Home ΚοινωνίαΠολιτικήΔ.Τύπου Τ. Ε. Ικαρίας του ΚΚΕ για την περιοδεία στα Πυροσβεστικά Κλιμάκια Ραχών και Αγίου Κηρύκου Ικαρίας

Τ. Ε. Ικαρίας του ΚΚΕ για την περιοδεία στα Πυροσβεστικά Κλιμάκια Ραχών και Αγίου Κηρύκου Ικαρίας

by ikariaki.gr
6 views

Table of Contents

 

Την Τρίτη 20 & Τετάρτη 21 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε περιοδεία στα Πυροσβεστικά Κλιμάκια Ραχών και Αγίου Κηρύκου Ικαρίας από κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Ικαρίας του ΚΚΕ με την παρουσία του  Ανθυποπυραγού ε.α του Π.Σ. Μιχάλη Μιχαήλ και του Πυρονόμου ε.α του Π.Σ. Νικήτα Μελισσάκη.  Στα πλαίσια της περιοδείας έγινε συνάντηση με τον Δήμαρχο Ικαρίας Σταμούλο Στέλιο.

          Πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από τα στελέχη του Κόμματος και ακολούθησε διάλογος με τους πυροσβέστες.  Υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από τους πυροσβέστες και των δύο κλιμακίων που εκφράστηκε με τη σχεδόν καθολική συμμετοχή τους στη συζήτηση.  

          Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ  αναφέρθηκαν στις πολιτικές εξελίξεις, αναλύοντας τις επιπτώσεις του τέταρτου μνημονίου και της συμφωνίας στο Γιούρογκρουπ τονίζοντας ότι μέχρι και το 2060 ο λαός, μη εξαιρούμενου των πυροσβεστών, θα πληρώσει τις δόσεις μέσα από περικοπές εισοδημάτων, την φοροαφαίμαξη, την απώλεια εργασιακών δικαιωμάτων ακόμη και θέσεων εργασίας, για ότι έχει εισπράξει μέχρι σήμερα και ό,τι θα εισπράξει από εδώ και στο εξής η αστική τάξη της χώρας.

Ανέδειξαν πλούσια δραστηριότητα του ΚΚΕ για τα προβλήματα της πυρασφάλειας της χώρας, την εργασιακή αποκατάσταση  όλων των συμβασιούχων και πενταετών πυροσβεστών, για  τα προβλήματα που προέκυψαν σε βάρος των μετατιθέμενων και μετακινούμενων πυροσβεστών μονίμων και πενταετών στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των αεροδρομίων της FRAPORT.

Επισημάνθηκε προς τους πυροσβέστες ότι οι συνεχόμενες παρεμβάσεις στους αρμόδιους κυβερνητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, οι περιοδείες, συναντήσεις και συζητήσεις του ΚΚΕ με τους πυροσβέστες που γίνονται σε όλη τη χώρα εν μέσω αντιπυρικής περιόδου αποδεικνύουν το αληθινό και έμπρακτο ενδιαφέρον του Κόμματος. Τόνισαν όμως στους πυροσβέστες ότι δεν αρκούν μόνο οι οποίες προσπάθειες που κάνει το ΚΚΕ και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα για τα οξυμένα προβλήματα του χώρου, αλλά απαιτείται η καθολική και ενεργή συμμετοχή και των ίδιων στους αγώνες που αναπτύσσει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Απευθυνόμενοι κυρίως στους εποχικούς πυροσβέστες που πιθανότατα να είναι η τελευταία αντιπυρική περίοδος που εργάζονται, και του χρόνου μετά από δύο σχεδόν δεκαετίες προσφοράς στην δασοπροστασία θα δουν την πόρτα της εξόδου από το Πυροσβεστικό Σώμα, τους κάλεσαν να οργανώσουν τον αγώνα τους με επιτροπές αγώνα παντού σε όλη την χώρα και να υποχρεώσουν τα συνδικαλιστικά τους όργανα να αποφασίσουν απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στην αντιπυρική περίοδο, γιατί το φθινόπωρο με την λήξη της αντιπυρικής περιόδου θα είναι πολύ αργά. Ιδιαίτερα προς τους πενταετείς πυροσβέστες ανέδειξαν τις εξελίξεις με τις χιλιάδες απολύσεις των συμβασιούχων στον χώρο της Τοπικής Διοίκησης οι οποίες είναι πολύ πιθανόν να εφαρμοστούν και στο Πυροσβεστικό Σώμα. 

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ κάλεσε τους πυροσβέστες να πάρουν μέρος στο  διήμερο της Βαλκανικής Αντιπολεμικής και Αντιιμπεριαλιστικής δράσης των συνδικάτων που οργανώνει το ΠΑΜΕ στις 24-25 Ιούνη στη Θεσσαλονίκη. Τόνισαν ότι με πρόσκληση της κυβέρνησης έχει εγκατασταθεί το ΝΑΤΟ μόνιμα στο Αιγαίο και ότι η κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο οξύνεται επικίνδυνα και κλιμακώνονται οι ανταγωνισμοί των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ε.Ε, με απρόβλεπτες συνέπειες για τους λαούς της περιοχής.

 Στη συνάντηση με τον Δήμαρχο Ικαρίας Στέλιο Σταμούλο συζητήθηκε η κατάσταση που επικρατεί στην πυρασφάλεια του νησιού, η οποία θα γίνει ακόμα χειρότερη από τους μελλοντικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης μέσα και από τη σχεδιαζόμενη αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος που σηματοδοτεί μεταξύ άλλων κλείσιμο και συγχώνευση πυροσβεστικών  υπηρεσιών.  

 

 

Άγιος  Κήρυκος  22/06/2017                                   

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue