Home ΚοινωνίαΕλλάδα ΥΠΕΣ: “Κατηγοριοποίηση των Δήμων με το Νέο Καλλικράτη”

ΥΠΕΣ: “Κατηγοριοποίηση των Δήμων με το Νέο Καλλικράτη”

by ikariaki.gr
3 views

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Πρεσπών, Παναγιώτη Πασχαλίδη, όπου ο κ. Σκουρλέτης ακούγοντας τις παρατηρήσεις – αιτήματα του Δημάρχου, τόνισε πως, στην επικείμενη αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εμπεριέχεται και η κατηγοριοποίηση των Δήμων, με στόχο την πιο δίκαιη κατανομή των χρηματοδοτήσεων.

Η δημοτική Αρχή ενημέρωσε τον υπουργό για τις δραστηριότητές της και ζήτησε τη συνδρομή του Υπουργείου Εσωτερικών για την επίλυση ορισμένων πρακτικών ζητημάτων, κυρίως σε σχέση με τη διασφάλιση του αναγκαίου προσωπικού για την καλύτερη λειτουργία του δήμου. Εκτενής συζήτηση έγινε για το θεσμικό πλαίσιο ως προς τους ορεινούς δήμους και την αναγκαιότητα αλλαγών για τη δικαιότερη χρηματοδοτική αντιμετώπισή τους.

Ο Υπουργός Εσωτερικών συμφώνησε ότι τα κριτήρια χρηματοδότησης και γενικότερης υποστήριξης των δήμων οφείλουν να αντανακλούν τα ιδιαίτερα μορφολογικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά τους, για μια, όσο το δυνατόν περισσότερο, ισορροπημένη παρέμβαση.

Το ζήτημα της κατηγοριοποίησης των δήμων, αλλά και της χρηματοδότησης ανάλογα με την πραγματική τους κατάσταση, έχει αποτελέσει ήδη αντικείμενο εκτεταμένου διαλόγου και θα περιλαμβάνεται στην επερχόμενη παρέμβαση της Κυβέρνησης στο θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Σκουρλέτης διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο Πρεσπών για την στενότερη συνεργασία των υπηρεσιών του υπουργείου και των αρμόδιων συνεργατών του με τον δήμο το επόμενο διάστημα, για όλα τα ζητήματα που χρειάζονται διευκρινίσεις. Εξάλλου, ο δήμος Πρεσπών είναι ένας από τους 85 ορεινούς και μικρούς νησιωτικούς δήμους που έλαβαν  έκτακτη οικονομική ενίσχυση – συνολικού ύψους 20 εκατ. ευρώ – για το 2017.

 

Αναδημοσίευση από : https://www.epoli.gr

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue