Home ΚοινωνίαΑιγαίο Το μελεκούνι της Ρόδου «Filema Rodion” έκανε τη Ρόδο περήφανη στον μεγαλύτερο διαγωνισμό παγκοσμίως

Το μελεκούνι της Ρόδου «Filema Rodion” έκανε τη Ρόδο περήφανη στον μεγαλύτερο διαγωνισμό παγκοσμίως

by ikariaki.gr
11 views

Μια ακόμα μεγάλη επιτυχία γνώρισε η Ρόδος στον κόσμο της γαστρονομίας, χάρη την τοπική οικογενειακή επιχείρηση «ΦΙΛΕΜΑ ΡΟΔΙΩΝ”, που με μεράκι και αγάπη διατηρεί ζωντανές τις παραδοσιακές γεύσεις του τόπου μας. 

Κληρονομώντας την τέχνη και τη συνταγή  του παραδοσιακού Λινδιακού μελεκουνιού από την οικογένεια και τις γυναίκες του χωριού, κατάφερε να χαρίσει στην τοπική κοινωνία ένα προϊόν άριστης ποιότητας και γεύσης.

Η προσπάθεια αυτή επιβραβεύτηκε γρήγορα από τον κόσμο της Ρόδου που αγάπησε το μελεκούνι Filema και επισφραγίστηκε με το βραβείο «Great Taste” κερδίζοντας ένα αστέρι ! 

Η συσκευασία του μελεκουνιού Filema Rodion

Το Great Taste είναι το μεγαλύτερο και πιο αξιόπιστο βραβείο τροφίμων και ποτών στον κόσμο.

Τα προϊόντα που συμμετέχουν  στον διαγωνισμό αξιολογούνται από 500  κριτές μεταξύ των οποίων ειναι διάσημοι σεφ , ιδιοκτήτες γνωστών ανά τον κόσμο εστιατορίων , ειδικούς κριτικούς τροφίμων αλλά και food editors . Όσα διακρίνονται λαμβάνουν το λογότυπο που διαγωνισμού και ειναι αναγνωρισμένα πλέον παγκοσμίως ως προϊόντα εξαιρετικής γεύσης . Ανάμεσα σε αυτά από σήμερα και το μελεκούνι ΦΙΛΕΜΑ ΡΟΔΙΩΝ.

Φέτος το μελεκούνι της Ρόδου Filema Rodion ξεχώρισε ανάμεσα σε 12,634 προϊόντα για την μοναδική γεύση του και την αγνή συνταγή της Λίνδου που γνωρίζουν και οι επόμενες γενιές .

Η  οικογενειακή επιχείρηση  ΦΙΛΕΜΑ ΡΟΔΙΩΝ λειτουργεί από το 2014 παράγοντας παραδοσιακά προϊόντα του τόπου μας στην πιο αγνή τους μορφή με τις ποιοτικότερες πρώτες ύλες, στηρίζοντας παράλληλα ντόπιους παραγωγούς.

Μέσα από το ΦΙΛΕΜΑ γευτήκαμε τα μοναδικά σε γεύση:  Λινδιακό μελεκούνι , το  μοσχοπούγκι με αμύγδαλα, καρύδια, μπαχαρικά και επικάλυψη άχνης ζάχαρης,  το  μοσχοπούγκι με αμυγδαλόψυχα, πυκραμύγδαλο, ανθόνερο, και επικάλυψη άχνης ζάχαρης , το  αμυγδαλοτό αχλαδάκι με αμυγδαλόψυχα, πυκραμύγδαλο, ζάχαρη, ανθόνερο και λικέρ amaretto, τις φλωρεντίνες.

banner

 

Το βραβευμένο πλέον μελεκούνι FILEMA RODIONπαράγεται με μέλι , σουσάμι , κανέλα και αμύγδαλα ακολουθώντας πιστά την Λινδιακή συνταγή των γιαγιάδων , χωρίς προσθήκη ζάχαρης και συντηρητικών ενώ  εφαρμόζεται σύστημα ασφαλείας HACCP και είναι πιστοποιημένο βάσει προτύπου ISO 22000:2005 .

Μέσα από την προσπάθεια αυτή δεν διακρίνονται μόνο οι κόποι ανθρώπων που με μεράκι και αγάπη δημιουργούν  προϊόντα υψηλής ποιότητας, αλλά και ο τόπος μας, η παράδοση του οποίου είναι πολύ μεγάλη και όμορφη και χρειάζεται ανθρώπους να την αναδεικνύουν παγκοσμίως.

 

 

Αναδημοσίευση από : https://rodosreport.gr

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue