Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΠεριφέρεια Β.Αιγαίου Χαιρετισμός της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου στο Ιστορικό Συνέδριο του Μούδρου

Χαιρετισμός της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου στο Ιστορικό Συνέδριο του Μούδρου

by ikariaki.gr
5 views

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου, απηύθυνε χαιρετισμό στην έναρξη των εργασιών του διήμερου Ιστορικού Συνεδρίου «Lemnos Island, Armistice of Moudros and the End of WW1: History and Legacies», που συνδιοργανώνουν στη Λήμνο η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το Γ.Ε.ΕΘ.Α., ο Δήμος Λήμνου και ο Σύλλογος «Οι Φίλοι Του Anzac από τη Λήμνο», με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη λήξη του A’ Παγκοσμίου Πολέμου και ειδικότερα από την υπογραφή της Συνθήκης του Μούδρου.

 

Η κα. Καλογήρου, μεταξύ άλλων τόνισε:

 

«Η ευκαιρία μιας συζήτησης που δίνει η συμπλήρωση των 100 χρόνων από το γεγονός, έχει μέσα της τη μεγάλη διάρκεια, τον μακρύ χρόνο και τα γεγονότα που εν τω μεταξύ μικρά ή μεγάλα, έλαβαν χώρα.

Η ματιά στο παρελθόν, όσο και αν μοιάζει ότι επαναλαμβάνεται αφού παρατηρεί τα ίδια γεγονότα κάθε φορά, είναι διαφορετική αφού ο χρόνος μεταπλάθει τα γεγονότα μέσα μας, μας καλεί να τα συνδέσουμε πάντα με νέο τρόπο με το παρόν που βρίσκεται σε εξέλιξη, με την εποχή μας όπως αυτή διαλεκτικά συγκροτείται, δηλαδή με τον σύγχρονο κόσμο όπως αυτός έχει ήδη διαμορφωθεί ή όπως αυτός βρίσκεται σε κίνηση.

Η λήξη ενός πολέμου, ο τερματισμός των πολεμικών συγκρούσεων, η μετάβαση σε μια ειρηνική φάση, είναι και θα είναι πάντα χρονικό σημείο άξιο αναφοράς.

Το τέλος ενός πολέμου ορίζει από μόνο του πάντα μια νέα εποχή και φέρει τον υψηλότερο συμβολισμό της ειρήνης και της αξίας της».

 

banner

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue