Home ΣυγκοινωνίεςΑκτοπλοϊκό Τ. Ε. Ικαρίας και Φούρνων του ΚΚΕ : Χωρίς καράβι το νησί από την Τρίτη 27 Νοέμβρη

Τ. Ε. Ικαρίας και Φούρνων του ΚΚΕ : Χωρίς καράβι το νησί από την Τρίτη 27 Νοέμβρη

by ikariaki.gr
14 views

Το γεγονός πως από την περασμένη Τρίτη 27 Νοέμβρη δεν υπάρχει ακτοπλοϊκή σύνδεση της Ικαρίας με την υπόλοιπη χώρα, λόγω των καιρικών συνθηκών αλλά και της αυθαίρετης ακύρωσης δρομολογίου προς τον Πειραιά, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Ικαρίας και Φούρνων του ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωσή της επισημαίνει πως «με αφορμή το απαγορευτικό λόγω καιρικών συνθηκών και την καθυστέρηση των δρομολογίων, η εταιρεία «ΗΕLLENIC SEAWAYS» ακύρωσε το δρομολόγιο στις 29 Νοέμβρη του «NISSOS ΜΥΚΟΝΟΣ”» προς Πειραιά και το μεταθέτει για την Κυριακή 2 Δεκέμβρη. Το πλοίο που βρισκόταν δεμένο λόγω απαγορευτικού στην Καβάλα, θα έρθει στην Ικαρία ξημερώματα Σαββάτου 1 Δεκέμβρη και αντί να ταξιδέψει για Πειραιά, θα ξαναφύγει για Καβάλα και θα κάνει το δρομολόγιο για Πειραιά την Κυριακή!».

Έτσι, «στα ούτως ή άλλως ελάχιστα δρομολόγια (μόλις τρεις φορές τη βδομάδα) όπου σε καμία περίπτωση δεν καλύπτουν τις ανάγκες των Ικαριωτών και των μεταφερόμενων προϊόντων, έρχεται να προστεθεί και η αυθαίρετη ακύρωση δρομολογίου προς Πειραιά».

Η Τομεακή Επιτροπή τονίζει πως «με ευθύνη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων, η εφαρμοζόμενη πολιτική στον χώρο των ακτοπλοϊκών μεταφορών καθορίζεται από τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε αυτές, προκαλώντας έτσι σοβαρές επιπτώσεις στη ζωή των νησιωτών».

Γι αυτό και με τα παραπάνω «ξαναέρχονται στο προσκήνιο οι πάγιες διεκδικήσεις μας που αφορούν τις μετακινήσεις μας:

  • Δρομολόγηση σύγχρονων και ασφαλών πλοίων με καθημερινά δρομολόγια από και προς Πειραιά, χειμώνα – καλοκαίρι.
  • Μείωση 50% των εισιτηρίων – ναύλα προσιτά στους επιβάτες που θα συμβαδίζουν με το επίπεδο των μισθών και συντάξεων της πλειονότητας των Ελλήνων εργαζομένων.
  • Διατήρηση και παραπέρα διεύρυνση των εκπτώσεων των εισιτηρίων στις ευπαθείς ομάδες (συνταξιούχους, φοιτητές, στρατιώτες, άτομα με ειδικές ανάγκες, πολύτεκνους).
  • Δημιουργία Ενιαίου Αποκλειστικά Δημόσιου Οργανισμού ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, που θα αντιμετωπίζει τις μεταφορές ως κοινωνικό αγαθό υπηρετώντας τα συμφέροντα του λαού, όχι ως εμπόρευμα που υπηρετεί την κερδοφορία των εφοπλιστών».

 

Αναδημοσίευση από : https://www.902.gr

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue