Home ΚοινωνίαΑιγαίο Το Επιμελητήριο Σάμου συμμετέχει στην Παναιγαιακή απεργία της Τετάρτης 22 Νοεμβρίου 2017

Το Επιμελητήριο Σάμου συμμετέχει στην Παναιγαιακή απεργία της Τετάρτης 22 Νοεμβρίου 2017

by ikariaki.gr
13 views

Το Επιμελητήριο Σάμου, μαζί με τα Επιμελητήρια Λέσβου και Χίου συμμετέχουν στην Παναιγαιακή απεργία της Τετάρτης  22 Νοεμβρίου 2017  όπου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην Πλατεία Πυθαγόρα στις 11:00 π.μ. 

Τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και οι τοπικές κοινωνίες και οικονομίες τους  πέρα από το ανεπανόρθωτο πλήγμα  που έχουν δεχτεί από την οικονομική κρίση και το μεταναστευτικό έλαβαν και τη χαριστική βολή της αύξησης των συντελεστών ΦΠΑ που θα ισχύσουν από 1/1/2018.  

Οι αυξημένοι συντελεστές ΦΠΑ, θα έχουν τραγικές επιπτώσεις στις επιχειρήσεις που παλεύουν για να παραμείνουν οριακά βιώσιμες αλλά και στους κατοίκους, καθώς θα αυξηθεί δραματικά το κόστος διαβίωσης, μείωση της ανταγωνιστικότητας παραγομένων υπηρεσιών και προϊόντων, όπως ο τουρισμός, Μη είσπραξη των αναμενομένων φορολογικών εσόδων, η οποία θα οφείλεται στη μείωση της ρευστότητας των επιχειρήσεων και στην αύξηση της παραοικονομίας και φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΦΟΜ «Μελέτης – Έκθεσης για τις επιπτώσεις από την κατάργηση του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ στα Νησιά του Αιγαίου». είναι ότι «η συνεισφορά των περιφερειών που υπάγονται στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ στα κρατικά έσοδα δεν θεωρείτε τόσο σημαντική, ούτως ώστε η αύξηση των συντελεστών κατά 30% να βελτιώσει σημαντικά τα κρατικά έσοδα. Ενώ, η οποιαδήποτε κατάργηση των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ, θα οδηγήσει άμεσα σε περαιτέρω μείωση της αγοραστικής δύναμης των νησιών»

Με την Παναιγιακή απεργία και με ψήφισμά μας προς την Κυβέρνηση  ζητούμε, να ψηφιστεί τροπολογία με την οποία θα διατηρηθούν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ, ως ένα ελάχιστο μέτρο στήριξης των κοινωνιών, των κατοίκων και των επιχειρήσεων μας.

Στην Παναιγαιακή απεργία συμμετέχουν: 

Επιμελητήριο Σάμου

Περιφερειακή Ενότητα Σάμου

Δήμος Σάμου

banner

Δήμος Φούρνων 

Εμπορικός Σύλλογος Σάμου

Εμπορικός Σύλλογος Καρλοβάσου

Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου

Ένωση Ξενοδόχων Ν. Σάμου

Σύλλογος Επιχειρήσεων Δήμου Πυθαγορείου

Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων κ Διαμερισμάτων Σάμου

Εμπορικός Σύλλογος Μυτιληνιών

Εμπορικός Σύλλογος Αγ.Κηρύκου

Εμπορικός Σύλλογος Βορείου Ικαρίας ο Ερμής Ράχες Ικαρίας

Σύλλογος Εστίασης κ Ψυχαγωγίας Σάμου

Σύλλογος Πρακτόρων Τουριστικών Γραφείων

Σύλλογος Επαγγελματιών Ηραίον

Ένωση Αδειούχων Λογιστών –Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Σάμου

Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων Μαραθοκάμπου

Ένωση Τουριστικών Επαγγελματιών Μαραθοκάμπου (ΕΤΕΜ)

Σύλλογος Ηλεκτρολόγων Σάμου

ΚΤΕΛ Σάμου

Δικηγορικός Σύλλογος Σάμου

Σύλλογος Φαρμακοποιών Σάμου

 

 

 

Καλούμε τους συναδέλφους και μέλη του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων του Νομού Σάμου να δώσουν δυναμικό παρόν στην αυριανή συγκέντρωση-διαμαρτυρία στην πλατεία Πυθαγόρα για να στείλουμε ενωμένοι το μήνυμα ότι τα νησιά μας δεν μπορούν να αντέξουν την αύξηση του ΦΠΑ.
Όλοι Μαζί θα τα καταφέρουμε!

Νίκος Α. Στεφανής

​Πρόεδρος Δ.Σ.​
Η Περιφέρεια Β. Αιγαίου με τις Π.Ε. Χίου και Σάμου συμμετέχει στις παναιγαιακές κινητοποιήσεις της 24/11/1017

         Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συμμετέχει στις παναιγαιακές κινητοποιήσεις για τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.

 

Σε αυτό το πλαίσιο αύριο, Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017, για το χρονικό διάστημα 11:00 έως 13:00, γίνεται στάση εργασίας των υπηρεσιών της Περιφέρειας στις Π.Ε. Χίου και Σάμου, προκειμένου όποιος θα επιθυμούσε να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τους φορείς των νησιών.

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue