Home ΚοινωνίαΕλλάδα Το 73,7 % των νησιών λέει «ναι» στις ΑΠΕ

Το 73,7 % των νησιών λέει «ναι» στις ΑΠΕ

by ikariaki.gr
7 views

Στροφή προς τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) επιθυμούν κάτοικοι 15 νησιών του Αιγαίου.
Όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF Ελλάς, οι κάτοικοι των νησιών θέλουν την παραγωγή καθαρής ενέργειας (ακολουθώντας το παράδειγμα της Τήλου) με στόχο να καταστούν ενεργειακά αυτόνομα.
Η δημοσκόπηση εξέτασε την ανταπόκριση και τις απόψεις κατοίκων από τα νησιά Αγιος Ευστράτιος, Αστυπάλαια, Ανάφη, Δονούσα, Καστελλόριζο, Αμοργός, Σύμη, Νίσυρος, Χάλκη, Μήλος, Σίφνος, Ρόδος, Σαντορίνη, Σκύρος και Ικαρία.
Στόχος της δημοσκόπησης ήταν η διερεύνηση της δυνατότητας μεταφοράς και σε αλλά νησιά του Αιγαίου του ενεργειακού μοντέλου της Τήλου, όπου πρόκειται να λειτουργήσει ένα υβριδικό σύστημα παραγωγής και αποθήκευσης ενέργειας που θα στηρίζεται εξ ολοκλήρου σε καθαρές μορφές ενέργειας.
Υπέρ των ΑΠΕ. Ειδικότερα, το 73,7 % των κατοίκων των νησιών τάσσεται υπέρ της ηλεκτροδότησης από υβριδικό σύστημα ΑΠΕ, έναντι του 11,8% που προτιμά πετρελαϊκό σταθμό. Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι το παράδειγμα της Ρόδου, όπου μόλις 8% των κατοίκων της φαίνεται να προτιμούν το πετρέλαιο, παρά το γεγονός ότι στο νησί λειτουργεί πετρελαϊκός σταθμός.
Το 32% των ερωτηθέντων θεωρούν σημαντική την όχληση από την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών, ενώ 55% θεωρούν σημαντικότερη την όχληση από την αντίστοιχη εγκατάσταση ενός πετρελαϊκού σταθμού. Η πλειοψηφία (ποσοστό 41%) θεωρεί πως οι ΑΠΕ θα επιδράσουν θετικά στον τουρισμό, ακόμη και στα νησιά που αποτελούν εμβληματικούς προορισμούς, όπως είναι η Σαντορίνη, όπου 42% των κατοίκων είναι θετικοί, έναντι 19,4% που εκφράζουν ανησυχίες για ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις.
Αναδημοσίευση από : http://www.tanea.gr

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue