Home ΚοινωνίαΑιγαίο Χωρίς τράπεζα από τον Σεπτέμβρη η Τήλος, η Κάσος και οι Λειψοί

Χωρίς τράπεζα από τον Σεπτέμβρη η Τήλος, η Κάσος και οι Λειψοί

by ikariaki.gr
8 views

Η διοίκηση της Alpha Bank ανακοίνωσε αιφνιδίως ότι από τις 14 Σεπτεμβρίου πρόκειται να αναστείλει τη λειτουργία των καταστημάτων της στα νησιά της Τήλου, των Λειψών και της Κάσου.
Οι κάτοικοι των νησιών αυτών, με δεδομένο μάλιστα ότι πρόκειται για μοναδικά καταστήματα τραπεζών, θα μείνουν χωρίς εξυπηρέτηση για τις συναλλαγές τους και χωρίς ΑΤΜ.

Η εξυπηρέτησή τους, όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η Alpha Bank, θα πραγματοποιείται από τα καταστήματα της Λέρου, της Καρπάθου και της Ιαλυσού Ρόδου.

Την έντονη αγανάκτηση τους εκφράζουν με επιστολή τους προς τον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριο Σαντορινιό, οι δήμαρχοι Τήλου, Λειψών και Κάσου, ζητώντας την παρέμβαση της κυβέρνησης.

«Πραγματικά πρόκειται για μια πρωτοφανή απόφαση η οποία ξεπερνάει κάθε λογική αναφέρουν οι δήμαρχοι και υπογραμμίζουν πως «πρόκειται για τα μοναδικά καταστήματα τραπεζών και τα μοναδικά ATM. Ειλικρινά αδυνατούμε να κατανοήσουμε το σκεπτικό της απόφασης αυτής, όπως αδυνατούμε να κατανοήσουμε το γεγονός ότι θα πρέπει στο εξής ο κάθε μικρονησιώτης να θαλασσοδέρνεται για ώρες προκειμένου να μπορεί να αγοράσει ένα παράβολο των 10 ευρώ ή να πληρώσει ένα λογαριασμό ή να διεκπεραιώσει μια οποιαδήποτε απλή τραπεζική συναλλαγή.

Πραγματικά, διερωτόμαστε, πως είναι δυνατόν με ένα fax να κλείνουν καταστήματα χωρίς να υπολογίζουν και χωρίς να προετοιμάζουν κανέναν, σαν να πρόκειται για πολίτες τελευταίας κατηγορίας των οποίων η ύπαρξη δεν έχει καμία σημασία», επισημαίνουν χαρακτηριστικά οι τρεις Δήμαρχοι στην επιστολή τους.

Κλιμάκωση του αγώνα των δημάρχων και των κατοίκων αυτών νησιών για να μην κλείσουν τα μοναδικά τραπεζικά καταστήματα, προανήγγειλε, μιλώντας στην ΕΡΤ Ρόδου η δήμαρχος Τήλου Μαρία Καμμά.

Χριστίνα Μέγα

Αναδημοσίευση από : http://www.ert.gr

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue