Home ΚοινωνίαΕπικαιρότητα Φοίνικας Αγίας Σοφίας – Διαγόρας Ικαρίας :1-1

Φοίνικας Αγίας Σοφίας – Διαγόρας Ικαρίας :1-1

by ikariaki.gr
29 views

Στη φωτο ο Διαγόρας όπως παρατάχθηκε στο δημοτικό γήπεδο Ρέντη “Σ. Μελισσουργός”

 

το 0-1 με το πέναλτι της Κούλας Κατέχη

 

Έφτασε στη βρύση αλλά νερό (διπλό) δεν ήπιε. Πάντως και η εκτός έδρας ισοπαλία είναι επιτυχία σε βάρος αντίπαλου που έχει τον ίδιο στόχο και τον φιλοξενεί στο δεύτερο γύρο και η εμφάνιση της ομάδας ήταν αρκετά καλή.

Η ομάδα της Ικαρίας προηγήθηκε στο 72′ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι της Κούλας Κατέχη, ενώ η Αληθινή Κουτσού σε αρκετές περιπτώσεις λαχτάρησε τη γηπεδούχο ομάδα και ένα δεύτερο γκολ για το Διαγόρα θα ήταν απολύτως δίκαιο με βάση την εικόνα του αγώνα.

Τελικά ένα σουτ των γηπεδούχων στο 83′ που βρήκε το αριστερό κάθετο δοκάρι και απομακρύνθηκε παράλληλα με τη γραμμή του τέρματος, κατά τον επόπτη πέρασε τη γραμμή και έτσι ήρθε η ισοφάριση για τον Φοίνικα Αγίας Σοφίας.

banner

Από την οπτική μας γωνία δεν μπορούμε να έχουμε σαφή εικόνα για το αν πέρασε ή όχι.

Περίπου 200 καριωτες στο γήπεδο, πήραν τη “μάχη” της εξέδρας για άλλη μία φορά και εμψύχωσαν μέσα σε φίλαθλα πλαίσια την ομάδα.

Η αποστολή του Διαγόρα: Καρίμαλη, Καστανιά, Κατέχη Β., Συργιάννη,Χαϊντούλη, Παπαϊωάννου,Κουτσού, Κοτσαμπά, Ξενάκη (85΄ Κράτσα), Ζαννή (60′ Κατέχη Κ.), Καλιμούκου, Στενού, Κάπελλα, Σοφούλη, Γενούζου, Καρούτσου.

Υ.Γ. και όπως είπε σε ρυθμό απαγγελίας, κάποιος φίλος του Διαγόρα στην εξέδρα:

Σαββάτο κάνω τάματα προς την Παναγία
νάμαι καλά την Κυριακή να βλέπω Ικαρία.. 

 

Αναδημοσίευση και φωτογραφίες από : http://nasosbratsos.blogspot.gr και https://www.facebook.com/ERTsocial

Η είδηση δεν είναι στο αγωνιστικό σκέλος, παρά το γεγονός ότι ήταν ένας όμορφος αγώνας στα πλαίσια της Β’ Εθνικής γυναικών στο δημοτικό γήπεδο Ρέντη “Σ. Μελισσουργός”.

Η είδηση ήταν ότι η φιλοξενούμενη ομάδα (τη βλέπετε στη φωτο) που προηγήθηκε στο 72′ και ισοφαρίστηκε στο 83′, γέμισε την κερκίδα με περίπου 200 φίλους/ες της, εικόνα που έκανε εντύπωση και στους παίκτες των ανδρικών ομάδων της ΕΠΣ Πειραιά, τόσο όσων είχαν πριν αγωνιστικές υποχρεώσεις, όσων και αυτών που αγωνίζονταν μετά τον αγώνα των γυναικών.

και ο ….”Αλέφαντος” της ομάδας μας Σωτήρης Κουτσός……ζει το παιχνίδι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό

 

Και το κλίμα ζεστό αλλά φίλαθλο και πολιτισμένο.

Υπάρχει αθλητική ζωή και πέρα από τους οπαδικούς στρατούς των “επενδυτών” στον κόσμο του επαγγελματικού αθλητισμού, είναι αυτή στον αγνό ερασιτεχνισμό και μας αρέσει.

Υ.Γ. η φιλοξενούμενη ομάδα για άλλη μία φορά, διανυκτέρευσε σε συγγενικά σπίτια για μείωση των λειτουργικών εξόδων και περιμένει να ταξιδέψει ανάλογα με τις τροποποιήσεις των ακτοπλοϊκών δρομολογίων λόγω καιρού. Ερασιτεχνικός γυναικείος αθλητισμός στη νησιωτική Ελλάδα..

 

 

Υ.Γ. Ικαριακής Ραδιοφωνίας : Σήμερα στον Άγιο Ιωάννη τον Ρέντη, η ομάδα της Ικαρίας ίσως έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια μέχρι τώρα, παρά τις απουσίες που είχε, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην προετοιμασία και τους αγώνες “εντός έδρας”…. στη Σάμο. Τα κορίτσια του νησιού μας,  μας χάρισαν ένα υπέροχο απόγευμα στο γήπεδο, μαγνήτισαν τους περισσότερους συμπατριώτες μας του λεκανοπεδίου που έχουμε δει στους μέχρι τώρα αγώνες του Διαγόρα, να δίνουν το παρόν στην εξέδρα του γηπέδου, με παλμό συνθήματα, αλλά και ευρηματικές  συνθέσεις, όπως αυτή που ακούσαμε με τον Νάσο (και την περιγράφει παραπάνω), από συμπατριώτη μας (και να ήταν μόνο αυτός….) που ενίσχυαν κάθε στιγμή τις προσπάθειες της ομάδας του Διαγόρα. Όλα βέβαια σε αθλητικά πλαίσια, κάτι που επισήμανε ο παρευρεθείς  (για άλλη μια φορά) συμπατριώτης μας Γ.Γ. Αθλητισμού κ. Ιούλ. Συναδινός. Εγώ λοιπόν πιστεύω ότι πέρα από 2-3 ακόμα περιπτώσεις που η ομάδα του Διαγόρα, έχασε ευκαιρίες για γκολ από αυτές που …”δεν χάνονται”, αλλά δεν πειράζει, και το γκολ της γηπεδούχου ομάδας αμφισβητείται έντονα, γιατί και ο επόπτης τη πρώτη στιγμή δεν έδειξε κάτι, αλλά και παράγοντες και παίκτες των σωματείων του Πειραιά που ήταν στην ευθεία του τέρματος μας (περιμένοντας τους αγώνες τους που ακολουθούσαν), είπαν ότι η μπάλα δεν πέρασε τη γραμμή. Όμως ο διαιτητής είχε άλλη άποψη, οπότε αυτό μετρά στο τελικό αποτέλεσμα. Σημασία έχει ότι η ομάδα σήμερα έδειξε μια ομαδικότητα στις ενέργειες, πίεση σε όλα το μήκος και πλάτος του γηπέδου, κάτι που αποσυντόνισε και ίσως κάποιες στιγμές εκνεύρισε ορισμένες παίκτριες των γηπεδούχων, που δεν περίμεναν μια ομάδα από την περιφέρεια να τις παίξει σαν ίσος προς ίσον. Αυτό είναι που μας γεμίζει με αισιοδοξία, ότι η ομάδα σιγά σιγά “δένει” κι έχει πολλές πιθανότητες παραμονής στην κατηγορία, κάτι που είναι και ο πρωταρχικός στόχος για την ομάδα του Διαγόρα. Εμείς θα είμαστε κοντά στα …επόμενα βήματα του Διαγόρα στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής γυναικών, για να περιγράφουμε την φετινή πορεία της ομάδας της Ικαρίας.

Σωτήρης Πολίτης

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue