Home ΚοινωνίαΑιγαίο Τρεις ομάδες από το Β. Αιγαίο στο Κύπελλο Ελλάδας

Τρεις ομάδες από το Β. Αιγαίο στο Κύπελλο Ελλάδας

by ikariaki.gr
11 views

Πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, παρουσία του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα κου Πέτρ Φούσεκ, η κλήρωση της πρώτης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος που περιλαμβάνει αγώνες με τη συμμετοχή ομάδων από τη Γ’ Εθνική και από τις Ενώσεις των ερασιτεχνικών σωματείων.

Στην κλήρωση πήραν μέρος 41 από τις 53 ομάδες, Κυπελλούχοι των ΕΠΣ, καθώς 12 ομάδες για διάφορους λόγους δεν δήλωσαν συμμετοχή.

Παρόντες στην κλήρωση ήταν οι κκ Σταύρος Ψαρόπουλος, πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων, Παναγιώτης Δημητρίου, αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων, Δαμιανός Γαβριηλίδης, υπεύθυνος της υποεπιτροπής Κυπέλλου και Νικόλαος Αυλωνίτης, μέλος της Επιτροπής.

Ο κος Ψαρόπουλος, αφού καλωσόρισε τον κο Φούσεκ, του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του και εξέφρασε την ελπίδα να μεταδώσει την εμπειρία του, ώστε να υπάρξουν βελτιώσεις σε όλους τους τομείς, ανέφερε: «Η Επιτροπή αποφάσισε τη διεξαγωγή ενιαίου Κυπέλλου με τη συμμετοχή ερασιτεχνικών και επαγγελματικών ομάδων, διότι θεώρησε ότι με αυτό τον τρόπο οι ερασιτεχνικές ομάδες θα έχουν τη δυνατότητα της έκπληξης, ώστε να γράψουν μια χρυσή σελίδα στην ιστορία τους. Η σημερινή κλήρωση αφορά τις ομάδες που εκπροσωπούν τις Ενώσεις τους ως Κυπελλούχοι. Θα έπρεπε να συμμετάσχουν και οι 53 νικήτριες, ωστόσο 12 από αυτές δεν προσήλθαν, για διάφορους λόγους, γεγονός για το οποίο δείχνουμε κατανόηση καθώς είναι η πρώτη χρονιά που εφαρμόζεται το νέο φορμάτ διεξαγωγής και υπάρχουν προβλήματα. Ωστόσο από του χρόνου θα είναι υποχρεωτική η συμμετοχή όλων των Κυπελλούχων των ΕΠΣ, διαφορετικά θα υπάρξουν ποινές, σύμφωνα με ό,τι ορίζει ο ΚΑΠ, με σκοπό να αντιμετωπίζεται ο θεσμός με τη δέουσα σοβαρότητα. Η Επιτροπή, στην προσπάθειά της να ενισχύσει την πιθανότητα έκπληξης, αποφάσισε στη γ΄ φάση, οι ερασιτεχνικές ομάδες που θα προκριθούν, να αγωνιστούν στην έδρα τους με ομάδες της Football League.»

Η κλήρωση έγινε ξεχωριστά για την κάθε μία από τις τέσσερις ζώνες στις οποίες έχουν χωριστεί τα σωματεία με γεωγραφικά κριτήρια. Οι ομάδες των νησιών μας ανήκαν στην τρίτη ζώνη και η κλήρωση ανέδειξε τα εξής ζευγάρια.

Διαγόρας Βραχνεΐκων – Αιολικός

ΑΕ Ερμιονίδας – Δάφνη Δαφνώνα

Θύελλα Καμαρίου – ΑΕ Κηφισιάς

banner

Κόρινθος – Καλαμάτα

ΠΑΣ Κιθαιρώνας – ΑΕ Βαθύλλου Πανσαμιακού

Όλα τα παιχνίδια θα γίνουν 26 Αυγούστου.

 

Αναστασία Σπυριδάκη

 

Αναδημοσίευση από : http://www.ert.gr

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue