Home ΠεριβάλλονΔράσεις Το Σώμα Εθελοντών Πυροσβεστών Αγίου Κηρύκου σε τυπικό έλεγχο του οδικού δικτύου μετά την χιονόπτωση

Το Σώμα Εθελοντών Πυροσβεστών Αγίου Κηρύκου σε τυπικό έλεγχο του οδικού δικτύου μετά την χιονόπτωση

by ikariaki.gr
27 views

Ο Σύλλογος Εθελοντών Πυροσβεστών Αγ. Κηρύκου Ικαρίας έκανε ένα τυπικό έλεγχο στο οδικό δίκτυο του επαρχιακού και δημοτικού οδικού δικτύου, μετά την χθεσινή χιονόπτωση για βοήθεια και άμεση ενημέρωση των αρμόδιων υπηρεσιών.

Εκτός από ασήμαντες καταπτώσεις από πέτρες το οδικό δίκτυο του νησιού δεν χρειάζεται καμία παρέμβαση.

Υπήρχαν πληροφορίες ότι γίνεται παρέμβαση με μηχάνημα βαρέως τύπου για τον καθαρισμό του δρόμου που οδηγεί στις κεραίες της κινητής τηλεφωνίας και διαφόρων κεραιών στην περιοχή του παλιού ΟΤΕ, κάτι που όμως διέψευσε ο Έπαρχος κ. Παναγιώτης Γενούζος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του.

Μάλιστα όπως μας είπε η απογευματινή έντονη βροχόπτωση στην περιοχή του Αγίου Κηρύκου έλιωσε το χιόνι που είχε μαζευτεί στους δρόμους, κάνοντας εύκολη την πρόσβαση. Όμως λόγω του ισχυρού ψύχους υπάρχει περίπτωση απόψε η βροχή να μετατραπεί σε πάγο, οπότε παρακαλούνται τυχόν περαστικοί οδηγοί από το κεντρικό δίκτυο να έχουν πάρα πολύ μεγάλη προσοχή για περίπτωση πάγου και μεγάλης και επικίνδυνης ολισθηρότητας του δικτύου. Βέβαια αν δεν είναι απαραίτητο απόψε να αποφεύγονται οι μεγάλες μετακινήσεις.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν το νησί, έχουν σαν αποτέλεσμα την έντονη και πυκνή χιονόπτωση στην περιοχή των Ραχών, που σε ορισμένα σημεία του Προφήτη Ηλία, αργά το απόγευμα το ύψος του χιονιού είχε φθάσει τους 20 – 25 πόντους. Η έντονη χιονόπτωση συνεχίζεται μέχρι και τώρα και υπάρχει πιθανότητα αύριο τα σχολεία στην περιοχή τουλάχιστον της Δ.Ε. Ραχών να μείνουν κλειστά.

banner

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue