Home ΚοινωνίαΠολιτικήΔ.Τύπου Τ.Ε. Ικαρίας – Φούρνων ΚΚΕ : Το τελευταίο αντίο στον Κυριάκο Καλογερή στο Αυλάκι Ικαρίας

Τ.Ε. Ικαρίας – Φούρνων ΚΚΕ : Το τελευταίο αντίο στον Κυριάκο Καλογερή στο Αυλάκι Ικαρίας

by ikariaki.gr
15 views

  Τ.Ε ΙΚΑΡΙΑΣ – ΦΟΥΡΝΩΝ

Το τελευταίο «αντίο» στον σύντροφο Κυριάκο Καλογερή

Με πολιτική κηδεία κηδεύτηκε την Τρίτη 31.10.17 στο Αυλάκι της Ικαρίας ο σύντροφος Κυριάκος Καλογερής. Αμέτρητοι σύντροφοι, συναγωνιστές, συγγενείς και φίλοι από κάθε γωνιά της Νικαριάς, του απέδωσαν τον ύστατο φόρο τιμής για την προσφορά στο Κόμμα και τον τόπο που αγάπησε.  Ο συν. Κ. Καλογερής οργανώθηκε στο ΚΚΕ το 1975,   το οποίο υπηρέτησε με συνέπεια έως το τέλος της ζωής του. Ανέλαβε διάφορες στελεχικές θέσεις έως του Γραμματέα της Ν.Ε. Ικαρίας-Φούρνων (1998-2011) και στήριξε το Κόμμα ενάντια στις αναθεωρητικές, διασπαστικές κινήσεις τα χρόνια ’90 – ’91, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην ανασυγκρότηση των Κομματικών Οργανώσεων στην Ικαρία και στους Φούρνους.

Με αγωνιστική σεμνότητα, τίμησε καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του την ιδιότητα του μέλους και στελέχους του ΚΚΕ. Είχε πάντα σαν αφετηρία στη σκέψη και τη δράση του, τη ζωή και τα βάσανα των μισθωτών και των αυτοαπασχολουμένων.

Στην πολιτική κηδεία παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, με επικεφαλής την Μαρία Λαμπρινού και αντιπροσωπείες από την Τ.Ε. Σάμου του ΚΚΕ , από την Κ.Ο. του ΚΚΕ στους Φούρνους, από τον Δήμο Ικαρίας και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με με επικεφαλής τον δήμαρχο Στέλιο Σταμούλο, του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΟΓΕ, αλλά και πλήθος φορέων της περιοχής.

Εκ μέρους της Κ.Ε. του ΚΚΕ αποχαιρετισμό απεύθυνε  η Μαρία Λαμπρινού σημειώνοντας μεταξύ άλλων: « Βαρύ το μαντάτο για το φευγιό σου, το πρωινό της 28ης Οκτωβρίου που τιμούσαμε τους αγωνιστές των ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ για την πάλη κατά του φασιστικού εισβολέα και τα 70χρονα από την ίδρυση του ΔΣΕ, που η 3χρονη εποποιία του είναι παρακαταθήκη για το σήμερα (…)      

         

Για κοντά 50 χρόνια είχε συνδέσει τη ζωή του με τον αγώνα του λαού μας για μια δίκαιη κοινωνία, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Γιατί έζησε και ένιωσε από παιδί την αδικία αυτής της κοινωνίας (…) Ήταν πεισμένος ότι μόνο με το ΚΚΕ, που οργανώνει και στέκεται μπροστάρης στους λαϊκούς αγώνες, ενάντια στην εξουσία του κεφαλαίου, από την ίδρυσή του έως σήμερα-που σε ένα χρόνο κλείνει τα 100 χρόνια ζωής και δράσης του –ήξερε, το πίστευε βαθιά ότι θα έρθει η άλλη κοινωνία η σοσιαλιστική-κομμουνιστική».

banner

Από την Τομεακή Επιτροπή Ικαρίας – Φούρνων του ΚΚΕ ο Νίκος Λαρδάς τον αποχαιρέτησε λέγοντας ανάμεσα σε άλλα: «Στο πρόσωπο του ¨Κούλη¨ γνωρίσαμε την ξεχωριστή προσωπικότητα του ανθρώπου που δε σκύβει το κεφάλι, που δε συμβιβάζεται. Ο σύντροφος Κυριάκος, αρνούνταν να δεχθεί ως λογικό ότι ο κόσμος πρέπει να ξαναγυρίσει εκεί που ήταν αιώνες πριν, στη βαρβαρότητα της ιστορίας. Αρνούνταν να δεχθεί ως λογικό ότι πρέπει να ξεχάσει ο κόσμος τη δύναμη και την ανάγκη να δημιουργήσει οικονομία και κοινωνία με βάση τις ανάγκες του και τις ικανότητές του. Αυτό που φώναζε ήταν ότι αυτός ο κόσμος πρέπει ν’ αλλάξει και θα αλλάξει (…). Για όλους εμάς που είχαμε την τύχη να σε γνωρίσουμε από κοντά στη δράση και την δουλειά του Κόμματος, θα μας μείνει χαραγμένη βαθιά στη μνήμη η αποφασιστικότητα σου, η επιμονή σου για την δουλειά του κόμματος(…) εκ μέρους των μελών του κόμματος σε αυτή τη τελευταία «συνέλευση» μαζί με το τελευταίο αντίο, σε διαβεβαιώνουμε ότι, θα συνεχίσουμε τον αγώνα σου μέχρι να εφαρμοσθεί στη πράξη η κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, στόχος για τον οποίο αγωνίστηκες και έπεισες και αρκετούς νεότερους σου ότι μπορεί να γίνει πράξη».

Από την ΠΑΣΕΒΕ και τον Σύλλογο Αυτοαπασχολουμένων Βιοτεχνών Ικαρίας ο Μιχάλης Τσάκαλος είπε για τον σ. Κυριάκο: «Η παρουσία του θα είναι πάντα έντονη  δίπλα μας:  Στα συλλαλητήρια, στις κινητοποιήσεις και στις απεργίες του επομένου διαστήματος αλλά και σε όλες τις φάσεις της ταξικής πάλης, στο δύσκολο αγώνα για την κατάργηση της εκμεταλλευτικής κοινωνίας.             

Στο ταξικό σύνθημα: Χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά»

   

  Ο σύντροφος Κυριάκος έφυγε πρόωρα, όμως έφυγε γεμάτος έργο, δημιουργία, πίστη στα ιδανικά του, πίστη στο ΚΚΕ, χωρίς ποτέ να λιποτακτήσει από το χρέος του.

 

        Γι αυτή του τη προσφορά και τη πίστη θα μείνει στη μνήμη όλων μας Αθάνατος.

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue