Home ΚοινωνίαΕλλάδα Το Πράσινο Κίνημα για τον ανασχηματισμό: Θέατρο του παραλόγου για δύο σημαντικά οικολογικά ζητήματα

Το Πράσινο Κίνημα για τον ανασχηματισμό: Θέατρο του παραλόγου για δύο σημαντικά οικολογικά ζητήματα

by ikariaki.gr
3 views

Υποστηριχτές του ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Η ανακοίνωση του ανασχηματισμού και η τοποθέτηση του οικολόγου Γιώργου Δημαρά ως υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας δημιουργεί μείζον πολιτικό ζήτημα για τα εξής θέματα αρχών και θέσεων:

 

  1. Το θέμα της εξόρυξης των υδρογονανθράκων, όπου η ευρωπαϊκή Πράσινη οικογένεια διαφωνεί και πλέον θα κληθεί ο οικολόγος υφυπουργός να υλοποιήσει. Είναι, μάλιστα, τραγελαφικό ότι ο κ. Δημαράς θα υλοποιεί την πολιτική της εξόρυξης υδρογονανθράκων την οποία είχε καταψηφίσει στη Βουλή. Και θα την υλοποιεί κατά τη διάρκεια της προεκλογικής καμπάνιας των ευρωεκλογών, που θα κάνει το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα, στην οποία η πολιτική αντίθεση της εξόρυξης υδρογονανθράκων, θα είναι ψηλά στην ατζέντα.
  2. Το θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων όπου η κυβέρνηση έχει προχωρήσει στην αντιοικολογική πολιτική των φαραωνικών και υπερδιαστασιολογημένων ΣΔΙΤ, τα οποία είναι σε πλήρη αντίθεση με τη διαλογή στην πηγή, την επανάκτηση και την κυκλική οικονομία.  Μάλιστα, ακόμα και η Ευρωπαϊκή Ένωση με έγγραφο της έχει βάλει συγκεκριμένες αιρεσιμότητες και δεν χρηματοδοτεί τέτοιου τύπου ΣΔΙΤ. Το ακόμα πιο τραγελαφικό είναι ότι σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου των οικολόγων της κυβέρνησης ακόμα και ο Γιώργος Δημαράς είχε ταχθεί κατά του ΣΔΙΤ Πελοποννήσου, το οποίο όμως τώρα θα κληθεί να υλοποιήσει και να υπηρετήσει.

 

Είναι προφανές ότι τα δύο αυτά σημαντικά θέματα, αν συνεχίσουν να υλοποιούνται από οικολόγο υφυπουργό,  θα πλήξουν την καμπάνια του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, στις επικείμενες ευρωεκλογές. Σε δήλωση του ο συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος, Κώστας Καλογράνης τόνισε τα εξής:

 

« Η ακύρωση των αντιοικολογικών ΣΔΙΤ, ειδικά της Πελοποννήσου και το πάγωμα των διαδικασιών για την εξόρυξη των υδρογονανθράκων είναι το λιγότερο και το αυτονόητο για τον οικολόγο υφυπουργό της κυβέρνησης. Εξάλλου ο ίδιος ο κ. Δημαράς σε πρόσφατες δηλώσεις του είχε δώσει τρεις μήνες διορία στην κυβέρνηση για να διορθώσει τις αντιοικολογικές της πολιτικές. Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα αποδειχθεί ότι οι προηγούμενες θέσεις και δηλώσεις ήταν μία ακόμα καλοστημένη θεατρική παράσταση, στο οικολογικό θέατρο του παραλόγου που παίζει εδώ και χρόνια αυτή η κυβέρνηση».

  

banner

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ | Παίρνουμε Θέση—Η Πολιτική στην Πράξη

υποστηρικτές του ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue