Home ΚοινωνίαΕλλάδα Το ΕΠΑΜ για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών

Το ΕΠΑΜ για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών

by ikariaki.gr
13 views

Η απελευθέρωση των δύο ομήρων στρατιωτικών μας από το καθεστώς Ερντογάν, εκτός από τη χαρά και την ανακούφιση που προκαλεί και σε εμάς, όπως και σε όλους τους Έλληνες για την επιστροφή των δύο παιδιών μας στις οικογένειές τους, θα έπρεπε να συνδυάζεται με σαφή καταδίκη των απαγωγέων τους απ’ όλους τους πολιτειακούς παράγοντες και τον πολιτικό κόσμο της χώρας. Μόνον έτσι δικαιώνονται τα θύματα τέτοιων μαφιόζικων ενεργειών, όπως είναι η απαγωγή και η παράνομη κράτηση.

 Αντί αυτού, ο «πρωθυπουργεύων» και ο «προεδρεύων» αυτής της δύσμοιρης χώρας (οι κ.κ. Αλ. Τσίπρας και Πρ. Παυλόπουλος), μίλησαν για «πράξη δικαιοσύνης» εκ μέρους των τουρκικών αρχών! Κι αναρωτιόμαστε πότε ξανάγινε και πού, να αποδίδονται εύσημα στους απαγωγείς για την απελευθέρωση των ομήρων τους; Πότε ξανάγινε και πού, να εκθειάζονται οι τρομοκράτες ως «δίκαιοι» για τις εγκληματικές τους ενέργειες; Πότε, πού και σε ποια χώρα του κόσμου, η απελευθέρωση μετά από παράνομη κράτηση και ομηρία δυο στελεχών των ενόπλων δυνάμεων της, αποκαλείται «πράξη δικαιοσύνης» του κράτους-απαγωγέα και τρομοκράτη;

 Οι εκφράσεις αυτές δεν δηλώνουν αβρότητα αλλά κάτι πολύ χειρότερο και κατάπτυστο: Την αποδοχή εκ μέρους της ελληνικής πλευράς ότι η Τουρκία έχει το δικαίωμα να δικάσει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς και, συνεπώς, το δικαίωμα να τους αφήσει ελεύθερους εν αναμονή της δίκης τους. Δεν έχει σημασία η κατηγορία που θα τους απαγγελθεί, αλλά ο δρόμος που άνοιξε για το δικαίωμα πλέον των τουρκικών δικαστηρίων να δικάζουν Έλληνες στρατιωτικούς, κάτι που δεν ξανάγινε ποτέ, σε καμιά χώρα του κόσμου και σ’ όλη τη διάρκεια της σύγχρονης πολιτικής, διπλωματικής και στρατιωτικής ιστορίας διεθνώς! Τον δρόμο αυτό μόνο μια κυβέρνηση αποτελούμενη από «γιουσουφάκια» θα μπορούσε να τον ανοίξει, σε βάρος των ενόπλων δυνάμεων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας.

 Δεν έχει σημασία η ενδεχόμενη αθώωσή τους -κι ακόμη χειρότερα η καταδίκη τους σε ποινή που δεν θα ξεπερνάει το χρόνο κράτησής τους, όπως φημολογείται από τουρκικής πλευράς- γιατί πλέον αναγνωρίστηκε επισήμως από την ελληνική κυβέρνηση η δικαιοδοσία στα τουρκικά δικαστήρια να απαγγέλλουν κατηγορίες σε Έλληνες στρατιωτικούς, που αυθαίρετα θα συλλαμβάνουν οι Τούρκοι, είτε με μορφή ενέδρας είτε οπουδήποτε επιλέγουν ή θεωρούν οι ίδιοι ως «γκρίζα περιοχή». Η αναγνώριση αυτή, που αντίκειται στο Διεθνές Δίκαιο, καθώς ακυρώνει το δικαίωμα της ετεροδικίας για τους εν υπηρεσία στρατιωτικούς, συνιστά εκχώρηση του δικαιώματος της έννομης άμυνας από τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας μας, θέτοντας τον ελληνικό στρατό υπό καθεστώς ομηρίας έναντι της Τουρκίας. Η οποία πλέον μπορεί να αυθαιρετεί, χωρίς να έχει κανενός είδους υποχρέωση να τηρεί τους κανόνες δικαίου που διέπουν τα κράτη σε συνθήκες ειρήνης και πολέμου.

 Το δικαίωμα αυτό της το παραχώρησε η ντόπια κυβέρνηση και το εθελόδουλο πολιτικό προσωπικό της χώρας μας. Δεν γνωρίζουμε τι άλλα ανταλλάγματα από την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας έχουν ήδη συμφωνήσει να παραδώσουν οι κυβερνώντες στην Τουρκία, είναι σίγουρο όμως ότι ξεπερνάνε το θέμα των μουφτήδων ή ακόμη και το Αιγαίο, όπου οι Τούρκοι έχουν πλέον το πάνω χέρι. Οι τελευταίες ενέργειες του Ερντογάν προοιωνίζουν έναν νέο γύρο επιθετικών ενεργειών της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας, που όλα δείχνουν τη Θράκη και την Κύπρο ως προνομιακό πεδίο των επιλογών τους. Κι όλα επίσης δείχνουν πως από πλευράς της ντόπιας κυβέρνησης, τα έχουν ήδη συμφωνήσει ή είναι έτοιμοι να τα αποδεχθούν αγόγγυστα, με ένα πλατύ πρωθυπουργικό χαμόγελο, στο όνομα πάντα «της φιλίας, της καλής γειτονίας και της σταθερότητας στην περιοχή»!

Μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να αποφευχθούν τα χειρότερα που έρχονται για τη χώρα μας και το λαό μας. Το γκρέμισμα αυτού του σάπιου, εθελόδουλου και δωσιλογικού συστήματος που κυβερνάει τα τελευταία 8 χρόνια. Αγώνας για την εθνική ανεξαρτησία, τη δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία.

 Στον αγώνα αυτόν, το ΕΠΑΜ συνεχίζει να πρωτοστατεί και να είναι μπροστά, κρατώντας ψηλά τη σημαία της εθνικής απελευθέρωσης.

 

banner

Αθήνα 16 Αυγούστου 2018

Το Γραφείο Τύπου του ΕΠΑΜ

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue