Home ΚοινωνίαΗ Ικαρία Τώρα Φιλικός αγώνας ανδρών Α.Ο. Μεσαριάς – Α.Γ.Σ. Διαγόρας Ραχών

Φιλικός αγώνας ανδρών Α.Ο. Μεσαριάς – Α.Γ.Σ. Διαγόρας Ραχών

by ikariaki.gr
11 views

 

 

 

Χθες Κυριακή το απόγευμα, στο γήπεδο του Ευδήλου συναντήθηκαν σ΄ένα φιλικό αγώνα μεταξύ τους οι δυο ομάδες της Ικαρίας Α.Ο. Μεσαριάς και Α.Γ.Σ. Διαγόρας Ραχών, εκμεταλλευόμενες το κενό που είχε η κάθε ομάδα, για διαφορετικούς λόγους, να δοκιμάσουν οι προπονητές τους όλους τους παίκτες που έχουν στη διάθεση τους.

Όσοι βρεθήκαμε στο γήπεδο του Ευδήλου είδαμε ένα όμορφο ματς (δεν έχει σημασία το σκορ [ 4 – 1] ούτε ποιος έβαλε τα γκολ), αλλά η ουσία και οι δυνατότητες κάθε ομάδας.

Είδαμε δυο πολύ καλοστημένα σύνολα, με πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, κοντρολάρισμα της μπάλας σε όλο το μήκος και πλάτος του γηπέδου, εξαιρετικές επιθετικές μονάδες και από τις δυο ομάδες, πολύ καλές αποκρούσεις των τερματοφυλάκων, όταν χρειάστηκε, γενικά δυο καλοστημένες ομάδες με πολλές δυνατότητες.

banner

Το ερώτημα που τίθεται είναι λοιπόν δικαιολογείται η θέση της μιας ομάδας στην Α΄Κατηγορία και η θέση της άλλης ομάδας στην Β΄Κατηγορία; Η απάντηση μου, με βάση τα μέχρι τώρα ματς που είδα στο νησί και πληροφορήθηκα από τα αθλητικά σάιτ της Σάμου, είναι όχι κατηγορηματικά. Τότε τι γίνεται λοιπόν και μονίμως οι ομάδες της Ικαρίας, αν και παίζουν καλύτερο ποδόσφαιρο, τις περισσότερες φορές, από τις αντίστοιχες σαμιώτικες, στο τέλος βγαίνουν πάντα χαμένες;

Οι απαντήσεις μπορεί να είναι πολλές, αλλά κάπου εκεί θα πρέπει να δούμε και τις λανθασμένες αποφάσεις των διαιτητών (κάποιες φορές), που είναι ικανές να διαμορφώσουν το τελικό αποτέλεσμα. Και αυτό το λέω, μη αγνοώντας την κακή απόδοση της ομάδας από την Ικαρία αν και όποτε γίνεται. Αλλά πως γίνεται όταν οι ομάδες της Ικαρίας όταν παίζουν (αποδεδειγμένα) καλά σε αμφισβητούμενες φάσεις οι αποφάσεις κάποιων διαιτητών να είναι σαφώς εναντίον των Καριώτικων σωματείων, με αποτέλεσμα να φορτώνονται με αθλητικές και οικονομικές ποινές οι Ικαριώτικες ομάδες, πράγμα που σιγά σιγά οδηγεί όλους όσους ασχολούνται με τον αθλητισμό στο νησί μας, να δημιουργούν μια εικόνα ότι υπάρχει μια σκοπούμενη εμπάθεια και αδικία εναντίον των σωματείων της Ικαρίας. Θέλω να πιστεύω ότι κάνω κι εγώ, μαζί με άλλους συμπατριώτες μου λάθος, αλλά φίλτατοι ιθύνοντες της Ε.Π.Σ. Σάμου, αποδείξτε μας με  έργα  την ισονομία των αθλητικών σωματείων του νομού μας, κι εγώ θα βγω πρώτος και θα ζητήσω δημόσια συγγνώμη. Διαφορετικά με συγχωρείτε, αλλά θα …έχω την υποψία μου για τα τεκταινόμενα στον αθλητισμό του νομού μας.

Τώρα κλείνοντας και επανερχόμενος στο φιλικό ματς, δεν έχει σημασία να σας γράψω τις συνθέσεις και τις αλλαγές, αφού ο φιλικός χαρακτήρας του αγώνα, έδωσε την δυνατότητα να παίξουν όλοι. Το θέαμα μέτρησε και αυτό ήταν που μας αποζημίωσε με τον καλύτερο τρόπο.

Για την Ικαριακή Ραδιοφωνία 

Σωτήρης Πολίτης 

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue