Home ΠερίθαλψηΙατρικά Θέματα Χωρίς γιατρό και πάλι η «Θύμαινα»

Χωρίς γιατρό και πάλι η «Θύμαινα»

by ikariaki.gr
12 views

Χωρίς γιατρό βρίσκεται για άλλη μια φορά το Περιφερειακό Ιατρείο της Θύμαινας  με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να εξυπηρετούνται από τον γιατρό των Φούρνων.

Η έλλειψη γιατρού εκτός από την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια που  προκαλεί  στον τοπικό πληθυσμό  επιφέρει και ουσιαστικά προβλήματα διαβίωσης καθώς η οποιαδήποτε καθυστέρηση στην μεταφορά ενός ασθενή  μπορεί να αποβεί μοιραία .

Ένα τέτοιο περιστατικό από τα πολλά που συμβαίνουν όταν δεν έχει γιατρό το νησί , ήταν το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου  όταν ένας 67χρονος υπέστη εγκεφαλικό και ο γιατρός των Φούρνων βρισκόταν σε άλλο περιστατικό  με αποτέλεσμα ο άτυχος άνδρας να βρίσκεται  στην προβλήτα του λιμανιού της Θύμαινας για αρκετή ώρα ώσπου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες ενώ  στην συνέχεια  για αδιευκρίνιστους  λόγους, το  πλωτό ΕΚΑΒ  δε δέχτηκε να τον μεταφέρει στην Σάμο.

Τότε κλήθηκε από το Λιμενικό Σταθμό  Φούρνων ο Γιώργος Μαρκάκης με το γρι-γρι του την «ΚΑΤΕΡΙΝΑ» ο οποίος  πρόθυμα ,όπως έχει κάνει  πολλές φορές επί σειρά ετών ,  δέχτηκε να μεταφέρει τον ασθενή στην Σάμο.

«Ο καιρός ήταν πολύ καλός , δεν είχε ούτε 4 μποφόρ. Ακόμη όμως και 10 να είχε εγώ θα μετέφερα τον άνθρωπο  και δεν θα τον άφηνα να πεθάνει. Ούτε ο γιατρός δεν ήθελε να μπει στο σκάφος γιατί είναι ψαράδικο. Εγώ δεν φοβάμαι, όταν είναι να βοηθήσω τον συνάνθρωπο  δε λογαριάζω ούτε το «Ζορμά», ούτε την «Κατερίνα», δήλωσε ο κ. Μαρκάκης συμπληρώνοντας ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος κατά την μεταφορά του  ασθενή με αποτέλεσμα αυτό να επιδεινώσει την κατάσταση.

Ο ασθενής  διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο της Σάμου και από εκεί στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης στην Μονάδα Εντατικής  Θεραπείας  λόγω έλλειψης κενής θέσης  στην Σάμο όπου και νοσηλεύεται σύμφωνα με πληροφορίες σε κρίσιμη κατάσταση .

 

Αναδημοσίευση από : http://samiaki.tv

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue