγή νεκροταφείου για αφορολόγητο όριο στους αυτοαπασχολούμενους εδώ και τώρα, για προστασία της επαγγελματικής στέγης και των σπιτιών μας, για κατάργηση των μνημονιακών νόμων που τσάκισαν τη ζωή και το βιοτικό μας επίπεδο.

Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε τη ζωή μας!

Είναι ανάγκη ακόμα περισσότεροι, ακόμα πιο αποφασιστικά να προετοιμάσουμε την απάντησή μας, να χαράξουμε το δρόμο της αντεπίθεσης, να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας!

 

Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι επίθεση και πάλη!

 

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΙΚΑΡΙΑΣ – ΦΟΥΡΝΩΝ
                                                
 
 Όλες και όλοι στην απεργία στις 30 Μάη!
 
Στις 30 Μάη οι εκπαιδευτικοί απεργούμε για τις ανάγκες τις δικές μας και των μαθητών μας!
Απεργούμε γιατί:
Η αδιοριστία θα συνεχιστεί και την επόμενη σχολική χρονιά.
ü  Γιατί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και οι δορυφόροι τους ικανοποιούν τις απαιτήσεις του ΣΕΒ, που ζητά να μη γίνουν μονιμοποιήσεις εκπαιδευτικών γιατί μας θεωρούν κόστος και ταυτόχρονα μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα με υποσχέσεις για διορισμούς σε …βάθος χρόνου.
ü  Γιατί είναι δικαίωμα των μαθητών μας να έχουν τον αντίστοιχο εκπαιδευτικό, νηπιαγωγό, δάσκαλο και καθηγητή από την αρχή της χρονιάς.
ü  Γιατί το Υπουργείο μας εμπαίζει προκλητικά όταν ονομάζει “υποστηρικτικές δομές” το νομοσχέδιο που διαλύει  ακόμα και τις στοιχειώδεις δομές υποστήριξης, ιδιαίτερα της ειδικής αγωγής για τα δημόσια σχολεία.
ü  Γιατί η στήριξη της Ειδικής Αγωγής με μόνιμους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων είναι άμεση ανάγκη. Σε όλα τα σχολεία να υπάρχουν τμήματα ένταξης, τάξεις υποδοχής, ένας εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης για κάθε παιδί που τον χρειάζεται. Η Ειδική Αγωγή και η στήριξη των παιδιών να γίνεται μέσα στο σχολείο και όχι να είναι πανάκριβο εμπόρευμα για τις λαϊκές οικογένειες.
ü  Γιατί δεν δεχόμαστε τη δαμόκλειο σπάθη της αντιδραστικής, τιμωρητικής αξιολόγησης για να γίνουν οι εκπαιδευτικοί συνένοχοι στους στόχους μιας παιδείας των περικοπών, των εμπορευματοποιημένων και κατηγοριοποιημένων σχολείων.
ü  Γιατί μέσα στις τάξεις μας εμφανίζονται όλα τα προβλήματα που βιώνει η λαϊκή οικογένεια ειδικά σε εποχή κρίσης. Προβλήματα μαθησιακά, κοινωνικά, συναισθηματικά, συμπεριφοράς και αυτά δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν ολόπλευρα, μέσα σε 25αρια και 28άρια τμήματα και χωρίς καμία υποστήριξη στον εκπαιδευτικό. Γιατί είναι απόλυτη ανάγκη σήμερα να υπάρξει άμεση μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα, φροντιστηριακά τμήματα, ενισχυτική διδασκαλία από την πρώτη μέρα έναρξης του σχολείου.
ü  Γιατί δεν θέλουμε να διδάσκουμε στα παιδιά μας τις αντιδραστικές αξίες ενός σάπιου συστήματος που έχει για ευαγγέλιο την ανταγωνιστικότητα και τον ατομισμό.
ü  Γιατί η μάθηση δεν μπορεί να γίνεται με τον εκπαιδευτικό λάστιχο με αντιεπιστημονικές αναθέσεις και ενοποιήσεις και τον εκπαιδευτικό να διδάσκει ότι τύχει.
ü  Γιατί απαιτούμε εδώ και τώρα να φτιαχτούν Νηπιαγωγεία και να προσληφθούν Νηπιαγωγοί, να δημιουργηθούν όλες οι προϋποθέσεις για την εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής και δεν «τσιμπάμε» από τη δήθεν θεσμοθέτηση «σε βάθος τριετίας» που ψήφισε η κυβέρνηση στη Βουλή.
Τη “δίκαιη ανάπτυξη” που από κοινού κυβέρνηση, κόμματα του μνημονίου, οι ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, επιμελητήρια μαζί με τον ΣΕΒ, τους τραπεζίτες προπαγανδίζουν, τη νιώθουμε κάθε μέρα στο πετσί μας! 
Θέλουν να μας πείσουν ότι ό,τι έγινε, έγινε. Όχι μόνο να αποδεχτούμε τη μίζερη πραγματικότητα που μας επιβάλλουν αυτοί που θησαυρίζουν σε βάρος μας, αλλά να αγωνιστούμε για τους στόχους τους. Να θυσιάσουμε τα πάντα για την ανάκαμψη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων. Σε αυτές τις συνθήκες, η κυβέρνηση δεν διστάζει να μετατρέψει την Ελλάδα σε ορμητήριο πολέμου, να γίνει ο σημαιοφόρος του ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή για να εξυπηρετήσει το μοίρασμα του ενεργειακού πλούτου της ευρύτερης περιοχής. Μας εμπλέκει όλο και πιο βαθιά στο κουβάρι των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων, που φέρνουν όλο και πιο κοντά τον πόλεμο.
Αυτό το δρόμο της υποταγής υπηρετεί όχι μόνο η συμβιβασμένη ηγεσία στην ΑΔΕΔΥ αλλά και οι πλειοψηφίες σε ΟΛΜΕ, ΔΟΕ. Σφύριζαν αδιάφορα όταν εκατοντάδες σωματεία, χιλιάδες εργαζόμενοι πάλευαν ενάντια στον απεργοκτόνο νόμο, σαμπόταραν με κάθε τρόπο την οργάνωση του αγώνα ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά σχέδια της κυβέρνησης (νέες δομές-αξιολόγηση, νέο Λύκειο), ενώ την Πρωτομαγιά δεν εμφανίστηκαν καν στις απεργιακές συγκεντρώσεις.
Στις 30 Μάη βγαίνουμε στο δρόμο, γιατί τίποτα δε μας χαρίστηκε, όλα με αγώνες και θυσίες κατακτήθηκαν. Για εμάς τους εργαζόμενους ένας δρόμος υπάρχει: Ο δρόμος της οργάνωσης και της συλλογικής διεκδίκησης! Να αγωνιστούμε και να παλέψουμε με επίκεντρο τις ανάγκες μας.
Όλοι μαζί εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, μικροί επαγγελματίες, νεολαία διεκδικούμε:
·         Αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές.
·         Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.
·         Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας
·         Κάτω οι φόροι – να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο
·         Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας
·         Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου
·         Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων
Πάνω απ’ όλα απεργούμε και διαδηλώνουμε γιατί δε θέλουμε να είμαστε υποταγμένοι και σκυφτοί, δε θέλουμε να εκπαιδεύουμε μια νέα γενιά που θα ζήσει χειρότερα από μας, με σκυμμένο κεφάλι και χωρίς δικαιώματα.
 
 Όλες και όλοι στην απεργία την Τετάρτη στις 30 Μάη και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στον Άγιο Κήρυκο!
 
Λεωφορείο για τη συγκέντρωση:
10 π.μ. από Χριστό Ραχών
10:45 π.μ. από Εύδηλο (Γέφυρα)
11.00 π.μ: από Καραβόσταμο
Τηλ. Επικοινωνίας: 6974483697
 
 

26/5/18

 

 

 

ΑΔΕΔΥ                                                                                                                                                                                                      Σάμος 26/5/2018

Νομαρχιακό τμήμα Σάμου

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Ν.Τ Σάμου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ, καλεί κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα,  να πάρει ενεργά μέρος στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 30 Μάη, συμβάλλοντας ο ίδιος ως πρωταγωνιστής, στην επιτυχία της απεργίας. Ενώνοντας τη φωνή του, με τη φωνή χιλιάδων εργαζομένων σε δημόσιο και  ιδιωτικό τομέα, με κάθε συνταξιούχο – άνεργο – συμβασιούχο, με κάθε άνθρωπο του μόχθου που στενάζει καθημερινά από την πολιτική που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κατ΄απαίτηση των εργοδοτών, της ΕΕ του ΔΝΤ, όλοι εμείς που έχουμε κοινό συμφέρον και κοινές ανάγκες, έχουμε καθήκον να ισχυροποιήσουμε τη δική μας κοινωνική  συμμαχία, προτάσσοντας το δικό μας πλαίσιο που γεννήθηκε από τις πραγματικές σύγχρονες ανάγκες μας.

Κόντρα στα παραμύθια και τα αφηγήματα της κυβέρνησης για «δίκαιη» ανάπτυξη, επιστροφή στη κανονικότητα, εθνική παραγωγική ανασυγκρότηση, με όπλο την καθημερινή αλήθεια της διαβίωσής μας διεκδικούμε:

  • Αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές.
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.
  • Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ, κανένας κάτω από τα 751 ευρώ.
  • Kανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας
  • Κάτω οι φόροι – να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας
  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου
  • Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων

Αυτή είναι η δική μας απάντηση στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού, σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, που καλούν τους εργαζόμενους  την ημέρα εκείνη να απεργήσουν, υιοθετώντας τα αιτήματα της εργοδοσίας  και του κράτους, για  «ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας» για πολιτικές αγοράς εργασίας που συμβάλλουν στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, να διαδηλώσουν δηλαδή με τα αιτήματα και το πλαίσιο του ΟΟΣΑ, του ΔΝΤ, της ΕΕ, της ΕΚΤ, των μνημονίων και της Κυβέρνησης.

Κάθε εργαζόμενος θα πρέπει να προβληματιστεί σοβαρά. Να μην ξεγελαστεί από τη συντονισμένη προσπάθεια κυβέρνησης και εργατοπατέρων να δηλητηριάσουν τη συνείδησή του. Ο στόχος τους είναι καθαρός. Θέλουν να αποσπάσουν τη συναίνεση και την υποταγή των εργαζομένων, παρεμβαίνοντας στις μορφές του αγώνα και στα αιτήματά τους, ακριβώς γιατί αυτό θα εξασφαλίσει καλύτερους όρους για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, με τους εργαζόμενους  να κάθονται στη γωνιά τους και  να μην αντιδρούν, περιμένοντας από  την περιβόητη ανάπτυξη, να πέσει από το τραπέζι των επιχειρηματιών, κανένα ψίχουλο και για αυτούς.

Οι εργαζόμενοι έχουμε μπροστά μας σειρά αντεργατικών νόμων:

  • Με την ηλεκτρονική αξιολόγηση η κυβέρνηση επιδιώκει να περάσει την αντιδραστική κρατική αξιολόγηση που ο αγώνας των εργαζομένων απέτρεψε! Συνεχίζουμε τον αγώνα μας! Κανένας εργαζόμενος δεν συμπληρώνει την αξιολόγηση!
  • Η κυβέρνηση κλείνει παιδικούς σταθμούς και υπονομεύει το αίτημα για δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή. Δεν θα επιτρέψουμε καμία απόλυση συμβασιούχου!
  • Η κυβέρνηση αφού κορόιδεψε τους συμβασιούχους, προχώρησε σε χιλιάδες απολύσεις! Συνεχίζουμε τον αγώνα για την μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου Χρόνου!
  • Διεκδικούμε άμεσα μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζομένων! Κάτω τα χέρια σας από τα ΒΑΕ!

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν προσμένοντας σε καλύτερες τάχα μέρες από τα αφηγήματα της “μεταμνημονιακής εποχής” που αναφέρει στις «αναπτυξιακές» φιέστες η κυβέρνηση.  Η σημερινή αρνητική κατάσταση που αντιμετωπίζουμε στους χώρους δουλειάς και στη ζωή μας, δεν αλλάζει σκύβοντας το κεφάλι και καταπίνοντας τα νέα κυβερνητικά παραμύθια. Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε τη ζωή μας!

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ – ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 30 ΤΟΥ ΜΑΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

ΣΤΙΣ 10:00 π.μ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΜΟΥ.

ΙΚΑΡΙΑ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΗΡΥΚΟ

 

Η Ε.Γ του Ν.Τ Σάμου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue