Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΔήμος Ικαρίας Το Εθνικό θέατρο σε συνεργασία με τον Δήμο Ικαρίας παρουσιάζουν την παράσταση «Τίμων ο Αθηναίος»

Το Εθνικό θέατρο σε συνεργασία με τον Δήμο Ικαρίας παρουσιάζουν την παράσταση «Τίμων ο Αθηναίος»

by ikariaki.gr
28 views

13  Φεβρουαρίου  2019

 

 

Το  Εθνικό θέατρο σε συνεργασία με τον Δήμο Ικαρίας παρουσιάζουν την παράσταση «Τίμων ο Αθηναίος».

Το Εθνικό Θέατρο, σε συνεργασία με τη Βουλή των Ελλήνων έχουν σχεδιάσει πρόγραμμα ζωντανών μεταδόσεων θεατρικών παραστάσεων παραγωγής του Εθνικού Θεάτρου, σε αίθουσες που επιλεγούν σε συνεργασία με τις δημοτικές αρχές περιοχών, απομακρυσμένων από την έδρα του  Εθνικού Θεάτρου  στην Αθήνα.

Ο Δήμος Ικαρίας με ιδιαίτερη χαρά υποστηρίζει αυτό το πρόγραμμα, παραχωρώντας αρχικά ένα δημοτικό χώρο και τοποθετώντας τον τεχνικό εξοπλισμό για την παρουσίαση των θεατρικών παραστάσεων. Εξασφαλίζοντας (σε συνεργασία με συλλόγους οικισμών)  δυο ακόμα χώρους στην βόρεια Ικαρία (Στον Μάραθο της Δ.Ε Ευδήλου και στον Άγιο Δημήτριο της Δ.Ε Ραχών) και τον αναγκαίο εξοπλισμό, έτσι ώστε η δυνατότητα παρουσίασης των θεατρικών παραστάσεων του Εθνικού Θεάτρου να δοθεί σε όσο γίνεται περισσότερους κάτοικους του νησιού.

Μετά την «πρεμιέρα» που έγινε την 1/12/2018 με την παράσταση «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε», και την άκρως επιτυχημένη παρουσίαση της «Χριστουγεννιάτικης ιστορίας» στις 15/12/2018 που παρακολούθησαν πάνω από 400 θεατές στην Ικαρία.

banner

Συνεχίζουμε την συνεργασία με το Εθνικό θέατρο παρουσιάζοντας το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου σε ζωντανή μετάδοση την παράσταση «Τίμων ο Αθηναίος» των Ουίλιαμ Σαίξπηρ και Τόμας Μίντλτον.

Η  μετάδοση θα πραγματοποιηθεί:

  • Στην αίθουσα εκδηλώσεων του παλιού Δημαρχείου Αγίου Κηρύκου,
  • Στην αίθουσα του Μάραθου της Δ.Ε Ευδήλου
  • Στην αίθουσα του Άγιου Δημήτριου της Δ.Ε Ραχών

Ώρα προσέλευσης στις 20:00 η παράσταση θα αρχίσει στις 20:30 και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΔΗΜΟΣ  ΙΚΑΡΙΑΣ

Επισυνάπτονται πληροφορίες και ενημερωτικό υλικό για την Θεατρική παράσταση.

«Τίμων ο Αθηναίος» των Ουίλιαμ Σαίξπηρ και Τόμας Μίντλτον

Ένα έργο-πρόκληση για τον πλούτο, το χρέος, τη φιλία, την κολακεία, τη γενναιοδωρία, την αχαριστία, διαχρονικό και πάντοτε ενοχλητικό. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Στάθης Λιβαθινός.

Υπόθεση : Ο Τίμων, άρχοντας στην πόλη των Αθηνών τον 5ο αιώνα π.Χ., ζει πολύ πέρα από τις οικονομικές του δυνατότητες. Ξοδεύει την περιουσία του σε δώρα προς φίλους και απολαύσεις στις οποίες συμμετέχει ολόκληρος ο αντρικός κόσμος της Αθήνας. Σύντομα οι φιλίες του Τίμωνα θα δοκιμαστούν και όσοι ευεργετήθηκαν από τον ίδιο θα κληθούν να αποδείξουν τη φιλία τους απέναντί του.  Ο Σαίξπηρ εμπνέεται από ένα υπαρκτό πρόσωπο της αρχαίας Αθήνας. Συνεργάζεται με έναν από τους δημοφιλέστερους δραματουργούς της εποχής του, τον Τόμας Μίντλτον, και μας δίνει τον Τίμωνα. Έργο «υβρίδιο» μιας περιόδου αναζήτησης και πειραματισμού του μεγάλου δραματουργού, αποτελεί το ίχνος του εγχειρήματος του με μια φόρμα δίχως προηγούμενο σε άλλα έργα του.

 

Ταυτότητα παράστασης

Μετάφραση: Nίκος Χατζόπουλος

Σκηνοθεσία: Στάθης Λιβαθινός

Σκηνικά-κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου

Μουσική διασκευή: Λύσσανδρος Φαληρέας

Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου

Κίνηση: Μαρία Σμαγιέβιτς

Μουσική διδασκαλία: Μελίνα Παιονίδου

Βοηθός σκηνογράφου-ενδυματολόγου: Ευμορφία-Μελίνα Κουκουτσάκη

Διανομή (με αλφαβητική σειρά)

Βασίλης Ανδρέου: Τίμων ο Αθηναίος

Αργυρώ Ανανιάδου,   Γιώργος Δαμπάσης, Βαλέρια Δημητριάδου, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Νίκος Καρδώνης, Στάθης Κόικας, Φώτης Κουτρουβίδης, Αναστάσης Λαουλάκος, Φοίβος Μαρκιανός, Δημήτρης Παπανικολάου, Μαρία Σαββίδου, Χρήστος Σουγάρης,Μάνος Στεφανάκης,  Αρης Τρουπάκης

Φωτογράφος παράστασης: Ελίνα Γιουνανλή

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue