Home ΚοινωνίαΕλλάδα Το Εθνικό Θέατρο κοντά στους ακρίτες – Θα μεταδίδεται απευθείας από το Κανάλι της Βουλής

Το Εθνικό Θέατρο κοντά στους ακρίτες – Θα μεταδίδεται απευθείας από το Κανάλι της Βουλής

by ikariaki.gr
8 views

Η νέα πρωτοβουλία ξεκινάει το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου, με την παράσταση «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε» του Λουίτζι Πιραντέλλο – Θα προβληθεί σε απευθείας σύνδεση στην Αμοργό, στο Διδυμότειχο, στην Ικαρία, στη Λέρο, στη Λευκάδα, στην Ορεστιάδα και στη Χίο

Νέους δεσμούς με την ελληνική παραμεθόριο επιχειρούν να δημιουργήσουν η Βουλή των Ελλήνων και το Εθνικό Θέατρο που συνεργάζονται με κοινή διάθεση εξωστρέφειας. Η νέα πρωτοβουλία, «Εθνικό Θέατρο απευθείας σε συνεργασία με το Κανάλι της Βουλής», αξιοποιεί έμπρακτα κάθε πρόσφορο δυνατό τεχνολογικό τρόπο, αλλά και κάθε πιθανή συνέργεια ώστε να φέρει σε επαφή με την εμπειρία του θεάτρου κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη, ακόμη και στις πιο ακριτικές περιοχές της χώρας.

Το Σύμφωνο συνεργασίας υπογράφτηκε σήμερα Πέμπτη 1/11, στο σαλόνι του Προέδρου της Βουλής, μεταξύ του γενικού γραμματέα της Βουλής, Κώστα Αθανασίου και του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Στάθη Λιβαθινού. Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο κ. Αθανασίου, η συμφωνία αυτή θα δώσει τη δυνατότητα σε πολίτες ακριτικών και παραμεθόριων περιοχών να παρακολουθήσουν – σε κλειστούς χώρους που επιλέγουν οι Δήμοι – παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου σε απευθείας σύνδεση με τις εγκαταστάσεις του Εθνικού Θεάτρου στην Αθήνα και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο.

«Το μότο του Εθνικού Θεάτρου για τη φετινή χρονιά, είναι “Φαντάσου”. Όταν λες “φαντάσου” είναι σαν να προκαλείς το κοινό να φανταστεί τις πιο τρελές ιδέες να γίνονται πραγματικότητα. Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το κοινό- ειδικά των παραμεθόριων περιοχών που δεν έχει την ευκαιρία να βρεθεί στο Εθνικό Θέατρο-, μπορεί να παρακολουθήσει ζωντανά τις παραστάσεις του σε ταυτόχρονη μετάδοση σαν να είναι καλεσμένο μας εκείνο το βράδυ. Έτσι μια τρελή ιδέα αρχίζει σιγά σιγά να γίνεται πραγματικότητα και επιτρέπει στο Εθνικό Θέατρο να δημιουργεί δεσμούς με το κοινό του, όσο μακριά και αν βρίσκεται» ανέφερε ο κ. Λιβαθινός.

Η νέα πρωτοβουλία ξεκινάει το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου, με την παράσταση «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε» του Λουίτζι Πιραντέλλο, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μαυρίκιου και μουσική Μάνου Χατζιδάκι. Η παράσταση του Εθνικού Θεάτρου θα προβληθεί σε απευθείας σύνδεση στην Αμοργό, στο Διδυμότειχο, στην Ικαρία, στη Λέρο, στη Λευκάδα, στην Ορεστιάδα και στη Χίο.

Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Λιβαθινός, αν όλα πάνε καλά η πιλοτική αυτή δράση θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές, «από τους Παξούς μέχρι το Καστελόριζο, ώστε όλοι οι κάτοικοι να μπορέσουν να μοιραστούν μαζί μας τις παραστάσεις μας». Σύμφωνα με τον ίδιο, οι παραστάσεις που θα αναμεταδίδονται ζωντανά από το Εθνικό, θα καταγράφονται ώστε να μπορούν μετά από μερικά χρόνια να προβληθούν από το κανάλι της Βουλής.

Επίσης, όπως ανακοίνωσε ο κ. Λιβαθινός στο πλαίσιο της συνεργασίας της Βουλής με το Εθνικό Θέατρο δρομολογείται από το κανάλι της Βουλής μια σειρά 16 ωριαίων επεισοδίων για την ιστορία του Εθνικού Θεάτρου. «Πρόκειται για μια εξαιρετική ιδέα και είναι κάτι που πρέπει να γίνει ώστε η ιστορία του Εθνικού Θεάτρου να καταγραφεί» σημείωσε ο κ. Λιβαθινός.

Αναδημοσίευση από : https://www.protothema.gr

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue