Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΔήμος Ικαρίας Το Χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πάτρας στην Ικαρία

Το Χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πάτρας στην Ικαρία

by ikariaki.gr
50 views

Έγινε χθες η πρώτη, από τις τρείς παραστάσεις, του Χορευτικού τμήματος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πάτρας, στις Ράχες, στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ στον Χριστό Ραχών.

Μεγάλη τιμή για τον τόπο μας η παρουσία, μαζί με τους χορευτές και τις χορεύτριες, τον χοροδιδάσκαλο κ.ά. του Δημάρχου Πάτρας κ. Κώστα Πελετίδη.

Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του Αντιδημάρχου Ραχών κ. Σωτήρη Κόχυλα, τον λόγο πήρε αμέσως μετά για ένα σύντομο χαιρετισμό ο Δήμαρχος Ικαρίας κ. Στέλιος Σταμούλος, ο οποίος κάλεσε τον επίσημο καλεσμένο Δήμαρχο Πάτρας κ. Κώστα Πελετίδη για ένα σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε στους πολλούς πολίτες της  περιοχής που είχαν γεμίσει τις εξέδρες του μικρού γηπέδου του Χριστού Ραχών.

Στο κοινό διακρίναμε παλιούς δημάρχους του νησιού μας, δημοτικούς συμβούλους, εκπρόσωπους φορέων και πολύ απλό κόσμο της περιοχής.

Από τα λόγια του κ. Πελετίδη συγκρατήσαμε αρκετά και ουσιώδη που είπε στις λίγες κουβέντες χθες βράδυ. Κατ’ αρχήν ότι ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πάτρας έχει συνολικά 2100 χορευτές και χορεύτριες, ότι όλα τα τμήματα δουλεύουν με διδασκάλους παλιούς χορευτές, εντελώς εθελοντικά, εκτός από τον χθεσινό χοροδιδάσκαλο που είναι ο μόνος αμειβόμενος.

banner

 

Χθες ήλθε το εφηβικό 25μελές τμήμα, που από εδώ αρχίζει η έκπληξη της χθεσινής βραδιάς.  Κατ’ αρχήν οι εμφανίσεις τους, απλές και ταυτόχρονα όμορφες, που ταίριαζαν απόλυτα στα έφηβα κορίτσια και (στα μόλις πέντε) αγόρια, που μας έδωσαν μια άλλη εικόνα με τις χορογραφίες τους, από αυτή που έχουμε συνηθίσει από άλλα χορευτικά συγκροτήματα.

Οι χορογραφίες τους σε ποίηση και μουσική πολλών γνωστών συνθετών, στιχουργών, είχαν ρυθμό, συγχρονισμό και κινήσεις που κάθε άλλο από τους βηματισμούς δημοτικών συγκροτημάτων, που όμως «έπαιρναν» βήματα από γνωστούς δημοτικούς χορούς, αλλά τα «μπέρδευαν» εσκεμμένα με τις χορογραφίες που τους είχε δώσει ο χοροδιδάσκαλος τους κι έβγαινε ένα τέλειο αποτέλεσμα.  Απ’ όποια γωνία του γηπέδου και να τα έβλεπες, είχαν ένα τέλειο συγχρονισμό, ένα ρυθμό, ένα κοινό πέταγμα ή γυρίσματα σ’ ένα πρωτοποριακό (ομολογουμένως) θέαμα, που παρουσιάστηκε στο κοινό της περιοχής των Ραχών, αλλά που σήμερα θα το θαυμάσουν στην πλατεία στον Άγιο Κήρυκο και αύριο στο λιμάνι στον Εύδηλο.

Πολύ καλή δουλειά, που σε περνά σε άλλες εικόνες από τις συνηθισμένες. Συγχαρητήρια σε όλους

Για την Ικαριακή Ραδιοφωνία

Σωτήρης Πολίτης

 

 

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue