Home Η Ικαρία ΠαντουΙκαριακή Ομογένεια «Χτίζουμε στα επιτεύγματα προηγούμενων δεκαετιών» λέει ο ύπατος πρόεδρος AHEPA

«Χτίζουμε στα επιτεύγματα προηγούμενων δεκαετιών» λέει ο ύπατος πρόεδρος AHEPA

by ikariaki.gr
7 views

Ο νέος ύπατος πρόεδρος της AHEPA, Καρλ Χόλιστερ με την σύζυγό του Σύνθια.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. «Στην AHEPA επιδιώκουμε και επιβραβεύουμε την αριστεία. Συνεχίζουμε το έργο και μπορώ να πω χωρίς την παραμικρή υπερβολή ότι χτίζουμε επάνω στα επιτεύγματα των προηγούμενων δεκαετιών και ετοιμαζόμαστε για την 100ή επέτειο της ιδρύσεως της AHEPA», επεσήμανε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στον «Εθνικό Κήρυκα» ο νεοεκλεγείς ύπατος πρόεδρος Καρλ Χόλιστερ (Carl R. Hollister).

Ο κ. Χόλιστερ, όπως έγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» εξελέγη δια βοής ύπατος πρόεδρος κατά τη διάρκεια του 95ου Συνεδρίου της οργάνωσης, που συνήλθε στο «Disney World Resort» στο Ορλάντο της Φλόριδας.

Ερωτηθείς γιατί δεν υπήρξε αντίπαλος για το αξίωμα του ύπατου προέδρου, εξήγησε ότι αυτό οφείλεται στην παράδοση που έχει δημιουργηθεί στην οργάνωση και στο γεγονός ότι ο ίδιος συμμετείχε στην προηγούμενη διοίκηση και μάλιστα κατείχε το αξίωμα του ύπατου γραμματέα της οργάνωσης.

Η ΑΗΕPΑ είναι μια από τις ελάχιστες οργανώσεις στην οποία η θητεία του ύπατου προέδρου και των άλλων στελεχών είναι μονοετής και επιτρέπεται μόνο μια διαδοχική επανεκλογή. Στο παρελθόν έχουν τεθεί επί τάπητος προτάσεις για τροποποιήσεις του Καταστατικού σε ό,τι αφορά τη θητεία και τα δικαιώματα επανεκλογής. Ο κ. Χόλιστερ τόνισε ότι δεν είναι απαραίτητο κάτι τέτοιο.

Από αριστερά διακρίνονται οι Τζον Γροσομανίδης, Βασίλης Κατσίκης, Καρλ Χόλιστερ και Γρέγκορι Σιμόνης.

«Στην ΑΗΕPΑ επιδιώκουμε και επιβραβεύουμε την αριστεία. Προωθούμε τους ικανούς από τη βάση μέχρι και την ανώτατη ηγεσία και όταν έρθει η ώρα να διεκδικήσουν καθήκοντα ύπατου προέδρου είναι πλέον ώριμοι και πανέτοιμοι να αναλάβουν την ηγεσία. Γι’ αυτό και η εναλλαγή των προσώπων στην ηγεσία αντί να εγκυμονεί κινδύνους σηματοδοτεί μια νέα πιο δυναμική πορεία», επεσήμανε ο κ. Χόλιστερ, ο οποίος είχε υπηρετήσει για 21 χρόνια τον αμερικανικό στρατό και έχει βραβευτεί για τις ηρωικές του πράξεις.

Ερωτηθείς για τους στόχους της νέας ηγεσίας, είπε ότι ένας από τους πιο σημαντικούς στόχους είναι η ενίσχυση των τμημάτων της AHEPAκαι η προσέλκυση νέων μελών.

«Θα αφιερώσουμε μεγαλύτερη φροντίδα στην εγγραφή νέων μελών και στη συνεργασία των τμημάτων και των κυβερνητών με την ανώτατη ηγεσία της οργάνωσης. Παράλληλα, θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες για την εμβάθυνση της συνεργασίας με τις οργανώσεις της AHEPAπου υπάρχουν στη γενέτειρα και σε όλον τον κόσμο και τη διεύρυνση των τομέων συνεργασίας», υπογράμμισε ο κ. Χόλιστερ.

Στις προτεραιότητες της νεοεκλεγμένης ηγεσίας, όπως σημείωσε ο κ. Χόλιστερ, συμπεριλαμβάνονται η ενίσχυση του θεσμού των υποτροφιών, η ενίσχυση των ερευνών για τον καρκίνο και η βελτίωση των προγραμμάτων για την τρίτη ηλικία.

Από αριστερά διακρίνονται οι Σύνθια Χόλιστερ, Ζακ Σπέις, Τζον Γροσομανίδης, Ανδρέας Ζαχαριάδης και ο Καρλ Χόλιστερ ενώ ορκίζεται. Φωτογραφία: AHEPA

Αναφερόμενος στην προσφορά της AHEPA επεσήμανε ότι προσφέρουν ετησίως 2.5 εκατομμύρια δολάρια σε υποτροφίες και ένα εκατομμύριο δολάρια για τις έρευνες για τον καρκίνο.

banner

Οσον αφορά τα προγράμματα για την Τρίτη ηλικία επεσήμανε ότι έχουν ανεγείρει 92 κτίρια στα οποία στεγάζονται πέντε χιλιάδες συνταξιούχοι και ότι στόχος είναι η διεύρυνση και η βελτίωση των υπηρεσιών και των προγραμμάτων για την τρίτη ηλικία.

Ερωτηθείς σχετικά με τον έρανο για την συγκέντρωση ενός εκατομμυρίου δολαρίων που είχε υποσχεθεί η AHEPA για την ανοικοδόμηση του ιστορικού ναού του Αγίου Νικολάου στο Παγκόσμιο Εμπορικό Κέντρο της Νέας Υόρκης ο κ. Χόλιστερ επεσήμανε ότι πριν το συνέδριο υπολείπονταν $160.000 και ότι κατά τη διάρκεια του συνεδρίου έλαβαν νέες υποσχέσεις.

«Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι τις προσεχείς εβδομάδες θα πετύχουμε τον στόχο», επεσήμανε.

Αναφερόμενος στην προώθηση των εθνικών μας θεμάτων είπε ότι προέχει η ενημέρωση των μελών του Κογκρέσου και των αξιωματούχων της κυβέρνησης για το Κυπριακό, το θέμα του ονόματος της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, τα δικαιώματα του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου και του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Παράλληλα, τόνισε ότι θα εμβαθύνουν τη συνεργασία με τις άλλες μεγάλες ομογενειακές οργανώσεις και την Ιερά Αρχιεπισκοπή για την προώθηση των εθνικών μας θεμάτων και την προάσπιση των συμφερόντων της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

Ο Καρλ Χόλιστερ είναι εκτελεστικός αντιπρόεδρος και οικονομικός διευθυντής της «L. M. Kohn&Company» μιας από τις μεγαλύτερες επενδυτικές εταιρείες του Οχάιομε έδρα το Σινσινάτι και με ενεργητικό της τάξεως των 3.5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πρόσφατα εξελέγη πρόεδρος της «L. M. Kohn&Company» και από την 1η Οκτωβρίου θα αναλάβει τα νέα καθήκοντά του.

Ο Καρλ Χόλιστερ έλκει την καταγωγή του από την Ικαρία από την πλευρά της μητέρας του και διαμένει στην πόλη Μέισον του Οχάιο.

Είναι νυμφευμένος με την Σύνθια, η οποία κατάγεται από την Ικαρία και έχουν μια κόρη, την Αλεξάνδρα. H Σύνθια Χόλιστερ έχει ασχοληθεί με τις «Θυγατέρες της Πηνελόπης» και η κόρη της με τις «Θεραπαινίδες της Αθηνάς».

 

Αναδημοσίευση από : https://www.ekirikas.com

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue